EDITORIAL

Δεν χαλάει του Βράνιες στην Αντερλεχτ

Ο Γεράσιμος Μανωλίδης βάζει κάτω τα μεταγραφικά και αριθμητικά δεδομένα στην υπόθεση του Βόσνιου στόπερ που είναι έτοιμος για Βέλγιο μεριά.
Δεν χαλάει του Βράνιες στην Αντερλεχτ

Εκκίνηση με κάτι κλισέ, που είναι πάντα χρήσιμο να λέγεται και δεν αποτελεί φθηνή δικαιολογία. Σε μια διαπραγμάτευση, ειδικά όταν αυτή αφορά μεταγραφή, όλα τα σενάρια είναι πιθανά. Από το «ναυάγιο», μέχρι το οριστικό… done deal. 

Στην περίπτωση του Βράνιες το ενδιαφέρον της Αντερλεχτ δεν είναι καινούργιο. Χειμωνιάτικο είναι το στόρι, για να ακριβολογούμε. Κοινό μυστικό είναι πως ο Βόσνιος κεντρικός αμυντικός θα είχε (ήδη) αποχωρήσει από την «Ενωση». Μισή σεζόν νωρίτερα. Γιατί δεν συνέβη αυτό; Διότι προσπάθησε να το κάνει εκβιαστικά. Το νταϊλίκι του δεν πέρασε. Και τυχερός είναι που επανεντάχθηκε στην ομάδα, τότε.

Τώρα η προσέγγιση είναι αλλιώτικη. Πιο σωστή, πιο επαγγελματική. Στο Sportime το πρωί διαβάσατε πως η ΑΕΚ με την Αντερλεχτ τα «βρήκε». Εχει μεγάλη δόση αλήθειας. Διότι το ενδιαφέρον είναι επίσημο και στην επικοινωνία που υπήρξε ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε σαφές πως η «Ενωση» δεν θα κάνει κουβέντα αν στην πρόταση δεν υπάρχει το… 2άρι μπροστά.

 Ο εκπρόσωπος της Αντερλεχτ ενημέρωσε πως θα επανέλθει επίσημα πια με προσφορά που θα ικανοποιεί τα θέλω της πρωταθλήτριας Ελλάδας. Αυτή σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να είναι 1,8 καθαρά και άλλα 300 χιλιάρικα με βάση κάποια μπόνους επίτευξης στόχων (της ομάδας) και συμμετοχών (του παίκτη). Σημαντική υποσημείωση. Αν χρειαστεί, οι «μωβ» θα τα δώσουν και νέτα. Ο λόγος είναι πως ο Βράνιες αποτελεί «καψούρα» του τεχνικού της ομάδας Βανχάζενμπρουκ και από πλευράς διοίκησης του έχουν ξεκαθαρίσει πως θα του γίνει το χατίρι.

 Η ΑΕΚ διαψεύδει τα πάντα και καλά κάνει από τη στιγμή που δεν υπάρχει επίσημο deal με χαρτί, στυλό και σφραγίδες. Ωστόσο είναι κατανοητό και ξεκάθαρο πως μια τέτοια μεταγραφή μοιάζει δύσκολο να χαλάσει, όταν οι δύο πλευρές βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος σε ότι έχει να κάνει με το αντίτιμο του παίκτη.

Το γερό χαρτί που κρατά η Αντερλεχτ στα χέρια της είναι η αυτά που προσφέρει στον παίκτη. Πάνω από 700 χιλιάδες ευρώ για κάθε χρόνο συνεργασίας. Τα τριπλά σε σχέση με όσα αμείβεται από την ΑΕΚ, η οποία είχε σκοπό να του προτείνει συμβόλαιο με μισό εκατομμύριο ετησίως. Τίμια αύξηση, πλην όμως, όχι αρκετή σε σχέση με τα χρήματα των Βέλγων. Και φυσικά δεν μπορεί να φτάσει τόσο ψηλά η «Ενωση», χαλώντας τις όποιες ισορροπίες. Επομένως, του Βράνιες στην Αντερλεχτ είναι πολύ δύσκολο πια να χαλάσει.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν χαλάει του Βράνιες στην Αντερλεχτ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…