Δεν πληγώνει ο Τζήλος τον Ολυμπιακό…

Ολυμπιακός Τζήλος. Σίριαλ. Μόνο που το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι συγκεκριμένο. Ξεκάθαρο. Έχει όνομα. Για την ακρίβεια έχει πολλά ονόματα. Δυσκολία στο γκολ. Μη αποτελεσματική επίθεση. Δυστοκία. Κι άλλα τέτοια. Η διαιτησία είναι μέρος του προβλήματος. Ο Τζήλος επίσης. Όχι αυτό καθαυτό. Οι «ερυθρόλευκοι» φωνάζουν για τρία πέναλτι. Όλα δίνονται. Κανένα δεν είναι μαρς, ορισμός,...
Δεν πληγώνει ο Τζήλος τον Ολυμπιακό…

Ολυμπιακός Τζήλος. Σίριαλ. Μόνο που το πρόβλημα του Ολυμπιακού είναι συγκεκριμένο. Ξεκάθαρο. Έχει όνομα. Για την ακρίβεια έχει πολλά ονόματα. Δυσκολία στο γκολ. Μη αποτελεσματική επίθεση. Δυστοκία. Κι άλλα τέτοια. Η διαιτησία είναι μέρος του προβλήματος. Ο Τζήλος επίσης. Όχι αυτό καθαυτό.

Οι «ερυθρόλευκοι» φωνάζουν για τρία πέναλτι. Όλα δίνονται. Κανένα δεν είναι μαρς, ορισμός, κανένα δεν βγάζει μάτι. Είναι όλα τα μαρκαρίσματα από εκείνα που δίνονται στο κέντρο του γηπέδου. Άνετα. Όχι όμως εντός περιοχής.

Στον Ολυμπιακό έχουν πολλούς λόγους να αισθάνονται εκνευρισμένοι. Αντιμετώπισαν μια ομάδα που την έκαναν να νοιάζει κατώτερη. Κατώτερη της δυναμικής της ομάδας του Μαρτίνς. Αυτή τη φορά οι παίκτες του Πορτογάλου δεν άφησαν να πάει χαμένο το πρώτο μέρος. Ίσα ίσα. Πίεσαν από την αρχή.

Περισσότερο… πονάνε τα δύο δοκάρια, στο πρώτο μισό, παρά το πέναλτι που δεν δόθηκε στον Τοροσίδη. Περισσότερο πληγώνει το ότι από το πουθενά δέχεται γκολ ο Ολυμπιακός, παρά ο μη καταλογισμός στη φάση του Μάνου στο φινάλε. Περισσότερο σπάει τα νεύρα της ομάδας του Πειραιά το ότι είχε πενταπλάσιες τελικές, παρά η πρόκληση των παικτών της Ξάνθης.

Απροετοίμαστοι Σισέ και Ποντένσε

Ας το κάνουμε λιανό. Ο Ολυμπιακός δεν βρήκε τίποτε ασυνήθιστο στα Πηγάδια. Θα πρέπει να είναι άπαντες αφελείς στο λιμάνι αν περίμεναν την Ξάνθη αλλιώτικη.  Να πίστευαν πως δεν θα παίξει… κρυφτό, ξύλο, αντιποδόσφαιρο. Οι παίκτες του Ράσταβατς θα προσπαθούσαν να κάνουν αυτούς του Μαρτίνς να… τσιμπήσουν στις προκλήσεις. Πνευματικά απροετοίμαστοι οι Σισέ και Ποντένσε. Θα μπορούσε να έχει αποβληθεί και ο πρώτος. Θα μπορούσε να αποβληθεί από την πρώτη στιγμή και ο δεύτερος.

Ο φετινός Ολυμπιακός είναι μία από τις πολύ καλές εκδοχές της ομάδας τα τελευταία χρόνια. Πολύ καλύτερη από αρκετές που στο τέλος κατέκτησαν τον τίτλο. Παίζει, μακράν, το πιο παραγωγικό ποδόσφαιρο στη χώρα μας. Είναι ελάχιστα τα ματς που δεν είναι –κατά πολύ- καλύτερος από τον αντίπαλό του. Όντας καλύτερος, παίζοντας καλύτερα, παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο, θα σου φταίει και ο… καιρός. Όχι μόνο ο Τζήλος που, όπως και να το κάνουμε, έπαιξε ρόλο. Όχι όμως τον καθοριστικό.

Ξάνθη – Ολυμπιακός 1-1 highlights (vid)

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δεν πληγώνει ο Τζήλος τον Ολυμπιακό…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…