ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΜΑΝΩΛΙΔΗΣ

Γιατί να τον νοιάζει τον Παϊρόζ;

Ο Γεράσιμος Μανωλίδης εξηγεί την… κυνική σκοπιά του Ταϊλανδού επενδυτή
Γιατί να τον νοιάζει τον Παϊρόζ;

Το αναφέρουμε συνεχώς. Είναι άγνωστο τι έχουν καταλάβει οι φίλοι του Παναθηναϊκού για την περίπτωση Παϊρόζ. «Σκάνε» και νέες προσφυγές και θορυβείται ακόμα περισσότερο. Αν και η είδηση πως έρχεται άμεσα στην Αθήνα για να «τελειώσει» το deal ήρθε για να καθησυχάσει κάπως την παναθηναϊκή κοινή γνώμη.

Ας ξεκαθαρίσουμε, για μία ακόμη φορά, μερικά πράγματα. Αν και εφόσον τηρηθούν όσα έχουν υπογράψει οι δύο πλευρές και έχουν συζητήσει σε όλες τις επισκέψεις του Ταϊλανδού με τον Γιάννη Αλαφούζο στην Αθήνα, τότε δεν υπάρχει ο παραμικρός λόγος ανησυχίας.

Σε σχέση με αυτά που έχουν γραφτεί στο Sportime και το Sportime.gr που από την πρώτη στιγμή και αρκετά νωρίς μίλησε για εποχή Παϊρόζ στον Παναθηναϊκό, ασφαλώς και προέκυψαν κάποια πράγματα που δεν τα γνώριζε πριν από μερικές εβδομάδες ο Ταϊλανδός. Ωστόσο είναι μέσα στα… ενδεχόμενα που λίγο ή πολύ θεωρούσε φυσιολογικά να «βγουν στην πορεία».

Μέχρι τη Δευτέρα στην Αθήνα ο Παϊρόζ

Από τη στιγμή που ο Γιάννης Αλαφούζος τηρεί κατά γράμμα τις δεσμεύσεις και πληρώνει κάθε «μπουγιουρντί» που έρχεται στην ΠΑΕ αυτές τις μέρες, ο Παϊρόζ προχωράει βάσει σχεδίου. Γι’ αυτό και λέει και αφήνει να διαρρέεται πως τα 20 εκατ. ευρώ για την ΑΜΚ θα μπουν κανονικά στις αρχές Ιουλίου. Γι’ αυτό και ο Γιώργος Δώνης θα υπογράψει άμεσα, γι’ αυτό και «τρέχει» κανονικά ο (όποιος) σχεδιασμός.

Μιας και λέμε για τον σχεδιασμό. Στο κεφάλι της νέας ιδιοκτησίας του Παναθηναϊκού η σεζόν που έρχεται δεν είναι προτεραιότητα. Καλό είναι να ειπωθεί αυτό, διότι οι φίλοι του «τριφυλλιού» έχουν απορίες. «Για ποιο λόγο δεν έκανε κινήσεις προκειμένου να αρθεί το -6 και να αρθεί ο περιορισμός στις μεταγραφές;». Η απάντηση είναι κυνική όμως πολύ απλή. Στη λίστα με τα πράγματα που έχει να κάνει μόλις αναλάβει (και τυπικά) τον Παναθηναϊκό ο μεταγραφικός σχεδιασμός και η ομάδα αυτή καθαυτή της επόμενης αγωνιστικής περιόδου δεν είναι ψηλά. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή δε, δεν τον νοιάζει και τόσο. Ναι, όπως το ακούτε. Δεν τον νοιάζει και δεν πρέπει να τον νοιάζει. Αυτή είναι η σωστή επιχειρηματική λογική. Αλλιώς θα το έπαιζε κάτι που δεν είναι. Οπαδός.

Το απόγευμα τα λένε Δώνης και Αλαφούζος

Ξέρει πολύ καλά ποια ομάδα αναλαμβάνει ο Παϊρόζ. Γνωρίζει πως πρόκειται για έναν κλαμπ που έπιασε πάτο. Αν δεν είχε φτάσει στο απροχώρητο οικονομικά ο Παναθηναϊκός δεν θα είχε ενδιαφερθεί ο Ταϊλανδός. Δεν είναι «Παναθηναϊκός από μικρό παιδί» για να τρέξει να προλάβει τις εξελίξεις και να μη δει τους «πράσινους» με -6 ή κάτι άλλο.

Ενδιαφέρεται για την οικονομική εξυγίανση σε πρώτη φάση και μελλοντικά το κέρδος. Φυσικά αυτό περνάει μέσα από την ενδυνάμωση του Παναθηναϊκού σε όλα τα επίπεδα. Αγωνιστικά και όχι μόνο. Δεν σημαίνει αυτό ωστόσο, πως θα συμβεί… αύριο το πρωί. Δεν βιάζεται γι’ αυτά τα ζητήματα ο Παϊρόζ και αυτό είναι το λογικό. Το χρέος είναι πιο σημαντικό θέμα. Το να λυθεί και να ξεκαθαρίσει και το γηπεδικό, ένα ακόμα. Οπου γηπεδικό βέβαια δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν του Βοτανικού. Η ατζέντα που έχει ο Ταϊλανδός και οι συνεργάτες του ακολουθείται κατά γράμμα. Δεν υπάρχει απόκλιση πουθενά. Γεγονός είναι πως δημιουργούνται εμπόδια (επικοινωνιακά και μη), αλλά και προσδοκίες που ουδείς (;) μπορεί να αντιληφθεί για ποιο λόγο δημιουργούνται και βγαίνουν προς τα έξω. Είναι όμως έξω από τα χωράφια του Παϊρόζ.

*κείμενο από τη στήλη «Λόγια Φιλικά» που δημοσιεύθηκε στο Sportime (22/6).

Μεγάλος διαγωνισμός του Sportime για 15 Subbuteo!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Γιατί να τον νοιάζει τον Παϊρόζ;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γεράσιμος Μανωλίδης

Η λέξη Sport έμελλε να είναι συνδετική, όχι απλώς επαγγελματικά, αλλά σε κάθε βήμα της πορεία του. Από κολύμβηση, μπάσκετ μέχρι ποδόσφαιρο. Εκεί κάπου «έδεσε» στα γούστα του. Ανάλογη και η επαγγελματική πορεία που έχει ο Γεράσιμος Μανωλίδης. Από sport, σε sport! Από το site του Sport-Fm το 2008, γρήγορη μετάβαση την ίδια χρονιά στη SportDay που ασχολήθηκε με το διεθνές ποδόσφαιρο και το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού. Εκεί έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα για να γίνει το πρώτο ηλεκτρονικό free press αθλητικό online έντυπο στη χώρα μας. Γενικός διευθυντής στο Sportime.gr πλέον, γράφει για ότι απασχολεί. Αθλητικό και μη…