ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Ο Μήτρογλου έσωσε τον Σκίμπε

Κομβική η νίκη στο ματς πριν τον πρώτο τελικό της Εθνικής
Ο Μήτρογλου έσωσε τον Σκίμπε

Μη μου πείτε ότι σε τέτοιο ματς περιμένατε να δείτε μπαλάρα από την Εθνική. Η νίκη ήρθε και αυτό αρκεί. Ας είναι καλά ο Κώστας Μήτρογλου που… πρόλαβε τον Μίχαελ Σκίμπε και ουσιαστικά τον έσωσε.

Καλός δεν ήταν ως εκείνη τη στιγμή. Μπαμ έκανε αυτό. Αλλά και πώς να είναι; Είχε τροφοδοτηθεί καθόλου; Ο Μήτρογλου είναι από τους παίκτες που θέλει την μπάλα στην περιοχή. Αν του τη δώσεις, τελείωσε. Το έκανε ο Τσιμίκας και πήραμε το ματς.

Πώς γίνεται, λοιπόν, να ψάχνεις το γκολ και να σκέφτεσαι να τον κάνεις αλλαγή; Ευτυχώς που πρόλαβε τον Σκίμπε και τον γλίτωσε από τα χειρότερα. Γιατί με ισοπαλία, δεν θα είχε μόνο θέμα η Εθνική στο Nations League, θα είχε και ο Γερμανός. Ανεξάρτητα από όσα είπε μετά το τέλος του ματς ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Το θετικό για τον Σκίμπε είναι πως κατάλαβε τουλάχιστον το λάθος που έκανε στην Ουγγαρία. Έβαλε αυτή τη φορά κανονικό αριστερό μπακ και από εκεί ήρθε και το γκολ. Στα επόμενα ματς, καλό θα είναι να καταλάβει πως δεν γίνεται να προσπαθείς να παίξεις κόντρα σε υποδεέστερη ομάδα χωρίς εξτρέμ.

Όταν ψάχνεις το γκολ, πρέπει να επιτεθείς με όλους τους τρόπους. Το πρώτο που συνήθως κάνει ο αντίπαλος είναι να κλείσει τον άξονα. Όταν δεν μπορείς να παίξεις κάθετα, λοιπόν, πηγαίνεις πλάγια. Εμείς σήμερα, δεν μπορούσαμε. Και το να έχεις έναν μεσοεπιθετικό που τον τραβάς πλάγια απλά για να τον χωρέσεις γίνεται. Το να το κάνεις και με τους δύο, δημιουργεί πρόβλημα.

Το θετικό είναι ότι ο στόχος επιτεύχθηκε. Λάθη όλοι κάνουν και συνήθως κανείς δεν τα θυμάται αν επιτευχθεί ο στόχος…

Ελλάδα – Ουγγαρία 1-0: Του… κεφαλιού του ο Μήτρογλου

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μήτρογλου έσωσε τον Σκίμπε», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.