AGENT GREEK

Ο Μέντες και οι άλλοι τέσσερις ατζέντηδες με τα ελληνικά deals

Ποιοι ήταν οι ξένοι μάνατζερ που πρωταγωνίστησαν φέτος στο ελληνικό προσκήνιο
Ο Μέντες και οι άλλοι τέσσερις ατζέντηδες με τα ελληνικά deals

Τα έγραψα για την εφημερίδα, τους άρεσαν και σκέφτηκα να σας τα γράψω και εδώ. Ατζέντης είμαι, οπότε να ασχοληθώ λίγο και με το σινάφι μου. Ζόρζε Μέντες φέτος ο άτυπος νικητής στο ελληνικό μεταγραφικό παζάρι.

Όχι ότι μας είχε ανάγκη. Οι δουλειές του πάνε εξαιρετικά ούτως ή άλλως. Αλλά έκανε και γερό άνοιγμα προς τα μέρη μας. Βρέθηκε η άκρη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη λόγω Νότιγχαμ Φόρεστ και ευνοήθηκε και ο Ολυμπιακός.

Ο Πορτογάλος ήταν αυτός που έφερε τον Ντανιέλ Ποντένσε εγγυώμενος μάλιστα και τη «χρυσοφόρα» πώλησή του, ενώ δικό του deal ήταν και ο Ρόντερικ Μιράντα από τη Γουλβς. Το ίδιο ισχύει και για τους Ζοσέ Σα και Χασάν. Πέρασε, βέβαια, στη Φόρεστ και τους Ζοάο Καρβάλιο, Ντιόγκο Γκονσάλβες και Ζιλ Ντίας.

Ποιοι άλλοι έκαναν το… κομμάτι τους; Τα αδέρφια Ζόραν και Βλάντο Λέμιτς άνοιξαν πόρτα με την ΑΕΚ. Το κλειδί ήταν η ολοκλήρωση του δανεισμού του Λούκας Μπογέ. Είναι εκείνοι που εκπροσώπησαν και τον Αργύρη Καμπετσή στις διαπραγματεύσεις με τον Παναθηναϊκό.

Όσο για τον Φάλι Ραμαντάνι, ήταν διακριτικός στις περισσότερες δουλειές του. Κυριάρχησε, άλλωστε, η διαμάχη του με τον Ολυμπιακό. Δικό του deal η πώληση του Μάρκο Μάριν στον Ερυθρό Αστέρα, εκείνος βοήθησε και στην εκτόξευση του Γιώργου Αντζουλά, που πήγε στη Φιορεντίνα. Έβαλε το χεράκι του και σε δουλειές που δεν φάνηκε ο ίδιος, ακόμη και σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ.

Μη νομίζετε πως θα ξεχνούσα ένα από τα «μπαμ» του καλοκαιριού. Αυτό που έκανε ο ΠΑΟΚ με τον Πόντους Βέρνμπλουμ εννοώ. Ποιος τον έφερε; Πάτρικ Μερκ (μαζί με τον δικηγόρο του Καρλ Φχάγκερ) λέγεται ο κύριος. Βοήθησε, μάλιστα, στο να κάνει το δικό της «μπαμ» και μία άλλη ομάδα. Ο Παναιτωλικός, που πήρε τον επί χρόνια αρχηγό της Γκέτεμποργκ, Σεμπάστιαν Έρικσον.

Για το τέλος σας άφησα την Elenco Sports. Βραζιλιάνικο γραφείο, το οποίο δεν τα πήγε και άσχημα στα μέρη μας. Ο Λέο Κοναρτσίνι ήταν εκείνος που έτρεξε το deal του Λέο Ζαμπά στον ΠΑΟΚ. Δεν έμεινε, όμως, εκεί. Πέρασε και τον Άλεφ στην ΑΕΚ, όπως και τον Πέδρο Βίτορ, που στη συνέχεια πήγε στον Άρη.

Υβριδικός χλοοτάπητας στο “Κλεάνθης Βικελίδης” (vid)

Ενήμερος όταν… έπρεπε για Τουρέ ο Μαρτίνς

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μέντες και οι άλλοι τέσσερις ατζέντηδες με τα ελληνικά deals», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.