ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Δεν δοκιμάζει ο Μαρτίνς

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι ξεκάθαρος σε αυτά που θέλει και το ζητάει συνέχεια από τους παίκτες του. Το πλάνο είναι δεδομένο και αυτό δουλεύει στην προετοιμασία.
Δεν δοκιμάζει ο Μαρτίνς

Το ποδόσφαιρο είναι τόσο σύνθετο, αλλά και τόσο απλό. Σύνθετο για όλους τους απέξω, αλλά τόσο απλό για τους προπονητές. Αρκεί να έχουν ξεκάθαρες ιδέες.

Και ο Πέδρο Μαρτίνς έχει ξεκάθαρες ιδέες. Ο τρόπος που θέλει να λειτουργεί η ομάδα του έχει αναλυθεί στους “ερυθρόλευκους” και περιμένει να δει να γίνεται πράξη στον αγωνιστικό χώρο.

Δεν υπάρχουν πειράματα και άλλα διάφορα κόλπα. Ο Ολυμπιακός αναμένεται, κυρίως, να ακολουθήσει σύστημα 4-2-3-1. Με τις γνωστές παραλλαγές βέβαια ανάλογα με τον αντίπαλο.

Το πρέσινγκ είναι δεδομένο. Ακόμα και ψηλά, όταν δίνεται η ευκαιρία. Το πνίξιμο του αντιπάλου, είναι αυτό που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός. Και σίγουρα ταχύτητα στη σκέψη.

Στην άμυνα έγιναν την Τρίτη (26/6) ειδικές ασκήσεις για τον τρόπο που πρέπει να λειτουργεί ανάλογα με το που κινείται η μπάλα και πως γίνονται οι επιθέσεις.

Η καλή κυκλοφορία της μπάλας και η ανάπτυξη από το πλάγια, αναμένεται να είναι ένα από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του Ολυμπιακού. Μπορεί ακόμα να μην έχουν ενσωματωθεί οι εξτρέμ που προορίζονται για βασικοί, αλλά το προφίλ αυτό θα είναι.

Γενικότερα η δουλειά που γίνεται στον Ολυμπιακό, από την πρώτη μέρα της παρουσίας του στο Ζέεφελντ, είναι πάνω κάτω σε αυτά τα χαρακτηριστικά. Και για τον λόγο αυτό η τακτική είναι στο φουλ, ώστε να περάσουν καλά στο μυαλό των παικτών, οι βασικοί άξονες της φιλοσοφίας του Μαρτίνς.

Σίγουρα είναι νωρίς ακόμα για βγάλει κανείς συμπεράσματα που να χαρακτηρίζονται από ασφάλεια. Όμως ο… μπούσουλας υπάρχει.

Όταν θα έρθουν και οι νέοι παίκτες, όλο αυτό αναμένεται να γίνεται και καλύτερο.

ΥΓ: Είχαν μεγάλο νόημα κάποια δίδυμα που βγήκαν από την πρωινή προπόνηση της Τρίτης. Περισσότερα στο Sportime της Τετάρτης!

ΥΓ 1: Ναι το πάθος, από τους παίκτες, ξεχειλίζει και δεν είναι υπερβολή. Αυτό γιατί κάποια πράγματα, είχαν χαθεί την περσινή σεζόν!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν δοκιμάζει ο Μαρτίνς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!