Ο Αρης τώρα οικοδομείται! Υπομονή…

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην επανερχόμαστε στα ίδια. Ο Αρης έπαιξε νωρίς το χαρτί του «αλλάζω προπονητή». Καλώς ή κακώς μικρή σημασία έχει. Αυτό επαφίεται στη γνώμη του καθενός. Προσωπικά μιλώντας, έπραξε ορθώς. Τώρα χρειάζεται και το χαρτί του «κάντε υπομονή». Ο Σάββας Παντελίδης είναι ο προπονητής που μπορεί να βάλει εκ νέου την...
Ο Αρης τώρα οικοδομείται! Υπομονή…

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι για να μην επανερχόμαστε στα ίδια. Ο Αρης έπαιξε νωρίς το χαρτί του «αλλάζω προπονητή». Καλώς ή κακώς μικρή σημασία έχει. Αυτό επαφίεται στη γνώμη του καθενός. Προσωπικά μιλώντας, έπραξε ορθώς. Τώρα χρειάζεται και το χαρτί του «κάντε υπομονή».

Ο Σάββας Παντελίδης είναι ο προπονητής που μπορεί να βάλει εκ νέου την ομάδα της Θεσσαλονίκης σε μια κανονικότητα. Κι αν θέλουμε να είμαστε 100% δίκαιοι μαζί του, η μοναδική και πραγματική ευθύνη του ως τώρα είναι ο αποκλεισμός στο Κύπελλο. Σε εκτός έδρας ματς με τον Εργοτέλη έπρεπε να προκριθεί. Ειδικά από τη στιγμή που ακόμα και η ισοπαλία ήταν βολικό αποτέλεσμα.

Ήττα εντός από Ολυμπιακό, ισοπαλία στην τελευταία φάση του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό (έχοντας καλή παρουσία), είναι αποτελέσματα που στην πρώτη σεζόν στη Super League μετά την περιπέτεια των μικρών κατηγοριών, δικαιολογούνται. Όχι όμως μια εντός έδρας ήττα από τον Παναιτωλικό. Αλλά μπορεί να συμβεί. Μια αποβολή, ένα παιδικό λάθος του Σιώπη… Δεν θέλει και πολύ.

Αυτό που απαγορεύεται να συμβεί, έχοντας όλα τα προηγούμενα στην πλάτη, ήταν μια απώλεια βαθμών από τη Λαμία. Δεν συνέβη. Σαφώς και η απόδοση αποτελεί πρόβλημα. Η αναιμική παρουσία επίσης. Η εν γένει εικόνα επισπρόσθετα, προκαλεί ανησυχία. Καμία αντίρρηση. Το ζητούμενο όμως, επετεύχθη. Διότι με αυτά και με εκείνα, ο Αρης είχε να κερδίσει εντός από τα τέλη Σεπτέμβρη. Μεγάλο χρονικό διάστημα. Σβήστηκε.

Ο τεχνικός του Αρη είχε ένα σωρό προβλήματα να διαχειριστεί. Την έλλειψη δύο βασικών αμυντικών χαφ (Σιώπη, Μπάσα). Αρκετούς φευγάτους που όμως, μη έχοντας άλλες επιλογές, έπρεπε να παίξουν. Τη ζημιά του Μπρούνο Γκάμα στο 10λεπτο. Τον ανέτοιμο Γιουνές, ο οποίος με το ζόρι μπήκε αποστολή και χρειάστηκε να αγωνιστεί κιόλας.

Πίεση, μουρμούρα από την κερκίδα και γενικώς μια κατάσταση δύσκολη. Κάτι που ίσχυε και για τους ποδοσφαιριστές. Όλοι μαζί το ξεπέρασαν. Βγήκαν από το αδιέξοδο, έστω κι από την κλειδαρότρυπα που προσφέρει ένα γκολ στις καθυστερήσεις.

Νέα αρχή

Αυτό το παιχνίδι και ο τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη μπορεί να αποτελέσει μια αρχή. Ένα ξεκίνημα για να οικοδομηθεί, έστω και τώρα, ο Αρης που θα κερδίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν είναι εύκολο να πρέπει σε μια μεταγραφική περίοδο να αλλάξουν τόσα πολλά και σε αρκετά σημαντικές θέσεις.

Δεν είναι εύκολο επίσης να πρέπει να παρέχει αποδείξεις ο Αρης στον ίδιο του τον εσωτερικό οργανισμό. Από την αρχή της σεζόν υπάρχει ένα δυσνόητος αναβρασμός για άμεση επιτυχία. Αυτή από τη μία μέρα στην άλλη δεν θα έρθει. Με υπομονή όμως, ναι!

Super League: Η βαθμολογία μετά τις νίκες ΑΕΚ και Άρη

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Αρης τώρα οικοδομείται! Υπομονή…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…