ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Λιβάια και οι ήρωες της ΑΕΚάρας

Σχεδόν μια μέρα μετά το νέο έπος της ΑΕΚ, βασικά της ΑΕΚάρας, θα περίμενε κανείς να ειπωθούν και κάνα δυο λόγια για το τακτικό κομμάτι του αγώνα. Αλλά αλήθεια τι να πει κανείς για την κατάθεση ψυχής, που έκαναν οι παίκτες του Ουζουνίδη σε ένα τέτοιο ματς. Πρώτα απ’ όλα μια μικρή καταγραφή. Η ΑΕΚ...
Ο Λιβάια και οι ήρωες της ΑΕΚάρας

Σχεδόν μια μέρα μετά το νέο έπος της ΑΕΚ, βασικά της ΑΕΚάρας, θα περίμενε κανείς να ειπωθούν και κάνα δυο λόγια για το τακτικό κομμάτι του αγώνα.

Αλλά αλήθεια τι να πει κανείς για την κατάθεση ψυχής, που έκαναν οι παίκτες του Ουζουνίδη σε ένα τέτοιο ματς.

  • Πρώτα απ’ όλα μια μικρή καταγραφή. Η ΑΕΚ έπαιξε χωρίς τον τραυματία Τσιγκρίνσκι, τον τραυματία Μπογέ, τον τιμωρημένο Γαλανόπουλο και χάνει τον Λόπες, ο οποίος είχε ενοχλήσεις από την Κυριακή, δοκίμασε πριν το ματς αλλά δεν τα κατάφερε.
  • Πάει λοιπόν, ο Ουζουνίδης στο ίδιο πλάνο αλλά από την άλλη πλευρά. Αντί να δούμε Χουλτ-Λόπες, βλέπουμε Μπακάκη-Γκάλο και τον Μπακασέτα αριστερά.
  • Στην πρώτη πατημασιά του Γκάλο στην περιοχή, να και το γκολ. Υπάρχει ιδανικότερο σενάριο και εικόνα για να φανεί πως όποιος και να μπει μέσα θα αναπληρώσει το κενό;
  • Η ΑΕΚ είχε θέματα. Αυτό έλειπε με αντίπαλο ένα μεγαθήριο όπως η Σέλτικ. Ναι η Σέλτικ είναι μεγαθήριο, η εικόνα της τεχνικά ήταν μιας ομάδας που μπορούσε να παίξει στους ομίλους. Απλά βρήκε μπροστά της ένα σύνολο, που τακτικά ήταν καλύτερο.
  • Κανείς δεν υστέρησε αλλά μια ειδική μνεία ο Λιβάια την χρειάζεται. Εντάξει, ότι και να πει κανείς για τις κινήσεις αυτού του παίκτη μέσα στο γήπεδο είναι… λίγο. Βασικά πρέπει να τον βλέπεις.
  • Είναι ένας all around striker. Θα υποδεχθεί ιδανικά την μπάλα, θα την σπάσει δίπλα, μπορεί να αλλάξει παιχνίδι, να συνεργαστεί με οποιονδήποτε δίπλα του και θα σκοράρει. Καλύτερο «πακέτο» δεν μπορεί να σκεφτεί κανείς. Ούτε ο Ουζουνίδης.
  • Η ΑΕΚ προκρίθηκε γιατί έχει και ένα κορμό Ελλήνων παικτών που είναι… ήρωες. Ο Ηλίας Ατματσίδης είχε πει πως ήρωες δεν είναι οι παίκτες αλλά ο… Κολοκοτρώνης, μα για αυτήν την περίπτωση είναι δύσκολο να βρεθεί κάποια άλλη λέξη.
  • Ο Οικονόμου είναι στην ομάδα ούτε δίμηνο. Από τη σύγκρουση δε βλέπει μπροστά του, ζαλίζεται, το κεφάλι του γεμίζει αίματα. Με το που του δένουν το κεφάλι, ούτε που θέλει να ακούσει για αλλαγή. Μπαίνει τρέχοντας μέσα. Ο Λαμπρόπουλος κάνει ακόμα καλύτερες εμφανίσεις και κλείνει μια και καλή την κουβέντα αν ήθελε κι άλλον στόπερ η ΑΕΚ μετά τον τραυματισμό του Τσιγκρίνσκι. Έχει τον Λαμπρόπουλο.
  • Ο Μάνταλος είχε θλάση. Έκανε μιάμιση προπόνηση και μπήκε και έπαιξε το 25λεπτο, που έπρεπε.
  • Ο Μπάρκας δύο επεμβασάρες ενώ για τον Μπακάκη δεν υπάρχουν λόγια. Το παιδί κάνει εμφανίσεις για… Πρέμιερ Λιγκ. Πάνω-κάτω, δεν είχε και τα αμυντικά θέματα του πρώτου αγώνα. Σ-υ-γ-κ-λ-ο-ν-ι-σ-τ-ι-κ-ο-ς.
  • Ο Σιμόες ήταν μετά το 25λεπτο ο στυλοβάτης της μεσαίας γραμμής, δηλαδή, άλλη μια μέρα στο γραφείο, ενώ όταν μάθει τον Άλεφ και ο Άλεφ εκείνον, η ΑΕΚ δε θα έχει κενά στη μεσαία γραμμή. Συν ακόμα έναν παίκτη, που θα αποκτηθεί.
  • Για το τέλος αξίζουν credits στον Ουζουνίδη για κάτι σημαντικό. Πήρε μια ομάδα, που ήταν δουλεμένη, είχε ομοιογένεια και είναι μπολιασμένη με τους στόχους του κλαμπ. Δεν θέλησε να τη διαλύσει και να φτιάξει κάτι άλλο με τα ίδια υλικά. Προσπαθεί να δώσει μια πιο επιθετική χροιά και με τον καιρό θα του βγει, είναι σίγουρο. Μπράβο του για αυτό και να σκεφτεί κανείς ότι χθες π.χ. δεν χρησιμοποίησε τον Πόνσε.
  • Σίγουρα η ΑΕΚ δεν έχει να σκεφτεί κάτι άλλο από την πρόκριση στους ομίλους. Όχι δεν είναι για… πέταμα η Βίντι αλλά όταν έχεις αποκλείσει την Σέλτικ, αυτήν την εξαιρετική Σέλτικ, που είδαμε όλοι, δε θα κολλήσεις με την ουγγρική ομάδα.

Καλό σεντόνι λοιπόν…

Η ΑΕΚ και τα… σίγουρα 20 εκατ. ευρώ

Ο Μπάνκι βάζει προσωρινό «στοπ» στους δανεικούς της ΑΕΚ

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Λιβάια και οι ήρωες της ΑΕΚάρας», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).