EDITORIAL

Βαριέσαι να τη δεις

Χειρότερο από την κακή εμφάνιση και την ήττα στην Ουγγαρία, είναι το γεγονός πως ο κόσμος… κουράστηκε από το θέμα της Εθνικής.
Βαριέσαι να τη δεις

Πάνω που σε έχει γλυκάνει. Πάνω που ελπίζεις να δεις κάτι διαφορετικό, αλλιώτικο, βελτιωμένο. Πάνω εκεί έρχεται και σε… ξενερώνει. Με το στυλάκι, τον τρόπο παιχνιδιού, το ατονία, με όλα.

Θέλεις να δεις επίθεση, γκολ, επικίνδυνες κατεβασιές. Κι ας μην έρθει το θετικό αποτέλεσμα. Να δεις λίγο μπάλα, λίγο ποδόσφαιρο. Δεν το βλέπεις.

Λες και είναι μοιραίο, γραφτό, στοιχειωμένο να μην δεις μπαλίτσα από την Εθνική Ελλάδας.

Η χώρα μας στο ματς με την Ουγγαρία είχε μια άθλια αγωνιστική παρουσία. Αυτές οι εμφανίσεις είτε σου αρκούν (όταν κερδίζεις), είτε σε εκνευρίζουν αφάνταστα (όταν χάνεις). Η Ελλάδα έχασε στη Βουδαπέστη με τρόπο που σε βγάζει έξω από τα ρούχα σου. Για πολλούς λόγους.

Για το γεγονός πως εσύ, εγώ και αρκετοί ακόμα, πετάξαμε δύο υπερπολύτιμες ώρες από το χρόνο μας. Για το «κολλύριο» μετά το παιχνίδι με όσα υπέστησαν τα μάτια μας. Για τη φάση του δεύτερου γκολ. Πρέπει να ανατρέξεις σε ματς στο FIFA ή το Pro Evolution για να θυμηθείς φάση με τόσες τελικές μέσα σε 1-2 λεπτό. Να ήταν πέντε, έξι; Βασική αρχή στην άμυνα. Διώχνεις, μακριά. Να φύγει η μπάλα ρε παιδί μου. Όμως όχι. Οι Ελληνες διεθνείς δεν το έκαναν.

Δυστυχώς τις αναμετρήσεις με την Εθνική Ελλάδα, ο επαγγελματίας ποδοσφαιριστής δεν πρέπει να τις λαμβάνει ως τέτοιες. Δηλαδή επαγγελματικές υποχρεώσεις. Είναι τιμή, αξία. Ακόμα κι όταν χάνει, πρέπει να παλεύει. Να δίνει όσα έχει. Είτε είναι φιλικό, είτε επίσημο, είτε… Nations League.

Ο πρώτος που πρέπει να το εξηγήσει αυτό, κι ας μην είναι από τα μέρη μας, είναι ο Μίχαελ Σκίμπε. Πρέπει να κατανοήσει επίσης πως το ελληνικό κοινό διψάει για μπάλα, επίθεση, γκολ, για μια πιο παραγωγική φιλοσοφία. Με εμφανίσεις σαν αυτή απέναντι στην Ουγγαρία δεν θα κερδίσει τον κόσμο της.

Και τώρα τρέχει η Εθνική…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Βαριέσαι να τη δεις», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…