ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

ΑΕΚ, Ευρώπη, νίκες… έγινε αυτονόητο!

Ο Γεράσιμος Μανωλίδης εξηγεί για ποιο λόγο η ΑΕΚ έχει αλλάξει level ευρωπαϊκά!
ΑΕΚ, Ευρώπη, νίκες… έγινε αυτονόητο!

Διασχίζοντας μια ακανθώδη διαδρομή, περπατώντας προς τα εμπρός συνεχώς από ένα σημείο και μετά ξεχνάς. Σταματάς να θυμάσαι τον πόνο. Οι πληγές ξεραίνονται και επουλώνονται μέρα με τη μέρα. Τα πόδια σου γίνονται πιο ανθεκτικά. Αρχίζεις να βαδίζεις με άνεση. Κάνεις μεγαλύτερα βήματα. Η ΑΕΚ πριν πέντε χρόνια ετοιμαζόταν για το άγνωστο. Για την 3η εθνική κατηγορία. Η ΑΕΚ σε λίγες εβδομάδες θα παίξει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μια πενταετία, συνήθως, δεν επαρκεί για ένα τέτοιο επίτευγμα. Λίγο πριν τον τερματισμό αυτής της πορείας, είναι ακριβώς εκείνο το σημείο που ο δρομέας θα κοιτάξει πίσω του. Φυσικά και η Βίντι δεν είναι αντίπαλος που μπορεί να εμποδίσει την «Ενωση]. Απλώς, το βλέμμα είναι για όλα όσα πέρασε. Φτάσαμε στο σημείο να πηγαίνει η ΑΕΚ στην Ουγγαρία, να παίξει πλέι – οφ Τσάμπιονς Λιγκ και να είναι (δικαίως) φαβορί. Φτάσαμε σε σημείο ο ένας χρόνος δίχως ήττα σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μας φαίνεται φυσιολογικό. Θεωρούσαμε σχεδόν αυτονόητο πως η πρωταθλήτρια Ελλάδας μπορεί τη νίκη στην Βουδαπέστη.

Το γεγονός πως η ΑΕΚ φροντίζει να επιβεβαιώνει στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου όσο αναμένουμε να δούμε πριν μπει μέσα σε αυτό, καθορίζει και πιστοποιεί την αλλαγή επιπέδου. Στην προσωπικότητα, στο μέταλλο στο… team spirit. Όποιοι κι αν είναι στην ενδεκάδα, όποιος κι αν βρίσκεται στον πάγκο, η ΑΕΚ της Ευρώπης δείχνει να ξέρει πολύ που πατάει και που βρίσκεται.

Ήδη η πρωταθλήτρια Ελλάδας μπορεί να κάνει τους… αστεράτους υπολογισμούς της. Νίκη εκτός έδρας, με δύο γκολ στο ενεργητικό, έχοντας συνοδεία ένα αήττητο στην Ευρώπη 13 αγώνων και ρεβάνς στο ΟΑΚΑ, αποτελούν ένα μεθυστικό κοκτέιλ στοιχείων. Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την επιστροφή της στο κύριο πιάτο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ατσαλάκωτη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ, Ευρώπη, νίκες… έγινε αυτονόητο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…