Νταμίρ Κάναντι: Από επιστάτης… στρατηγός!

Ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια
Νταμίρ Κάναντι: Από επιστάτης… στρατηγός!

Ο Νταμίρ Κάναντι πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια. Πολύ. Τέσσερα άτομα σε ένα διαμέρισμα 60 τετραγωνικών με κοινόχρηστη τουαλέτα. Το κύμα της μετανάστευσης έφερε την οικογένειά του στην Βιέννη, μα οι σερβικές του ρίζες έγιναν αντικείμενο ρατσισμού, παίζοντας μπάλα στην πλατεία της γειτονιάς του.

Ο Νταμίρ Κάναντι δεν βρήκε έτοιμο τίποτε στη ζωή του. Μήτε στην καριέρα του. Ποδοσφαιρικά σε 11 σεζόν, άλλαξε 9 ομάδες μέχρι που κατέληξε στα 30 του να είναι επιστάτης για να βγάζει τα προς το ζην και σε ερασιτεχνική ομάδα, την Λέοπολντσντορφ, για να ΄χει διττό ρόλο. Παίκτης – προπονητής. Μολονότι στα έξι του πρώτα ματς γνώρισε ισάριθμες ήττες, μέσα από αυτή τη διαδικασία του κόλλησε το μικρόβιο του πάγκου.

Συνέχισε την βιοπάλη μέχρι που πριν μία 10ετία, ο Ρασίντ Ραχίμοβ ανέλαβε την Λοκομοτίβ Μόσχας και τον πήρε στο πλευρό του. Την ίδια στιγμή, η γυναίκα του γκρίνιαζε μια και ο γιόκας τους είχε μεγαλώσει έχοντας απαιτήσεις. Η σύζυγος ήταν έγκυος στην κόρη του και τα χρήματα στο σπίτι δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις ανάγκες. Η μετανάστευση στη Μόσχα αποδείχθηκε must στην προπονητική του ανέλιξη και το οικονομικό του status.

Σε αμφότερα τα πεδία «πάτησε» στα πόδια του. Ύψωσε ανάστημα για να κάνει σόλο καριέρα. Το πρώτο διαπιστευτήριο (Λουστενάου), έφερε την αναγνώριση (Αλταχ). Με την τελευταία προβιβάστηκε στην Bundesliga της Αυστρίας και στο καπάκι εξασφάλισε την έξοδο στην Ευρώπη μέσω της 3ης θέσης. Το προπονητικό πνεύμα του Κάναντι είχε αρχίσει να διαπρέπει και ο Ατρόμητος του έδωσε την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του εκτός συνόρων.

Απολογισμός

Έχουμε και λέμε: 40 αγώνες στην Super League, μόλις 4 ήττες! Στο ίδιο χρονικό διάστημα το όνομά του «έπαιξε» για τον πάγκο τόσο της Εθνικής Αυστρίας, όσο και της Ελλάδας. Μάλιστα απολαμβάνει να είναι Νο1 σε αποτελεσματικότητα κόουτς στην Ελλάδα. Άνθρωπος που ξέρει να μιλάει, να διαχειρίζεται καταστάσεις (σ.σ.: δις παραβίαση του σπιτιού του), πρόσωπα (Ουάρντα) και προπονητής των mind games. Τακτικά άριστος. Επικοινωνιακά υποδειγματικός. Ποδοσφαιρικά επαρκής. Του έφυγαν πέρυσι τα 17 γκολ (από Ουάρντα, Ντάουντα), έχει ήδη 11 τέρματα από τον Κουλούρη! Αποχώρησε η ασφάλεια του Γιαννιώτη, ήρθε η εγγύηση του Μέγερι (6 clean sheets σε 10 αγώνες).

Η μοναδική ομάδα που βγάζει πίεση στην πορεία πρωταθλητισμού του ΠΑΟΚ είναι ο Ατρόμητος, ο οποίος τον «σταμάτησε» χωρίς να παίζει με τους τρεις δανεικούς του! Η νέα ποδοσφαιρική δύναμη στην Ελλάδα φέρει την υπογραφή του Νταμίρ Κάναντι…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Νταμίρ Κάναντι: Από επιστάτης… στρατηγός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…