ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Χρειάζεται και εναλλακτικό πλάνο

Το μεγάλο πρόβλημα που παρατηρείται στους Ηπειρώτες και ο παίκτης που λείπει
Χρειάζεται και εναλλακτικό πλάνο

Πολλές φορές είναι θέμα οπτικής. Κάπως έτσι έχουν τα πράγματα και στον ΠΑΣ Γιάννινα. Πού επιλέγεις να σταθείς, στο ότι έβγαλε το δύσκολο πρόγραμμα ή στην εικόνα του στο Περιστέρι; Ακόμα και στο ματς της Κυριακής (7/10) προτιμάς να επικεντρωθείς στο πέναλτι που δεν δίνει στον Ξύδα ή στην ανύπαρκτη αντίδραση μετά το 1-0;

Ούτε μηδενισμός χρειάζεται, ούτε να κρύβει κανείς τις αδυναμίες κάτω από το χαλάκι. Αρχικά, οι έξι βαθμοί με πέντε ματς στην Αθήνα δεν είναι λίγοι. Πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα οι πιο πολλοί θα ήταν ικανοποιημένοι με αυτή τη συγκομιδή.

Το πέναλτι που δεν πήρε ο ΠΑΣ Γιάννινα (vid)

Το πρόγραμμα στρώνει αρκετά μέχρι τη 13η αγωνιστική, όταν ο ΠΑΣ Γιάννινα πηγαίνει στην Τρίπολη. Του δίνεται η δυνατότητα να κάνει σερί νίκες. Αν τα καταφέρει, θα πλασαριστεί ψηλά. Το θέμα είναι να μην κάνει τις… γνωστές σερί ισοπαλίες, όπως τα προηγούμενα χρόνια.

Για να αποφύγει το τελευταίο, θα πρέπει να έχει plan b. Όλα τα χρόνια επί Γιάννη Πετράκη η ομάδα στις αντεπιθέσεις είναι εξαιρετική. Και στο Περιστέρι με το ματς στο 0-0 ο ΠΑΣ Γιάννινα ήταν αυτός που πατούσε καλύτερα. Γιατί είχε χώρους και χτυπούσε στην κόντρα. Δεν αρκεί, όμως, μόνο αυτό.

Απέναντι στον Ατρόμητο είδαμε μία ομάδα που μετά το 1-0 δεν ήξερε τι να κάνει με την μπάλα. Δεν μπορούσε να βγάλει μία οργανωμένη επίθεση. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Γιατί όταν θα έρθουν στους «Ζωσιμάδες» ομάδες όπως οι Παναιτωλικός, Λαμία, Λεβαδειακός, δε θα βγουν μπροστά. Θα σε περιμένουν.

Εκεί καλείται να βρει λύση ο κόουτς. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει ένας παίκτης τύπου Τόνσο, Μπερτόγλιο ή Πίτι να κρατήσει λίγο την μπάλα, να περάσει μία κάθετη και να κάνει μία ντρίμπλα, υπάρχει πρόβλημα. Θεωρητικά ο μοναδικός που έχει τέτοια χαρακτηριστικά είναι ο Βιδάλ. Αλλά ο Βραζιλιάνος είναι ή του ύψους ή του βάθους. Συνεπώς, όσο ο Βιδάλ δεν τραβάει ή δεν βρίσκεται παίκτης να κάνει όσα αναφέραμε, ο ΠΑΣ Γιάννινα θα έχει θέμα στη δημιουργία. Εκτός και αν βγάλει ο Πετράκης λαγό από το καπέλο. Δε θα είναι η πρώτη φορά, αλλά δε φαντάζει πιθανό…

Μιχαήλ: «Είχαμε κλασικές ευκαιρίες, 100% το πέναλτι»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Χρειάζεται και εναλλακτικό πλάνο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.