ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΡΑΚΗΣ

Γι’ αυτό ανέβηκε φέτος ο Άρης

Ήξεραν τι ήθελαν αυτή τη χρονιά οι Θεσσαλονικείς
Γι’ αυτό ανέβηκε φέτος ο Άρης

Είναι δύσκολη κατηγορία η Β’ Εθνική. Μπορεί να βρίσκεται στα πρόθυρα διάλυσης, αλλά πρόκειται για πρωτάθλημα με πολλές ιδιαιτερότητες. Δεν ανεβαίνεις έτσι, ανεξάρτητα από τα λεφτά που θα δαπανήσεις. Το βίωσε, άλλωστε, και ο Άρης και ο ΟΦΗ πέρυσι.

Μην πάτε μακριά, και ο Γιάννης Μπύρος αυτά έπαθε φέτος. Λεφτά με το τσουβάλι χάλασε και είδατε το αποτέλεσμα. Αυτό δεν συνέβη τον προηγούμενο χρόνο και με τον Άρη. Τότε η άποψη που επικρατούσε ήταν πως με Σουπερλιγκάτους παίκτες θα κάνει πλάκα.

Είχε Τάτο, Ίλιτς, Τζιμπούρ, Διούδη, Πίτου Γκαρσία, πήρε στην πορεία και τον Ταυλαρίδη. Και; Απόλλων Σμύρνης και Λαμία ανέβηκαν χωρίς να έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα από κάποια φάση και μετά.

Ο Άρης επέστρεψε και σκοπεύει να μείνει

Έπαθαν και έμαθαν όμως στη Θεσσαλονίκη. Το μπάτζετ έπεσε και το ρόστερ γέμισε παιδιά που ξέρουν τα κατατόπια στη Football League. Αυτό έγινε κυρίως γιατί ο Θόδωρος Καρυπίδης έκανε την κίνηση… ματ με τον Παύλο Μυροφορίδη. Εκείνος με τον Δημήτρη Σπανό έχτισαν την ομάδα με άτομα που ξέρουν να κάνουν πρωταθλητισμό στην κατηγορία. Είναι τυχαίο που παίκτες όπως οι Δεληζήσης, Βαλεριάνος και Διαμαντόπουλος πανηγυρίζουν δεύτερη άνοδο στη σειρά; Μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι στη θέση τους, αλλά αποτελούν εγγύηση.

Ο Άρης, λοιπόν, αποφάσισε φέτος να πάει με την ποδοσφαιρική λογική. Ποιοι ξέρουν την κατηγορία; Αυτούς πήρε. Και του βγήκε στο απόλυτο. Από την πρώτη στιγμή έδειξε αφεντικό. Το πόσοι εξ αυτών θα παραμείνουν είναι άλλο θέμα. Η λογική λέει λίγοι. Και σωστά θα γίνει. Και ο Απόλλων, άλλωστε, και η Λαμία -που ανέβηκαν πέρυσι και φέτος έμειναν- έκαναν πολλές αλλαγές στο ρόστερ τους.

Το θέμα θα είναι να διατηρήσει την ποδοσφαιρική λογική ο Άρης. Μπορεί χωρίς τον Μυροφορίδη, που αναμένεται να αποχωρήσει; Θα φανεί. Η διαφορά πέρυσι με φέτος αυτή ήταν. Και όπως είπε ένας άνθρωπος της ομάδας «οι περσινοί κοιτούσαν απλώς να φάνε τα χρήματα του προέδρου, φέτος έπαιζαν για τη φανέλα και την πάρτη τους».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γι’ αυτό ανέβηκε φέτος ο Άρης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αντώνης Τσιράκης

Το μόνο πιο δυνατό από το πάθος του για το ρεπορτάζ και την είδηση, είναι η αγάπη του για τη Λίβερπουλ. Από τα αμφιθέατρα του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μέχρι το… Πανεπιστήμιο των γηπέδων, μια ντρίμπλα δρόμος ήταν μόνο. Ξεκίνημα και «αγροτικό» στον Αδέσμευτο Τύπο, μετά Sport24 και a-sports, άλλου τύπου «Πανεπιστήμια» κι αυτά. Και το 2017, ήρθε το τηλεφώνημα που τα άλλαξε όλα. Έκτοτε βρίσκεται στην οικογένεια του Sportime.