EDITORIAL

Ο Μπάκα και ο… Φέτφα

Τη διαφορά στο ντέρμπι την κάνουν και οι στιγμές που ξεχωρίζουν τους σπουδαίους
Ο Μπάκα και ο… Φέτφα

Καμιά φορά κονταίνουμε τα ονόματα. Βολεύει, αισθανόμαστε τους παίκτες πιο κοντά μας. Δημιουργούμε παρατσούκλια, βρίζουμε ή τους αποθεώνουμε με αυτά. Ας το κάνουμε λίγο λάιτ το θέμα. Από τη μία πλευρά είχαμε το: «μπράβο ρε Μπάκα» κι από την άλλη το: «τι έχασες ρε Φέτφα». Σε ελεύθερη μετάφραση…

Φυσικά, μακάρι το ελληνικό κοινό να έλεγε μόνο αυτά. Πρέπει κάποια στιγμή να μετριάζουμε τις αντιδράσεις μας. Κυρίως όσα λέμε. Ποτέ μα ποτέ άλλωστε, δεν πρέπει να πέφτει όλο το «ανάθεμα» σε έναν παίκτη. Χάνονται τα πάντα, μα τα πάντα. Ακόμα κι αυτά που δεν μπορείς να εξηγήσεις το πως.

«Βράζει» ο κόσμος του Ολυμπιακού με τον Φετφατζίδη. Οσο κι αν διαφωνούμε και έχουμε ενστάσεις για τους χαρακτηρισμούς που ακούστηκαν, ποδοσφαιρικά έχουν δίκιο. Το τέρμα… πιάτο, η μπάλα έρχεται στρωτά με σωστή ταχύτητα και τέλεια στριψίματα στο καλό του πόδι, το αριστερό. Αουτ.

Επρεπε να γίνει γκολ, δεν έγινε. Ο Φετφατζίδης είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Μια χαμένη ευκαιρία, κι ας είναι τέτοια που κοστίζει –ίσως έναν (ή… μισό, που είναι και της μοδός) τίτλο, δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Ο Φετφατζίδης είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, όχι όμως ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Ποτέ του δεν υπήρξε τέτοιος. Αφού χάθηκε κι αυτό το γκολ, δεν θα γίνει κιόλας. Διότι τη διαφορά στα μεγάλα ματς, την κάνουν οι παίκτες που εκμεταλλεύονται τη στιγμή τους.

Σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι ο Φορτούνης. Απίθανο γκολ. Απίθανος και ο τρόπος με τον οποίο επέλεξε να τον πανηγυρίσει. Δεν είναι παιδί που προκαλεί, δεν έχει κακό χαρακτήρα, δεν δίνει δικαιώματα με τη συμπεριφορά του. Αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν, πολύ δύσκολα θα βρει φάση που έχει παρεκτραπεί. Το έκανε. Ας τιμωρηθεί και να τηρηθούν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες. Ένα ατόπημα όμως, δεν μπορεί να διαμορφώσει και άσχημο χαρακτήρα. Σε καμία περίπτωση.

Φυσικά σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι και ο Μπακασέτας. Καιρό τώρα έχει πάρει την ΑΕΚ στις πλάτες του. Υπήρξε άψογος με τον Ολυμπιακό και σκόραρε. Το γκολ το έχει «χτίσει» όλο μόνος του. Ανάλογες εμφανίσεις είχε και με τον ΠΑΟΚ, αλλά και και με την Μπενφίκα.

Αυτό που μας μπέρδευε, χρόνια τώρα, με τον Μπακασέτα ήταν η θέση του. Που στο καλό παίζει αυτό το παιδί; Στην άκρη; Πίσω από τον φορ; Πιο κεντρικά; Η αλήθεια είναι πως ο «Μπάκα» φέτος δείχνει να έχει πάει σε άλλο level. Από όπου κι αν εφορμά, κάνει τη φαντασία σου να εξυφαίνει μπόλικα σενάρια για το τι θα πράξει τελικά στο γήπεδο. Μάλιστα ο τρόπος που το κάνει, δηλαδή η απλότητα στο παιχνίδι του, είναι το εντυπωσιακό του πράγματος. Το σπουδαίο…

Σε μια τόση δα στιγμή

Κράξιμο σε Φετφατζίδη!

Έξαλλοι στην ΑΕΚ με Φορτούνη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Μπάκα και ο… Φέτφα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…