ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Φέτος γίνεται η υπέρβαση στον ΠΑΣ Γιάννινα

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός των Ηπειρωτών δείχνει και τις βλέψεις τους για τη νέα χρονιά
Φέτος γίνεται η υπέρβαση στον ΠΑΣ Γιάννινα

Αν είσαι οπαδός του ΠΑΣ Γιάννινα δεν ξεχνάς εύκολα αυτή την ημερομηνία (21/7). Τέτοια μέρα πριν δύο χρόνια με γκολ του Κούτρη στην παράταση ο «Άγιαξ» έπαιρνε την πρώτη ευρωπαϊκή πρόκριση στην ιστορία του. Τέτοιες στιγμές θες να ζεις, λογικό είναι.

Πέρυσι δεν έγινε ό,τι έπρεπε για να στηριχτεί η ομάδα σε τέτοιο βαθμό που θα τη βοηθούσε να κυνηγήσει ξανά μία θέση στην πεντάδα. Φέτος, όμως, η αλλαγή πλεύσης είναι ξεκάθαρη. Σε όλη τη χρονιά οι παίκτες μεταξύ τους συζητούσαν ότι κάτι έπρεπε να αλλάξει, ότι χρειάζεται να μπουν ξανά λεφτά για να χτιστεί ουσιαστικά νέος κορμός. Ναι, σου έχουν τραβήξει το κουπί αυτά τα χρόνια παιδιά όπως οι Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Λίλα ή ακόμα και ο Γιάκος, αλλά ήταν αναγκαστικό να φρεσκαριστεί η ομάδα.

Αυτό έγινε και μάλιστα με υπέρβαση. Το αν ο Καστίγιο βγει… Κόντε θα το δούμε. Το θέμα είναι ότι δόθηκαν καλά λεφτά και για εκείνον και για τον Κριζμάν. Εξαψήφια συμβόλαια και οι δύο, τη στιγμή που ο ΠΑΣ Γιάννινα θα γλιτώσει ένα τέτοιο, αυτό του Κόντε.

Βλέποντας κανείς και τις άλλες μεταγραφές, καταλαβαίνει ότι τουλάχιστον θεωρητικά η ομάδα είναι αρκετά καλά. Οι συστάσεις που συνοδεύουν τον Κούζικ είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτες. Αποτελεί έκπληξη ότι επέλεξε τον ΠΑΣ Γιάννινα για να συνεχίσει την καριέρα του. Καλά λόγια ακούγονται και για τον Κάστρο. Ακόμα και οι συμπληρωματικές προσθήκες, όπως, ο Παμλίδης φαίνονται πιο εύστοχες από τις περσινές (Μπετρά, Σολτάνι).

Όλα δείχνουν πως τα λεφτά του Μαυροπάνου έπιασαν τόπο. Πληρώθηκαν οφειλές, επενδύθηκαν και σε παίκτες. Έρχονται και εκείνα του Κόντε και το… μοναστήρι να είναι καλά. Με τον Άρη και τον ΟΦΗ να επιστρέφουν, βέβαια, η πεντάδα είναι πλέον δύσκολη για τον καθένα, αλλά όχι ακατόρθωτη.

Κρατήστε και κάτι τελευταίο. Ο Γιώργος Χριστοβασίλης είναι αυτός που βάζει το χέρι στην τσέπη, αλλά και η στάση του Γιάννη Πετράκη ήταν κομβική στον φετινό σχεδιασμό. Ο Κρητικός τεχνικός έπαιξε πολύ καλά τα χαρτιά του αυτό το καλοκαίρι. Πίεσε όσο δεν πήγαινε, πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε την ώρα που το όνομά του έπαιζε για άλλες ομάδες και κατάφερε να έχει κλειδώσει το ρόστερ από τον Ιούλιο. Πλέον μην περιμένετε πολλά. Το βάρος πέφτει στις αποχωρήσεις και ίσως μπει στο φινάλε το κερασάκι στην τούρτα.

Καστίγιο: “Νέα πρόκληση ο ΠΑΣ” (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φέτος γίνεται η υπέρβαση στον ΠΑΣ Γιάννινα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.