ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Στο ΟΑΚΑ νίκησε το ξύλο στον Φορτούνη

Ήταν ντέρμπι πολλαπλών αναγνώσεων. Το συμπέρασμα όμως ήταν ένα. Πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει τη νίκη. Και είναι αυτόχειρας. Γιατί δεν βάζει το γκολ ο Χασάν, αλλά ούτε και ο Φετφατζίδης.
Στο ΟΑΚΑ νίκησε το ξύλο στον Φορτούνη

Ήταν ντέρμπι πολλαπλών αναγνώσεων. Το συμπέρασμα όμως ήταν ένα. Πως ο Ολυμπιακός μπορούσε να πάρει τη νίκη. Και είναι αυτόχειρας. Γιατί δεν βάζει το γκολ ο Χασάν, αλλά ούτε και ο Φετφατζίδης.

Για τον δεύτερο είναι ωραίο να του ρίξουμε όλο το ανάθεμα. Με βάση την φάση, φταίει και ο ίδιος γι’ αυτό. Ο «Φέτφα» για όσους τον θυμούνται και πιτσιρικά, δεν έβαζε ποτέ γκολ. Έκανε τα πάντα, αλλά δεν σκόραρε. Όμως αξίζει να «σκοτώσουμε» τον ποδοσφαιρικό του χαρακτήρα, από τόσο νωρίς; Θα πω πως η ομάδα τον χρειάζεται. Αυτόν τον Φετφατζίδη. Που δεν σκοράρει. Όμως είναι χρήσιμος και για άλλες δουλειές. Και στην τελική δεν τον «απαγχονίζεις».

όσο για το ντέρμπι ο Πέδρο Μαρτίνς ήταν άριστα διαβασμένος. Περίμενε την ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο και πήγε να «χτυπήσει» στο δεύτερο, που ο αντίπαλος θα ήταν κουρασμένος. Εκανε βέβαια κι αυτός τα λάθη του.

Το δεύτερο ήταν πως η ΑΕΚ έριξε πολύ ξύλο στο τρίο τον Γκιλιέρμε, Καμαρά, Φορτούνη. Τη δύναμη κίνησης της μπάλας και δημιουργίας φάσεων. Και μιλάμε για ανελέητο ξύλο. Άλλοτε στο ποδοσφαιρικό του όριο και άλλοτε το ξεπερνούσε.

Για το τελευταίο τρανό παράδειγμα είναι ο Κώστας Φορτούνης. Ο διεθνής μέσος δέχθηκε τρομερή πίεση και πολλά σκληρά μαρκαρίσματα. Το πάλεψε και όποτε βρήκε χώρο έκανε τη ζημιά. Απάντηση η τρομερή ασίστ στον Χασάν στο πρώτο ημίχρονο. Από τις λίγες στιγμές που κατάφερε να «ανασάνει» στο πρώτο 45λεπτο.

Στο δεύτερο που υπήρξε και κούραση από πλευράς ΑΕΚ φάνηκε περισσότερο, ενώ έβαλε και την γκολάρα, που υποκλίθηκαν όλοι. Ηταν ο κύριος εκφραστής δημιουργίας μέχρι να έρθει το πέσιμο αλά κατς από τον Μοράν στο 76’ που έπρεπε να αποβληθεί με κόκκινη, γιατί δεν πήγε καν στην μπάλα. Δείτε ξανά την φάση και θα καταλάβετε.

Εκεί λοιπόν ήταν όλο το θέμα. Γιατί μετά ήρθε και η αλλαγή του με τον Γιάγια Τουρέ, που ήταν ένα από τα λίγα λάθη του Πέδρο Μαρτίνς στον πάγκο. Ο «Φόρτου» έδειχνε να πονάει στα πλευρά, αλλά δεν ξεκαθαρίστηκε αν βγήκε γι’ αυτό το λόγο.

Απαλλαγμένη η ΑΕΚ από τον αρχηγό του Ολυμπιακού πήρε μέτρα κι ενώ έμοιαζε να το έχει χαμένο το ματς και ήρθε η φάση με το γκολ του Μπακασέτα.

Πολλά τα κέρδη του Ολυμπιακού από το ματς. Γιατί από τα δύο ντέρμπι με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ χτίζει και τον χαρακτήρα του. Η δουλειά δημιουργίας μιας νέας ομάδας δεν είναι εύκολη. Και δεν φαίνονται αποτελέσματα από νωρίς, αλλά σε βάθος χρόνου.

Το να παρουσιάζει ο Ολυμπιακός μια τέτοια εικόνα σε αυτή τη χρονική στιγμή, σαφώς και δείχνει πως το πηγαίνει σωστά. Και τα ατυχή αποτελέσματα μόνο να πεισμώσουν τους παίκτες μπορούν, αλλά και να τους προσφέρουν κι άλλες εμπειρίες για τη συνέχεια.

Οι «ερυθρόλευκοι» τα δύο τελευταία χρόνια έχουν αλλάξει πάνω από 60 παίκτες, ενώ δούλεψαν με τουλάχιστον έξι διαφορετικούς προπονητές. Τώρα γίνεται η σωστή δουλειά, απλά υπάρχουν και τα αποτελέσματα, που πιέζουν την απαραίτητη υπομονή που χρειάζεται.

Στα λάθη, του ντέρμπι, η χρησιμοποίηση του Λάζαρου από την αρχή, με τους Μπακάκη, Γκάλο να ήξεραν πως δεν μαρκάρει κι έτσι πίεσαν από εκείνη την πλευρά έχοντας απέναντι μόνο τον Τσιμίκα. Βάλτε και το ψυχολογικό, οπότε δένει το γλυκό.

Ο Ολυμπιακός φτιάχνει μια ομάδα με σωστές βάσεις. Που δεν πρόκειται να χαλάσουν αυτή τη φορά. Σε βάθος χρόνου θα φανεί γιατί μόνο εφήμερα δεν κοίταξαν τα ντέρμπι ο Πέδρο Μαρτίνς και οι συνεργάτες του, αλλά με βάση την γενική δουλειά που γίνεται.

ΥΓ: Τον Χασάν θα τον κρίνουμε και στα επόμενα παιχνίδια. Αν συνεχιστεί αυτό με τις χαμένες ευκαιρίες, είναι ένα θέμα.

ΥΓ 1: Ο Μπακασέτας δεν τραβάει απλά τη φανέλα του Χασάν στην φάση του 76’ αλλά την φτάνει μέχρι το γόνατο του Αιγύπτιου και τον ρίχνει κάτω. Για την διαιτησία δεν μου αρέσει να λέω πολλά, αλλά η φάση βγάζει μάτια.

ΥΓ 2: Για τον Ποντένσε, τι να πεις, μιλούν οι πράξεις μόνες τους. Ξέφυγε από το ποδοσφαιρικό ξύλο, επειδή είναι και γρήγορος.

ΥΓ 3: Αυτό που είπε ο Φορτούνης στον πανηγυρισμό του στο γκολ ήταν καταδικαστέο. Και μάλλον θα τιμωρηθεί και σωστά. Σε μια εξέδρα που επίσης η βρισιά πήγε σύννεφο! Δεν λέω κάτι άλλο, αλλά… ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθον βαλέτω.

Η φάση που διαμαρτύρεται ο Ολυμπιακός για πέναλτι

Μαρτίνς: «Τις πραγματικά καλές ευκαιρίες τις είχαμε εμείς»

«Θύμα πάντα ο Ολυμπιακός»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο ΟΑΚΑ νίκησε το ξύλο στον Φορτούνη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!