ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Δεν πήρε το μήνυμα και το πλήρωσε

Ο Αντώνης Τσιράκης γράφει την πρώτη γκέλα του Άρη στη φετινή σεζόν
Δεν πήρε το μήνυμα και το πλήρωσε

Ας ξεκινήσουμε από τα δεδομένα. Ο Άρης έχει αρκετά καλή ομάδα για τις απαιτήσεις της Super League. Αυτό δεν θα αλλάζει ανά αγωνιστική και με βάση τα αποτελέσματά του. Ωστόσο, όσο περνούν τα ματς, θα καταλαβαίνουμε καλύτερα τις αδυναμίες και το ταβάνι του.

Κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε συγκεκριμένα προβλήματα. Κάποια τα είχε εμφανίσει και με τον Λεβαδειακό. Το κακό για εκείνον ήταν πως δεν έμαθε από το συγκεκριμένο ματς. Δυσκολεύτηκε με τους Βοιωτούς, αλλά είχε ως έναν βαθμό και την τύχη με το μέρος του. Δεν μπορείς να βασίζεσαι σε εκείνη, όμως, και αυτό αποδείχτηκε στους «Ζωσιμάδες».

Άλλη συζήτηση θα κάναμε αν σκόραρε ο Ματέο Γκαρσία. Άλλη θα κάναμε ακόμα και εάν η μπάλα δεν κόντραρε στον Δεληζήση και το ματς έληγε 0-0. Με τα «αν» όμως δουλειά δεν γίνεται. Οπότε ας κρίνουμε ό,τι έγινε.

Είδαμε ξανά μία ομάδα να «κολλάει». Ο αντίπαλος προπονητής σωστά διάβασε ότι ο Μπρούνο Γκάμα είναι το μεγαλύτερο όπλο που έχει ο Άρης. Τον εξουδετέρωσε λοιπόν. Μετά; Πάλευε πάλι μόνος του ο Γκαρσία. Ο Ντιγκινί και πάλι λίγα πράγματα και ο Γιουνές αποκομμένος. Το πρόβλημα γίνεται μεγαλύτερο όταν τα μπακ δεν βοηθούν και οι χαφ δεν περνούν μία κάθετη. Ο Πάκο Ερέρα ανακάτεψε την τράπουλα δίνοντας εντολές στην τριάδα πίσω από τον Τυνήσιο να αλλάζει θέσεις μήπως και βρεθεί χώρος. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι έκλειναν καλά τους διαδρόμους.

Απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα δεδομένα θα ήταν δύσκολο ο Άρης να παίξει από τον άξονα. Είχε να αντιμετωπίσει, άλλωστε, μία ομάδα με τρεις στόπερ και τον Λίλα μπροστά τους. Βλέποντας, όμως, ότι από τα πλάγια δεν δημιουργείς όσα ρήγματα θα ήθελες, γιατί δεν αντιδράς νωρίτερα; Προσωπικά δεν κατάλαβα γιατί έπρεπε να φτάσουμε στο 80′ για να δούμε τον Ερέρα να κάνει αλλαγές. Και όλες μαζεμένες, σα να είναι σε απόγνωση εκείνη στη στιγμή.

Ματς θα στραβώσουν και την πορεία. Σε όλους συμβαίνει. Το θέμα είναι πώς τα διαχειρίζεσαι. Στο πρώτο του δυνατό τεστ ο Άρης παρουσίασε ανορθογραφίες. Και έρχονται δύο απαιτητικά παιχνίδια κόντρα σε ΠΑΟΚ για το Κύπελλο και Αστέρα Τρίπολης στο πρωτάθλημα.

Σωστή αντίδραση χρειάζεται και να μαθαίνεις από τα λάθη σου. Η ήττα στους «Ζωσιμάδες» μπορεί να αποδειχτεί διδακτική. Στο χέρι του Ερέρα και των παικτών του είναι για να βρουν τις λύσεις εν όψει της συνέχειας…

Τον φρέναρε ο ΠΑΣ Γιάννινα

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν πήρε το μήνυμα και το πλήρωσε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.