EDITORIAL

Το απλούστερο και δυσκολότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο

Χασάν και Γκερέρο κάνουν πολλές δουλειές, είναι φορ ταιριαστοί στις επιταγές του σύγχρονου ποδοσφαίρου, όχι όμως και «γκολτζήδες»
Το απλούστερο και δυσκολότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο

Χασάν και Γκερέρο κάνουν πολλές δουλειές, είναι φορ ταιριαστοί στις επιταγές του σύγχρονου ποδόσφαιρου, όχι όμως και «γκολτζήδες».

Στη θεωρία είναι απλό, πάρα πολύ απλό. Δεν έχεις παρά να βάλεις τη μπάλα στα δίχτυα. Τίποτε περισσότερο, τίποτε λιγότερο. Οπτική σύνδεση με το στόχο έχεις πάντα, συνέχεια, μέσα στο παιχνίδι. Κι όμως, θέλει ικανότητα, κάτι το ιδιαίτερο, κάτι ξεχωριστό για να στείλεις την μπάλα στα δίχτυα. Στην πράξη, ζορίζει το πράγμα.

Η πιο ακριβοπληρωμένη θέση στο ποδόσφαιρο, είναι ακριβώς αυτού του τύπου που έχει έφεση στο σκοράρισμα. Ακόμα και τύποι που έχουν κάνει καριέρα σκοράροντας τα λεγόμενα… σπρωχτά, έχουν πλουτίσει. Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι παίκτες που σκοράρουν είναι δυσεύρετοι. Ο Ολυμπιακός αυτό το καλοκαίρι πήρε δύο νέους στράικερ.

Χασάν και Γκερέρο είναι παίκτες που θα ήθελε κάθε προπονητής να έχει μέσα στο γήπεδο. Πρεσάρουν. Πολύ, αδιάκοπο. Ούτε ένας αντίπαλος στόπερ δεν έχει καταφέρει να κάνει… εύκολο buildup ξεκινώντας από την άμυνα. Εξαιρετικοί στο positioning. Πάντα σε επίκαιρη θέση, δηλαδή.

Ακόμα καλύτεροι στο spacing, αφού δημιουργούν χώρους στους εξτρέμ. Η φάση επίσης, με τον Νάτχο απέναντι στον Αστέρα. Πόσοι φορ θα είχαν την ψυχραιμία του Γκερέρο να σπάσουν την μπάλα με το κεφάλι για να σουτάρει ο Ισραηλινός στις καθυστερήσεις;

Όλα καλά κι όλα ωραία, σε αυτά. Στο γκολ όμως.; Αυτό που είναι το απλούστερο πράγμα στο ποδόσφαιρο και συνάμα το πιο δύσκολο; Εκεί υπάρχει θέμα. Να το πούμε απλά, λαϊκά, καφενειακά. Οι Γκερέρο και Χασάν δεν είναι γκολτζήδες. Καμία σεζόν στο παρελθόν η αντιστοιχία «συμμετοχές – γκολ» δεν ήταν εντυπωσιακή. Μα καμία.

Είναι κατανοητό για ποιο λόγο ο Μαρτίνς ήθελε την απόκτησή τους. Προφανώς θεώρησε πως στο ελληνικό πρωτάθλημα τα τέρματά τους και η παραγωγικότητά τους θα αυξηθούν. Κάτι που θα συμβεί. Το ζήτημα είναι τι θα γίνει στα μεγάλα ματς. Ο Ολυμπιακός έχασε κλασικές ευκαιρίες κόντρα στην Μπέτις.

Εχασε πολλές και ακόμα κλασσικότερες κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μαζεύονται σιγά σιγά τα σημαντικά ματς χωρίς τέρματα από τους φορ. Θα μου πείτε, ο Πρίγιοβιτς στο Φάληρο υπήρχε στο γήπεδο; Όχι! Όμως μία εβδομάδα πριν «καθάρισε» την ΑΕΚ…

Όλη η Ελλάδα είδε τον καλύτερο

Χωρίς μια τελική

Ο ΠΑΟΚ τιμώρησε τον… σπάταλο Ολυμπιακό

Τον Ολυμπιακό, να τον φοβάστε, όπως κι ο ΠΑΟΚ!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Το απλούστερο και δυσκολότερο πράγμα στο ποδόσφαιρο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…