ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βάζουν χρώμα

Είναι ένα καλοκαίρι που έχει φέρει οτιδήποτε δευτερεύον ακριβώς σε αυτή τη θέση. Δεύτερο. Για τη χώρα μας, η (όποια) ξενοιασιά της εποχής… τελείωσε στις φωτιές και τα θύματα που ακόμα καταμετρώνται. Σε πονάνε οι ιστορίες με τα κορίτσια, σε μαγκώνει ο θάνατος του εξάμηνου βρέφους. Λογικό είναι. Υπάρχει όμως ο αθλητισμός. Είναι μία από...
ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βάζουν χρώμα

Είναι ένα καλοκαίρι που έχει φέρει οτιδήποτε δευτερεύον ακριβώς σε αυτή τη θέση. Δεύτερο. Για τη χώρα μας, η (όποια) ξενοιασιά της εποχής… τελείωσε στις φωτιές και τα θύματα που ακόμα καταμετρώνται. Σε πονάνε οι ιστορίες με τα κορίτσια, σε μαγκώνει ο θάνατος του εξάμηνου βρέφους. Λογικό είναι.

Υπάρχει όμως ο αθλητισμός. Είναι μία από τις πολλές αποδείξεις πως η ζωή συνεχίζεται. Αυτός είναι η νομοτέλεια του φυσικού κόσμου. Η συνέχεια. Ένα 20χρονο παιδί έγραψε ιστορία. Με την καλύτερη επίδοση πήγε στον τελικό ο Μίλτος Τεντόγλου, με την καλύτερη έφυγε και από το ευρωπαϊκό. Εχοντας και στις βαλίτσες του και το χρυσό μετάλλιο. Τεράστια, τεράστια επιτυχία.

Βέβαια στη χώρα μας, το λαοφιλές άθλημα δεν είναι το μήκος στο στίβο. Να τα υπενθυμίζουμε αυτό. Μια χαρά ξέρουν οι συντάκτες στη χώρα μας να κρίνουν. Η μπάλα «πουλάει». Έτσι μας έμαθαν, έτσι συνηθίσαμε. Και πάλι, όμως, αυτό το καλοκαίρι είναι δύσκολο, χλωμό, γκρίζο.

ΠΑΟΚ και ΑΕΚ όμως το γεμίζουν χρώμα. Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε το «3Χ3» ως τώρα στα προκριματικά, Με αντιπάλους Βασιλεία και Σπαρτάκ Μόσχας. Ασύλληπτο. Ασύλληπτο, το γράφουμε ξανά. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς πως απέναντι στους Ρώσους βρέθηκε να χάνει… σβηστά 0-2 στα μισά του πρώτου μέρους. Κι όμως, το έκανε (3-2).

Ο τρόπος δεν πρέπει να μας εκπλήσσει. Ο Κυπελλούχος Ελλάδας είναι πλήρης (με εξαίρεση τη θέση του αριστερού μπακ). Εχει ισορροπία προσωπικότητας και ποιότητας. Παίκτες με διάθεση και φιλοδοξία να διακριθούν. Α, έχει και τον Μάτος. Μια κατηγορία μόνος του. Πρέπει να ανατρέξεις στην Μπαρτσελόνα του Γκουαρντιόλα με τον Ντάνι Αλβες για να βρεις άλλη ομάδα που το δεξί του μπακ έχει τέτοιο impact στο παιχνίδι της.

Η ΑΕΚ είχε μια πολύ δύσκολη συνθήκη μπροστά της. Εξ’ ορισμού. Σέλτικ, Αύγουστο μήνα, μέσα στη Γλασκώβη. Τι να λέμε. Αντιμετώπισε και πολλά στραβά. Γκολ στο πρώτο 20λεπτο (ότι χειρότερο). Αποβολή σε πριν τη μία ώρα αγώνα. Κι όμως. Άντεξε.

Ο χαρακτήρας, στο τέλος της βραδιάς, είναι αυτό που μένει στην ΑΕΚ. Αυτός δεν πλάθεται σε μία προετοιμασία, ουχί σε ένα καλοκαίρι. Από πέρυσι είναι σφυρηλατημένος. Πολύ σωστά, πολύ σοφά, πετραδάκι, πετραδάκι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βάζουν χρώμα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…