ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΗΣΤΑΚΟΣ

Η ταυτότητα του Μαρτίνς και ο Λάζαρος

Ο Ολυμπιακός έδειξε, απέναντι στην Μποτοσάνι, ένα καλό δείγμα γραφής, από αυτό που θέλει ο Πορτογάλος τεχνικός και ο 31χρονος εξτρέμ που «κούμπωσε» γρήγορα
Η ταυτότητα του Μαρτίνς και ο Λάζαρος

Δεν είναι τα πέντε γκολ απέναντι στην Μποτοσάνι. Για τον Πέδρο Μαρτίνς, σίγουρα, στην φιλοσοφία του είναι η επίθεση, αλλά στην παρούσα φάση θέλει να καταλάβουν οι παίκτες τον τρόπο που επιθυμεί να αγωνίζονται.

Και αν απέναντι στην Βάτενς, δεν μπορούσαν να ειπωθούν πολλά, λόγω της δυναμικότητας της, κόντρα στην Μποτοσάνι, γίναμε λίγο σοφότεροι.

Ο Πορτογάλος προπονητής θέλει να βλέπει την ομάδα του να κυριαρχεί στον αγωνιστικό χώρο. Η κατοχή της μπάλας είναι το μεγάλο ζητούμενο για να μπορέσει να κάνει το παιχνίδι της η ομάδα.

Για να υπάρξει κατοχή, πρέπει να είναι καλή και η κυκλοφορία της μπάλας. Σε αυτό, απέναντι στην Μποτοσάνι, ο Ολυμπιακός πήρε αρκετά καλό βαθμό. Η μπάλα κυκλοφόρησε, κάτω, όπως ζητάει ο Μαρτίνς, με επιμονή και υπομονή, για να βρεθούν οι κατάλληλοι διάδρομοι για την δημιουργία φάσεων.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, έχει επιθετική φιλοσοφία και αυτήν περνάει στην ομάδα. Όμως μέσα από αυτήν, θα πρέπει να λειτουργεί και η άμυνα. Κι εκεί έρχεται το πρέσινγκ που ζητάει από τους παίκτες του. Και να είναι κοντά οι γραμμές για να μην υπάρχουν κενά που μπορεί να εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος.

Εκεί υπάρχει ακόμα ένα ζήτημα, γιατί δεν μπορεί να είναι όλα ρόδινα. Ειδικά στην παρούσα φάση. Η αμυντική λειτουργία θέλει δουλειά. Όπως και η γενικότερη αγωνιστική εικόνα που θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς. Δεν μπορεί, σε αυτή την φάση να είναι έτοιμος ο Ολυμπιακός.

Και λίγα λόγια για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Ο 31χρονος εξτρέμ δεν ήρθε απλά και κούμπωσε. Επρεπε να έρθει. Και ο ίδιος το ήθελε τρελά, για να απελευθερωθεί. Και να παίξει στην ομάδα που τρέφει συναισθήματα.

Είναι σίγουρο πως μιλάμε για μια ηγετική μορφή. Αυτή που έλειπε. Τα πρώτα δείγματα είναι εξαιρετικά. Ολοι έχουν να λένε για τον τρόπο που συμπεριφέρεται αλλά και το πάθος του στις προπονήσεις.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ταυτότητα του Μαρτίνς και ο Λάζαρος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Χρηστάκος

Με μια μπάλα στο χέρι από μικρός. Κάποια στιγμή ξεκίνησε ερασιτεχνική καριέρα ποδοσφαιριστή στα χωμάτινα γήπεδα! Παράλληλα του άρεσε και να γράφει, γι' αυτά που ζούσε εντός των γραμμών. Γι' αυτό και σπούδασε δημοσιογραφία. Έκανε τα πρώτα βήματα στον Πρωταθλητή (1997-2011). Δούλεψε σε αθλητικά σάιτ Ολυμπιακών αποχρώσεων. Εν συνεχεία πέρασε από τη SportDay (2015-2017) και τώρα στο Sportime (από το 2017). Πλέον η μπάλα έφυγε για τα καλά από τα πόδια και είναι... στο γραπτό!