ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Υπάρχει χρόνος στον Αρη, αλλά…

Στον Αρη μερικά πράγματα κάνουν μπαμ. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι καθημερινά με το ρεπορτάζ της ομάδας για να το καταλάβεις.
Υπάρχει χρόνος στον Αρη, αλλά…

Στον Αρη μερικά πράγματα κάνουν μπαμ. Δεν χρειάζεται να ασχολείσαι καθημερινά με το ρεπορτάζ της ομάδας για να το καταλάβεις. Παρατηρείς, σημειώνεις, βγάζεις συμπεράσματα. Κι αυτά επιτάσσουν αλλαγή. Όσο είναι ακόμα καιρός.

Ο Αρης δεν είναι μια απλή νεοφώτιστη ομάδα. Ούτε καν νεοφώτιστη δεν είναι. Νέοπροβιβασθείσα είναι. Αδύνατο να θεωρηθεί επιτυχία ένα καλό πλασάρισμα επειδή απλά παίζει και πάλι στην πρώτη κατηγορία. Σιγά το κατόρθωμα, εκεί ανήκει. Πέρασε μια πολύ άσχημη περίοδο, όμως τα άσχημα χρόνια αποτελούν παρελθόν.

Ως τώρα, λοιπόν, έχουμε τρία ντέρμπι. Δύο χαμένα εντός (ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός) και ένα χαμένο με κάτω τα χέρια στην Αθήνα. Από την ΑΕΚ. Από μια μέτρια, εκείνη τη μέρα, «Ενωση» δέχτηκε τέσσερα γκολ. Από μέτριους σε απόδοση ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό έχασε μπροστά στον κόσμο του. Σε όλο αυτό το σκηνικό, προστίθεται και μια υπερβολικά φοβισμένη –και… αμυντική- εμφάνιση με τον Πανιώνιο. Σαν πολλά μαζεύονται.

Σε ένα ακόμα κρίσιμο και κομβικό ματς οι «κίτρινοι» δεν έδειξαν συμπαγείς. Σαν να μην έχουν γίνει ακόμα δεμένο σύνολο. Βάζοντας κάτω τις διορθωτικές κινήσεις, η εξής μία έρχεται στο μυαλό. Ο άνθρωπος στην άκρη του πάγκου. Θα ήταν άδικο να πούμε πως τα έκανε «θάλασσα» ο Πάκο Ερέρα, ή να προσθέσουμε δίπλα του όλους τους κλισέ χαρακτηρισμούς όταν ένας προπονητής μοιάζει να έχει κάνει τον κύκλο του.

Απολογισμός

Στη διοίκηση του Αρη πόνταραν σε μια συγκεκριμένη μεθοδολογία από τον Ισπανό. Αυτή πια δεν είναι ορατή. Υπάρχει έλλειμα (και) επικοινωνίας με τον κόουτς. Και άλλα ζητήματα. Ωστόσο, ας μην κάνουμε από εδώ τους ειδήμονες για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό της ομάδας. Εξάλλου, είπαμε, δεν χρειάζεται.

Ο λόγος που δεν είναι απαραίτητος είναι απλός. Ο Ατρόμητος για παράδειγμα δεν έχει ανώτερο ρόστερ από αυτό των «κίτρινων». Κι όμως, έχει άλλη εικόνα. Πραγματικά δυσκολεύεσαι να βρεις κενό ποιότητας στο έμψυχο δυναμικό. Αν, λοιπόν, συμφωνήσουμε πως οι παίκτες είναι καλοί, αλλά δεν παίζουν καλά, τότε πρέπει να έρθει κάποιος για να τους κάνει να αποδώσουν σύμφωνα με τις δυνατότητές τους.

Το πρόγραμμα από εδώ και πέρα… στρώνει. Η 5άδα δεν είναι μακριά, επομένως το μόνο που έχει να κάνει ο Αρης είναι να βρει τον τρόπο να αξιοποιήσει το γεμάτο ταλέντο ρόστερ του. Ο… ουδέτερος παρατηρητής, άλλο τρόπο από την αντικατάσταση του Ερέρα δεν βλέπει.

Διαβάστε εδώ για το μέλλον του Ερέρα στον πάγκο του Αρη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Υπάρχει χρόνος στον Αρη, αλλά…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…