ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Η κορυφή, που του αρμόζει, έχει ευθύνες

Εκεί που πρέπει, είναι πλέον ο Ολυμπιακός, αλλά ο δρόμος θα είναι πιο δύσκολος από εδώ και στο εξής, για την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλήματος και χρειάζεται σωστή διαχείριση
Η κορυφή, που του αρμόζει, έχει ευθύνες

Η δίψα για την επιστροφή στον θρόνο του πρωταθλήματος είναι μεγάλη. Φαίνεται, αρχικά, από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Γιορτή σε κάθε τέλος αγώνα. Ακόμα και αν αυτό πήγε να στραβώσει. Όπως έγινε και στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο.

Σίγουρα ο Πανιώνιος έβαλε μεγάλα εμπόδια και είχε λανθασμένο ακυρωθέν γκολ. Αλλά και ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πάρει πέναλτι στην φάση του 55’ με το παρατεταμένο τράβηγμα του Μπουχαλάκη από τον Παπαγεωργίου σε εκτέλεση κόρνερ.

Όμως πέρα από όλα αυτά, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν σε κακή μέρα. Σε ανάλογη μέρα ήταν και ο Πέδρο Μαρτίνς. Προσοχή, δεν διαγράφεται η καλή δουλειά που κάνει ο Πορτογάλος τεχνικός. Δύσκολη δουλειά, αφού «χτίζει» μια ομάδα από την αρχή.

Με 20 μεταγραφές. Και πρέπει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Δεν είναι εύκολα πράγματα. Θέλει τον χρόνο του. Δεν είναι μάγος ο ίδιος. Ένας κανονικός προπονητής είναι, που κάνει σωστά την δουλειά του.

Ομως η κορυφή, στην οποία βρίσκεται ξανά ο Ολυμπιακός, μετά τον περασμένο Ιανουάριο, έχει και τις ευθύνες της. Είχε μπόλικες, ο Πορτογάλος τεχνικός, στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο. Πρώτη και καλύτερη η ιστορία με τον Μπουχαλάκη. Ολοι ξέρουν τις δυνατότητες του. Τις έχουν δει.

Παίζει σε νευραλγικό πόστο, που όπως φαίνεται ο Ολυμπιακός θέλει κάτι καλύτερο. Και το πλήρωσε αυτό το κάτι καλύτερο. Λέγεται Γκιγιέρμε.

Σε τέτοια παιχνίδια πρέπει να παίρνει χρόνο συμμετοχής και όχι σε αυτά του Κυπέλλου, που θα γίνει την Πέμπτη. Για τα δύσκολα ήρθε ο Γκιγιέρμε. Και στην τελική αν δεν παίξει να τον κρίνουμε, αυτά θα έχει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Επίσης και για τέτοια παιχνίδια ήρθε ο Λάζαρος. Αν είναι να έχει ανάλογη αντιμετώπιση, σχετικά με τα λεπτά συμμετοχής του, όπως με την ΑΕΚ, πρέπει να μπαίνει νωρίτερα. Σίγουρα στο τέλος της ημέρας εκείνο που θα μείνει είναι πως ο Ολυμπιακός είναι μόνος στην κορυφή.

Κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στον Μαρτίνς, πως έχει εμμονές. Δεν το έχει δείξει άλλωστε. Κάνει αυτό που νομίζει καλύτερα. Μιλάει με όλους τους παίκτες, συνέχεια. Είναι αλήθεια. Αλλά κάποια πράγματα φαίνονται από μόνα τους.

Οσο για το πως θα διαχειριστεί τα πολύ καλά χαφ που έχει πλέον ο Ολυμπιακός, είναι δικό του θέμα. Εχω τονίσει ξανά όμως, πως είναι και ένα μεγάλο του “πρόβλημα”. Που σιγά σιγά αρχίζει να φαίνεται, ειδικά όταν θα είναι έτοιμος και ο Γιάγια Τουρέ.

Ο Ολυμπιακός γέμισε αυτοπεποίθηση για τα δύο σερί ντέρμπι με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Αλλά διαθέτει όπλα που πρέπει, από εδώ και στο εξής να χρησιμοποιούνται. Γιατί τα αστεία τελείωσαν.

Τα δύσκολα είναι μπροστά και όλοι γνωρίζουν πως οι «ερυθρόλευκοι» μπορούν να κάνουν την δουλειά τους. Ξεχνώντας τελείως, όμως, ότι έγινε στη Νέα Σμύρνη, όπου κρατούν μόνο τους βαθμούς.

Μαρτίνς: «Από τα παιχνίδια που αρέσουν στον κόσμο»!

Άχαστος ο Ολυμπιακός, «απέδρασε» με Χασάν από τη Νέα Σμύρνη!

Ολυμπιακός: με μία αλλαγή στην εντεκάδα!

Ολυμπιακός: με μία αλλαγή στην εντεκάδα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η κορυφή, που του αρμόζει, έχει ευθύνες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!