EDITORIAL

Ο ΠΑΟΚ, πλέον, δεν γίνεται να αποκλειστεί

Η ομάδα του Λουτσέσκου κέρδισε το ματς που έδινε… έξι πόντους
Ο ΠΑΟΚ, πλέον, δεν γίνεται να αποκλειστεί

Η εικόνα ήταν ξεκάθαρη από το βράδυ της Πέμπτης (4/10), προ δύο εβδομάδα. Ο ΠΑΟΚ είχε χάσει από την Τσέλσι, εντός. Η ΜΠΑΤΕ είχε κερδίσει τη Βίντι, εκτός. Την προφανή ήττα υπέστη ο Δικέφαλος του Βορρά, μια… σπουδαία επιτυχία πήραν οι Λευκορώσοι. Απέναντί τους θα παιζόταν (και θα παιχτεί) η πρόκριση στην επόμενη φάση.

Σε ματς που… καίει, που ενδεχομένως ακόμα και η ισοπαλία να φέρει σε δύσκολη θέση τον ΠΑΟΚ, αυτός μπαίνει μέσα και ρίχνει τέσσερα γκολ! Προσοχή. Τα τρία πρώτα στο 20λεπτο. Άριστη ψυχολογική προετοιμασία, απόλυτη συγκέντρωση στο στόχο. Ποτέ, μα ποτέ, ένα εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη δεν μπορεί να είναι εύκολο. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος –και φυσικά η ΜΠΑΤΕ είναι υψηλό εμπόδιο. Για να φανεί απλό, πρέπει να το κάνεις εσύ. Οι παίκτες του Λουτσέσκου, το έπραξαν.

Παρότι ουδείς γνωρίζει τι θα γίνει στα ματς με την Βίντι, πιθανότατα ο ΠΑΟΚ για να προκριθεί να πρέπει να υπερασπιστεί το σκορ που πέτυχε λίγο έξω από το Μινσκ. Διότι δεν είναι απλώς μια νίκη, αλλά μια ευρεία σε σκορ επιτυχία. Η ομάδα που παρουσιάστηκε κόντρα στην ΜΠΑΤΕ εξάλλου, το πιθανότερο είναι να πετύχει και δεύτερη νίκη απέναντί της, στην Τούμπα. Τελευταία αγωνιστική των ομίλων.

Με λίγα λόγια και έχοντας το περιθώριο ακόμα και λάθος να κάνει στα επόμενα ματς, ο ΠΑΟΚ έκανε τεράστιο βήμα πρόκρισης. Αυτό που βγαίνει άκοπα από το πληκτρολόγιο είναι πως ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε ήδη. Μάλιστα αφήνει πίσω του ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα αγώνων, μόνο με νίκες. ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΜΠΑΤΕ. Σε όλες τις διοργανώσεις η ομάδα της Θεσσαλονίκης είναι ακριβώς στο σημείο που επιθυμεί να βρίσκεται. Πολύ σπουδαίο πράγμα.

Το γεγονός πως η «τεσσάρα» ήρθε με σόου Ζαμπά (δύο γκολ, δύο ασίστ) δίνει ένα έξτρα credit στον Ρουμάνο κόουτς. Φαίνεται πως τα… γυμνάσια που έχει κάνει με τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό έχουν πιάσει τόπο. Τεράστιο κέρδος για έναν προπονητή να ξέρει πως θα… ισιώσει ένα παίκτη που είχε λοξοδρομήσει.

ΑΠΙΘΑΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ: Τζάμπολ με το Sportime το Σάββατο

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο ΠΑΟΚ, πλέον, δεν γίνεται να αποκλειστεί», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…