ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Κρατάει τα θετικά και προχωράει

Το πάλεψε όσο μπορούσε ο ΠΑΟΚ, αλλά και αυτό κάποιες φορές δεν αρκεί
Κρατάει τα θετικά και προχωράει

Υποστηρίζεις μία ομάδα; Θες να τη βλέπεις πάντα να νικάει. Και πριν από κάθε ματς μπορείς να ελπίζεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ωστόσο, το έργο του ΠΑΟΚ εξ αρχής κόντρα στην Τσέλσι ήταν εξαιρετικά δύσκολο. Βλέποντάς το ρεαλιστικά, ακόμη και ο βαθμός θα ήταν έκπληξη.

Το να χάνεις, λοιπόν, με 1-0 και να παλεύεις στο τελευταίο δεκάλεπτο να ισοφαρίσεις, μόνο αποτυχία δεν είναι. Ναι, για μεγάλο χρονικό διάστημα οι Λονδρέζοι έκαναν ό,τι ήθελαν στο γήπεδο. Δεν το περιμένατε; Η εικόνα ήταν λίγο-πολύ αναμενόμενη.

Φέτος με τον Μαουρίτσιο Σάρι η Τσέλσι έχει μεταμορφωθεί. Αλλάζει την μπάλα με μεγάλη ταχύτητα και όποιος δεν το είχε δει ως τώρα, θα το παρατήρησε στη φάση του γκολ. Από την πάσα του Ρούντιγκερ και μέχρι να κάνει ο Μπάρκλεϊ την πρώτη ντρίμπλα, έχει χαθεί η μπάλα.

Ο ΠΑΟΚ αμύνθηκε όπως μπορούσε, έφαγε κάποιες φάσεις από τα πλάγια, ενώ ήταν λογικό να μην ακολουθήσει τον ρυθμό. Θα έπρεπε να τον έχει κατεβάσει λίγο, αλλά στα λόγια είναι εύκολο να το λες. Υπάρχουν, όμως, και θετικά.

Η ψυχολογία του εν όψει ΑΕΚ δεν χάλασε. Η ήττα ήταν εντός προγράμματος. Και όταν σκέφτεσαι ότι στο φινάλε κυνήγησες να βρεις την ισοφάριση ή θα μπορούσες να έχεις ισοφαρίσει με πέναλτι που δεν πήρες, τότε η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει.

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε, επίσης, έναν παίκτη. Θετική η εμφάνιση του Τόσκα. Εννοείται πως υπήρξαν φάσεις που ο Πέδρο του έβαλε δύσκολα, αλλά σκεφτείτε ποιον είχε απέναντί του. Ο Ρουμάνος έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει, ενώ δεδομένα θα το κάνει στην πορεία και ο Βέρνμπλουμ. Ο τελευταίος θέλει χρόνο ακόμα, αλλά όσο παίζει, θα ανεβαίνει.

Στα συν για τον Δικέφαλο και το ότι κράτησε φρέσκους αρκετούς παίκτες εν όψει της Κυριακής (23/9). Κακά τα ψέματα, αυτό είναι το πρώτο κομβικό ματς, αφού ακολουθούν άλλα δύο ντέρμπι. Κρέσπο, Λημνιός, Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς, Μάτος (αναγκαστικά λόγω της τιμωρίας του) και Ουάρντα θα είναι φρέσκοι, όπως και ο Πέλκας που αντικαταστάθηκε σχετικά νωρίς. Παρεμπιπτόντως, αυτό δείχνει και το βάθος της ομάδας.

Κλείνοντας υπάρχει και κάτι ακόμη. Δεν είναι λίγο να αποθεώνουν την ατμόσφαιρα της Τούμπας παίκτες όπως οι Φάμπρεγκας, Καντέ και Αλόνσο. Ας είναι έτσι και κόντρα σε ΑΕΚ και Άρη.

Συνοψίζοντας, κρατάς τα θετικά και προχωράς. Η συνέχεια είναι αρκετά δύσκολη για τον ΠΑΟΚ, οι απαιτήσεις υψηλές και δικαιολογημένα, αλλά έχει το υλικό να αντεπεξέλθει.

Ο Μαγένκο δεν ήθελε το… θαύμα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Κρατάει τα θετικά και προχωράει», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.