ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Μπουντεσλίγκα 2018-2019: Προγνωστικά, ειδικά στοιχήματα, ανάλυση, προβλέψεις και σχόλια

Ο Γεράσιμος Μανωλίδης ξεσκονίζει στοιχηματικά και όχι μόνο την Μπουντεσλίγκα που ξεκινά.
Μπουντεσλίγκα 2018-2019: Προγνωστικά, ειδικά στοιχήματα, ανάλυση, προβλέψεις και σχόλια

Η λίγκα των γκολ, του γρήγορου αγωνιστικού ρυθμού, των ανατροπών, των υψηλών σκορ είναι και πάλι τις επάλξεις, Η Μπουντεσλίγκα είναι το τελευταίο πρωτάθλημα από τα λεγόμενα μεγάλα που αρχίζει και παρακάτω θα βρείτε έναν σύντομο, πλην όμως περιεκτικό, οδηγό για κάθε ομάδα, ειδικά στοιχήματα, αναλύσεις και προβλέψεις για όλα.

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης! 21+

Μπάγερν
Φαβορί. Κάθε χρόνο τα ίδια. Παίζει… μπάλα μόνη της. Εντελώς. Πέρυσι κατακτήθηκε ο τίτλος, αλλά μέχρι εκεί. Χαμένο Κύπελλο, πάλι αποκλεισμός στον ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Νίκο Κόβατς ήρθε και ανέλαβε τα ηνία προκειμένου να δείξει κάτι διαφορετικό. Απλά είναι τα πράγματα. Αν Κομάν και Γκνάμπρι μπορούν να αντικαταστήσουν στην ενδεκάδα τους Ρόμπεν και Ριμπερί, τότε οι Βαυαροί θα αλλάξουν πρόσωπο προς το καλύτερο. Ίσως και ο Χάμες να παίζει περισσότερο. Και λιγότερο ο Μίλερ…

Πρόβλεψη: 1η

Σάλκε
Σπάνια ομάδες με αμυντικούς προσανατολισμούς επιβιώνουν στην Μπουντεσλίγκα. Ακόμα σπανιότερα μια καλή σεζόν να ακολουθήσει μια δεύτερη, παρόμοια. Η Σάλκε του Τεντέσκο έχει πετύχει ήδη το πρώτο σκέλος και φέτος θα παλέψει για το 2ο. Απλό δεν θα είναιμ παίζοντας με σχήμα που έχει τρεις στην άμυνα. Πάντως οι Σανέ, Μασκαρέλ και Ουτ είναι καλές προσθήκες σε καθεμία από τις γραμμές. Περισσότερο στον εαυτό της και στο DNA της έχει να αποδείξει πράγματα, συνδυάζονται και το Τσάμπιονς Λιγκ φέτος. Εύκολο δεν θα είναι.

Πρόβλεψη: 4η – 7η θέση

 

Χόφενχαϊμ
Πρώτα την έσωσε, την επομένη την οδήγησε στο Γιουρόπα Λιγκ, φέτος θα ζήσει το όνειρο της συμμετοχής στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και στο τέλος της σεζόν θα αποχωρήσει. Ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είναι ο ζωντανός θρύλος αυτής της ομάδας. Ο νεαρότερος τεχνικός στην ιστορία της Μπουντεσλίγκα έκανε κάτι επικό. Η Χόφενχαϊμ είναι στο peak της, στην καλύτερη φάση της ιστορίας της, επομένως αναμένεται μια αστεράτη σεζόν. Μικρή σημασία έχει ποιοι αγωνίζονται. Η ομάδα είναι πάνω από τα πρόσωπα. Μόνο στο συνδυάσει δύο διοργανώσεις μαζί θα έχει πρόβλημα, Κατά τα άλλη, ουδείς πρέπει να τη φοβάται.

Πρόβλεψη: 5η – 8η θέση

Ντόρτμουντ
Επιτέλους έχει έναν προπονητή που δεν αμφισβητεί κανείς. Τον Λουσιάν Φαβρ. Ο Ελβετός είναι ο μόνος που μπορεί να κάνει την Ντόρτμουντ να παίζει όπως την εποχή του Κλοπ. Ντιλέινι και Βίτσελ είναι δύο προσθήκες που κάνουν την Μπορούσια πανίσχυρη στα χαφ, ο Ντιαλό ήρθε στην άμυνα για να καλύψει το κενό του Σωκράτη, ο Ρόις είναι πλέον υγιής, όμως όπως φάνηκε και στο Κύπελλο απέναντι στην Γκρόιτερ Φιρτ λείπει το φορ. Ο παίκτης που θα φορτώνει τα αντίπαλα δίχτυα. Αν έρθει κι αυτός, οι Βεστφαλοί θα επανέλθουν στα ψηλά, Στα πολύ ψηλά!

Interwetten, με πρόγραμμα επιβράβευσης! 21+

Πρόβλεψη: 2η

 

Λεβερκούζεν
Η εξέλιξη της περυσινής ομάδας είναι ο φετινός στόχος. Ελάχιστες προσθαφαιρέσεις, ούτως ή άλλως μιλάμε για μια ομάδα που στήθηκε πέρυσι σχεδόν από την αρχή και αυτός είναι ο δεύτερος χρόνος στο μακρόπνοο πλάνο της Λεβεκρούζεν. Ο Μπέιλι που έβγαλε μάτια πέρυσι παρέμεινε, ο Χέρλιχ στον πάγκο επίσης και στο γερμανικό παρεάκι που ηγούνται οι αδερφοί Μπέντερ και υπάρχουν ακόμα Μπραντ, Τα, Χάβερτς, προστέθηκε και ο πολύ καλός δεξιός μπακ, Βάιζερ. Φέτος θα διεκδικήσει πιο σθενρά την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόβλεψη: 3η – 6η θέση

Λειψία
Ξεκάθαρο πλάνο. Μέχρι να έρθει να αναλάβει την ομάδα ο Νάγκελσμαν (νυν κόουτς της Χόφενχαϊμ) μένουμε όπως είμαστε. Αυτό λένε στην Λειψία, της οποίας φέτος θα ηγείται από τον πάγκο ο τεχνικός διευθυντής, Ραλφ Ράνγκνικ. Το είχε πράξει ξανά ο τελευταίος, τη σεζόν που την ανέβασε στην Μπουντεσλίγκα. Η περυσινή ομάδα κατά βάση, χωρίς όμως πια τον Κεϊτά. Μέγιστη απώλεια. Από ταλέντο όμως και ομοιογένεια σφύζει. Εξάλλου, Βέρνερ, Φόρσμπεργκ, Καμπλ δεν πήγαν πουθενά…

Πρόβλεψη: 4η – 7η θέση

Στουτγκάρδη
Ο αποκλεισμός από την Χάνσα Ρόστοκ στο Κύπελλο μπέρδεψε λίγο την κατάσταση. Την είχαμε για κάπως ψηλά, μιας και στο ρόστερ υπάρχει πλέον ο Ντιντάβι, ο Γκονζάλο Κάστρο, οι έμπειροι Γκόμες, Μπάντστουμπερ, Γκέντνερ, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής με την Γαλλία, Παβάρ και αρκετοί ακόμα. Μολονότι πέρυσι ο κόουτς Κορκούτ ήταν αυτός που τη σουλούπωσε, αποτελεί αχίλλειο πτέρνα σε αυτό το σύνολο ο Τούρκος κόουτς.

Αμέτρητες επιλογές, ασφαλείς πληρωμές και επιβράβευση για τους παίκτες! 21+

Πρόβλεψη: 8η – 12η θέση.

Αϊντραχτ Φρανκφούρτης
Όταν η σεζόν ξεκινάει με ένα τσουβάλι γκολ στην πλάτη στον τελικό του Σούπερ Καπ κόντρα στην Μπάγερν και αποκλεισμό στο Κύπελλο από την Ουλμ, καταλαβαίνεις πως το πράγμα δεν θα πάει καλά. Αποχώρησε ο Κόβατς από την Αϊντραχτ, μετά από τη σεζόν που η ομάδα της Φρανκφούρτης έπιασε peak. Είναι δύσκολη η αποστολή του Χίτερ (πρωταθλητής με την Γιουνγκ Μπόις πέρυσι). Απώλειες, σε έμψυχο δυναμικό, δεν είχε. Σημαντικό μαντάτο η παραμονή Ρέμπιτς, όμως οι περισσότεροι παίκτες των «αετών» τα ματς του Γιουρόπα σκέφτονται. Θα είναι δύσκολη η χρονιά.

Πρόβλεψη: 11η θέση – 15η θέση

Γκλάντμπαχ
Κάτι καλό ετοιμάζεται στο Μένχενγκλαντμπαχ. Πέρυσι, για να πούμε την αλήθεια, μας ξάφνιασε η μέτρια προς κακή πορεία της Μπορούσια. Ο Ντίτερ Χέκινγκ σπανίως είχε κακές χρονιές τα τελευταία χρόνια ως προπονητής. Ίσως ήταν μια κακή παρένθεση. Η παρέα των Αζάρ, Ράφαελ και Στιντλ απέκτησε και τέταρτο μέλος. Τον Πλεά από τον Νις. Τα… κολλάει. Καιρός είναι αν επανέλθει στην Ευρώπη η Μπορούσια.

Πρόβλεψη: 4η – 7η θέση

Χέρτα
Ιμπίσεβιτς. Ζέλκε, ο κόουτς Ντάρνταϊ, Καλού, Λέκι, μια εξαιρετική φουρνιά νεαρών παικτών. Γενικώς η Χέρτα την έχει βρει την άκρη τα τελευταία χρόνια και πορεύεται με τρόπο σταθερό και σίγουρο. Καιρό είχαμε να δούμε την ομάδα της πρωτεύουσας με τέτοια διάρκεια μέσα στο χρόνο, αλλά κι από σεζόν σε σεζόν. Για την ακρίβεια από την εποχή του Φαβρ, με Πάντελιτς, Βορονίν και τους λοιπούς. Να κινδυνέψει; Δύσκολο. Να βγει Ευρώπη, επίσης χλωμό.

Πρόβλεψη: 8η – 12η θέση.

Βέρντερ Βρέμης
Απώλεσε Ντιλεϊνι και Γιουνούζοβιτς (πέρυσι βέβαια έπαιξε ελάχιστα) όμως η απόκτηση των Κλάασεν, Οσάκο και Χάρνικ την ενισχύουν πολύ. Στο ζύγι το πρόσημο μετά της μεταγραφές είναι θετικό. Ο Κόφελντ δείχνει να μπορεί να μείνει μακριά από την κατάρα εκείνων των κόουτς που αναλαμβάνουν στου δρόμου τα μισά την Βέρντερ, τα πάνε καλά και την επομένη απολύονται. Δείχνει να μπορεί, θα φανεί στην πράξη. Αν είναι σοβαρός και ο Κρούζε στην επίθεση, κυρίως με την εξωγηπεδική του ζωή, όλα καλά θα πάνε.

Πρόβλεψη: 10η – 14η θέση

Αουγκσμπουργκ
Κανένας φόβος, κανένα άγχος. Αρκεί μέχρι να τελειώσει η μεταγραφική περίοδος να μην κουνήσουν ρούπι οι Μαξ, Γκρέγκοριτς, Φινμπόγκασον. Και φυσικά μέσα στη χρονιά να μείνουν υγιείς όλοι αυτοί, για να μην υπάρχει πρόβλημα. Πέρυσι ήταν από τις ομάδες που πιστεύαμε πως θα κινδυνέψουν και παραλίγο να βγει Ευρώπη. Επομένως τα προγνωστικά με δαύτους, απαγορεύονται.

Πρόβλεψη: 10η θέση – 16η θέση

Αννόβερο
Ο… παστελωτής Φίκρουγκ παρέμεινε, ο κόουτς Μπράτενραϊτερ ανανέωσε. Αυτά είναι τα καλά. Στα… άσχημα για το Αννόβερο πως έχασε Κλάους, Σανέ και Χάρνικ. Έλα που δεν φαίνεται να επηρεάζεται; Εξάρα στο Κύπελλο με την Καρλσρούη, επιβλητικές νίκες σε δύσκολα φιλικά. Έχει στέρεες βάσεις το Αννόβερο.

Πρόβλεψη: 8η – 14η θέση

Μάιντς
Μυστήριο τρένο, τελείως. Από τις ομάδες για τις οποίες δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Ο Σβαρτς πέρυσι δεν έπεισε πως μπορεί να την οδηγήσει με ασφάλεια από τον πάγκο και οι απώλειες των Ντιαλό (στόπερ) και Μούτο (φορ) είναι σημαντικές. Ομάδα… ερωτηματικό.

Πρόβλεψη: 13η – 17η θέση.

 

Φράιμπουργκ
Και γράμμα να μην ξέρεις από την ενδεκάδα της, όσο μένει ο Κρίστιαν Στράιχ στον πάγκο, η Φράιμπουργκ θα είναι πάντα μια δύσκολη περίπτωση. Μια χαρά είναι κα η ενδεκάδα της βέβαια, με τον Πέτερσεν να έχει παραμείνει στην επίθεση και ενίσχυση όπως έπρεπε σε όλες τις γραμμές. Μεγάλο της όπλο η έδρα, η εμπειρία και το εδώ και χρόνια δυναμικό παιχνίδι της.

Πρόβλεψη: 10η – 18η θέση

Βόλφσμπουργκ
Κάτι το γεγονός πως στον πάγκο είναι ο Μπρούνο Λαμπαντία, κάτι που για δεύτερη σερί σεζόν σώθηκε στα μπαράζ, πολλοί στην Γερμανία μιλούν για νέο… Αμβούργο. Δεν είναι έτσι. Ταλέντο υπάρχει, ποιότητα σε όλες τις γραμμές, τουλάχιστον για να μην κινδυνέψει. Αρκεί να έρθει και κάποιος στην επίθεση που θα έχει το εύκολο γκολ.

Πρόβλεψη: 11η – 16η θέση.

Νυρεμβέργη
Πέρασαν τέσσερα χρόνια, επανήλθε. Πλεονέκτημα, όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, ο ενθουσιασμός. Η προσμονή της επιστροφής στην Μπουντεσλίγκα. Το κοινό, αδημονεί να δε ξανά την ομάδα στην πρώτη κατηγορία. Μειονεκτήματα, πολλά. Πάρα πολλά. Απειρία, σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα και ο κόουτς, Μίχαελ Κέλνερ, είναι… άγουρος σε αυτό το επίπεδο. Ενίσχυση μηδαμινή. Θα χρειαστεί κάτι ακόμα τις τελευταίες μέρες. Αλλιώς… θα μπλέξει.

Πρόβλεψη: 14η – 18η θέση

Φορτούνα Ντίσελντορφ
Πέντε χρόνια κράτησε η παρουσία της στην δεύτερη κατηγορία. Έκανε το καλό και πήρε στον πάγκο της τον Φούνκελ και μαζί πανηγύρισε και την άνοδο. Δεν έχει μεγάλη διαφορά από την Νυρεμβέργη. Ηχηρές προσθήκες δεν έγιναν, χάθηκε και ο Χαραγκούτσι, επομένως τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα. Η… εγγύηση Φούνκελ αποτελεί ελπίδα παραμονής.

Πρόβλεψη: 13η – 18η θέση.
 

Αμέτρητες επιλογές, ασφαλείς πληρωμές και επιβράβευση για τους παίκτες! 21+

Ειδικά στοιχήματα

Βασική επιλογή
Χέρτα πιο ψηλά από Αϊντραχτ      1,80

Μονά
Ντόρτμουντ 2η θέση          1,80
Λειψία στην 4άδα   1,75
Αννόβερο πιο ψηλά από Φράιμπουργκ 1,80

Αξίζουν το ρίσκο
Λεβερκούζεν στην 4άδα    2,10
Γκλάντμπαχ πιο ψηλά από Χόφενχαϊμ  2,10

Γεράσιμος Μανωλίδης (facebook, twitter)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μπουντεσλίγκα 2018-2019: Προγνωστικά, ειδικά στοιχήματα, ανάλυση, προβλέψεις και σχόλια», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…