ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Ο Νίκος και το Pao bc legacy!

Ο Γεράσιμος Μανωλίδης γράφει για τη σύνδεση του Συρίγου, Pao Bc Legacy
Ο Νίκος και το Pao bc legacy!

Αυτές τις μέρες τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Όλοι οι εργαζόμενοι στο Sportime δηλαδή, αλλά ειδικά όσοι είμαστε στην πρώτη γραμμή είμαστε λίγο παραπάνω σε εγρήγορση. Οι απειλές και οι… ευχές για ΟΑΕΔ (στην καλύτερη), ή για κατευόδιο (οι συνήθεις) πάνε κι έρχονται.

Φυσικά όλα αυτά ξεκινούν από τα όσα έχουν συμβεί τελευταία με τον λογαριασμό στο Instagram του ισχυρού άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Τοποθετηθήκαμε πολλάκις για το συγκεκριμένο θέμα, δεν χρειάζεται να το κάνουμε ξανά. Το μήνυμα εστάλη εξάλλου.

Το θέμα είναι η συνέχεια. Η συνέχεια δίνεται φυσικά από τον Νίκο Συρίγο. Δεν τον ξέρω, δεν έχουμε γνωριστεί, δεν έχω άποψη για την πορεία του ή τη δουλειά του. Οι πληροφορίες που έχω αντλήσει είναι ελάχιστες. Τόσο όσο. Ο Νίκος Συρίγος εργάζεται στα μέσα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Γράφει άρθρα, κείμενα, σχόλια και πολλά ακόμα. Μπροστά από τις… κάμερες.

Πίσω από αυτές είναι υπεύθυνος, μαζί με τον Παναγιώτη Μπόμη, για ουκ ολίγους τρολ λογαριασμούς στο facebook. Και φυσικά αυτούς στο instagram που είναι και το μέσο κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί και ο εργοδότης τους.

Η σειρά έχει ως εξής. Ανάρτηση dpg7000, συνέχεια από τον επίσημο λογαριασμό του Νίκου Συρίγου και μετά φυσικά αυτού του… pao bc legacy. Συγκεκριμένη η σειρά.

Μάγος δεν χρειάζεται να είναι κάποιος για να καταλάβει τι παίζει. Χωριό που φαίνεται εξάλλου… Πρώτη φορά ο Νίκος Συρίγος γράφει στο insta για το Sportime για το ιστορικό Sportime που ξέπεσε. Λίγο αργότερα, ως όφειλα, για τους συνεργάτες μου (κυρίως) και τον εαυτό μου (δευτερευόντως) εξήγησα με άρθρο τι είναι ξεπεσμός και τι όχι.

Από εκεί και μετά μπήκα στο στόχαστρο του Νίκου Συρίγου. Τι έκανε; Ρώτησε στην πιάτσα δεξιά και αριστερά. Προφανώς και δεν με γνώριζε. Πολλές φορές όσοι είναι (μόνο) σε εφημερίδες για χρόνια μένουν στη σκιά –έτσι πρέπει κιόλας. Δεν επιθυμούν τυμπανοκρουσίες για τα αυτονόητα.

Έψαξε, έψαξε και δεν έμαθε τίποτε. Κάτι ρε παιδί μου, έστω και μικρό. Τίποτα. Ησυχία. Επομένως το πρώτο του ποστάρισμα ήταν το παρακάτω. Για την Ευγενία Μανωλίδου. Έξυπνη τακτική, κοινό επώνυμο σου λέει, μου κάνει. Το παίρνω, φαίνομαι.. ευρηματικός.

Χρειάστηκε ξανά. Πήγε στο Facebook. «Εύρηκα!». Ο Γεράσιμος Μανωλίδης είναι Ολυμπιακός. Λοιπόν, Νίκο για να σου κάνω τη ζωή εύκολη από εδώ και πέρα θα σου πω εν συντομία την ιστορία μου για να τη χρησιμοποιήσεις στο μέλλον όπου θες. Εντάξει;

Είναι μία δουλειά που το έναυσμα να την κάνεις στη δίνει η αγάπη σου για τον αθλητισμό (σε μένα για το ποδόσφαιρο). Εκεί, ναι, υποστήριζα και συνεχίζω να το κάνω τον Ολυμπιακό. Δεν το έκρυψα ποτέ, φίλε, Νίκο. Δεν θα το κάνω τώρα επειδή η εξέλιξη της δουλειάς με έφερε στο να είμαι γενικός διευθυντής στο Sportime. Εκτός κι αν όλοι οι διευθυντές στα υπόλοιπα μέσα υποστηρίζουν… Εθνική Ελλάδας (και μόνο) από κούνια. Τότε, ναι, θα πάω πάσο.

Αν ήθελα εξάλλου να το κρύψω, θα είχα σβήσει τις φωτογραφίες. Το παρελθόν μου, προσωπικά, δεν το διαγράφω. Οπότε δεν το έκανα. Συντάκτης στα διεθνή, ρεπορτάζ Ολυμπιακού, αρχισυνταξία, διευθυντής σύνταξης και γενικός διευθυντής τώρα.

Αυτή ήταν η πορεία Νίκο. Και να ξέρεις στο στήσιμο του Sportime, το έψαξα πολύ για να υπάρχει ισορροπία. Μανωλίδης, Χωριανόπουλος, Γκαραγκάνης στην πρώτη γραμμή. Τρεις εντελώς διαφορετικές κουλτούρες, τρεις άνθρωποι από διαφορετικά δημοσιογραφικά μετερίζια και διαφορετικοί στο φρόνημα. Τρεις, για, ένα πρωτοσέλιδο. Καμιά φορά και περισσότεροι. Δεν γίνεται να κερδίσει ο ΠΑΟΚ π.χ. σε ένα ματς και να μη ρωτήσουμε τη γνώμη του Τοσκίτση. Δεν γίνεται να κερδίσει μια ελληνική ομάδα στην Ευρωλίγκα και να μη ρωτήσουμε τον Μπουρλάκη.

Πραγματικά όμως, στο έχω πει ξανά, δεν θα ήθελα να είμαι στη θέση σου. Να γράφω επώνυμα περιμένοντας το like ή το σχόλιο από το αφεντικό προκειμένου να νιώσω καλά, ή ακόμα χειρότερα να νιώσω πως έτσι έκανα καλά τη δουλειά μου.

Αποφάσισε όμως για ποιο λόγο κάνουμε… επίθεση στον Παναθηναϊκό του μπάσκετ ή τον Παναθηναϊκό του Γιαννακόπουλου λες και υπάρχουν πολλοί και όχι ένας Παναθηναϊκός. Επειδή έχει σχέση ο εκδότης του Sportime με τον… ποδοσφαιρικό; Επειδή ο γενικός είναι Ολυμπιακός; Να ξέρουμε. Βέβαια, πώς να τα διακρίνεις εσύ αυτά, όταν από συνδεσμίτης στην «7», κάνεις τη λάντζα στα μέσα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. Δεν σε κατηγορώ. Η δουλειά καμιά φορά δεν ξέρεις που σε πάει.

Επίσης Νίκο, ή αλλιώς Pao bc legacy. Μη βάζεις τους φίλους μου φόρα παρτίδα στο στόχαστρό σου. Πρώτη φορά που μας έβαλες, προς ενημέρωση, ήμαστε μαζί με τον Τζώρτζη και τον Αντώνη στη Λισσαβώνα. Πήγαμε με δικά μας έξοδα, με χρήματα που αποκτήθηκα τίμια, να δούμε από κοντά τον Ολυμπιακό με την Μπενφίκα.

 

Στην δεύτερη φωτό έχεις μπερδέψει τον αδερφό μου, Κωνσταντίνο, με μένα. Μαζί του είναι ο Γιάννης και ο Γιώργος -με το κασκόλ. Α, στη μέση είναι και ο Μιχάλης. Είναι Παναθηναϊκός. Δεν έχουμε προβλήματα στην παρέα μας εμείς Νίκο, βλέπουμε τα παιχνίδια όλοι μαζί κι ας μην έχουμε το ίδιο φρόνημα. Λείπουν από τις αναρτήσεις σου ο Βαγγέλης (Ολυμπιακός), ο Ηλίας (Παναθηναϊκός), ο Ρωμανός (Ολυμπιακός) και ο Λευτέρης (ΑΕΚ). Ευτυχώς κάποιοι δεν αποτέλεσαν βορά στους ποιοτικούς σου followers και στα δύο (και τρία και τέσσερα προφίλ) που έχεις.


Καλό θα είναι, λογικά το καταλαβαίνεις κι εσύ –λογικά, να μην εμπλέκεις αγνώστους στον τρόπο που βγάζεις το μεροκάματό σου. Διότι Νίκο μου, άδεια για το τι ανεβάζουμε στο Instagram παίρνουμε από την ηθική που μας διακρίνει τον καθένα σαν άνθρωπο. Δεν θα χαρακτήριζα, εγώ προσωπικά και κανείς στο Sportime, κάποια μητέρα οροθετική. Ακόμα όμως κι αν δεν μπορούσα να το επικρίνω (σε καταλαβαίνω και σε αυτό, εργοδότης είναι) σίγουρα δεν θα το επικροτούσα. Άσε στην άκρη τα φιλαράκια μου ωστόσο. Τόσα κοινά έχετε με τους περισσότερους εξάλλου. Είναι Ολυμπιακοί, δεν έχουν σχέση με τη δημοσιογραφία, κρίμα είναι…

Με το τελευταίο σου, Νίκο, να υποθέσουμε πως από εδώ και πέρα δεν θα κάνουμε τη δουλειά μας; Δεν θα μπορούμε;

Μίλα μου για ξεπεσμό, Νικόλα…

Η ειλικρίνεια του Sportime βλάπτει τις τσέπες άλλων

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Νίκος και το Pao bc legacy!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…