ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο μάστερ Αντρέ και τα κανόνια της ΑΕΚ

Το τι έχει πετύχει η ΑΕΚ είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια. Τα συναισθήματα άλλωστε, δεν μπορεί κανείς να τα συντάξει. Όσο καλός χειριστής και αν είναι του λόγου ή της γραφής. Ας το πάμε, λοιπόν, λίγο τυπικά. Η ΑΕΚ μπαίνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί και να θέλει – που λέει ο λόγος-...
Ο μάστερ Αντρέ και τα κανόνια της ΑΕΚ

Το τι έχει πετύχει η ΑΕΚ είναι δύσκολο να αποτυπωθεί με λόγια. Τα συναισθήματα άλλωστε, δεν μπορεί κανείς να τα συντάξει. Όσο καλός χειριστής και αν είναι του λόγου ή της γραφής.

Ας το πάμε, λοιπόν, λίγο τυπικά. Η ΑΕΚ μπαίνει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ γιατί και να θέλει – που λέει ο λόγος- δεν μπορεί να αποκλειστεί από τη Βίντι.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας είναι για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και οι πρωταθλητές Ουγγαρίας για τους ομίλους του Γιουρόπα.

  • Για μια τέτοια νίκη, οι περισσότεροι παίκτες θα πρέπει να είναι σε καλή μέρα. Για μια καλή πορεία μέσα στο κατακαλόκαιρο θα πρέπει οι περισσότεροι να είναι σε καλή κατάσταση. Αυτό γίνεται στην ΑΕΚ.
  • Τα προβλήματα δε λείπουν αλλά το νιώθεις στον αέρα. Είναι τόσο φρέσκοι οι παίκτες όσο πρέπει για τέτοιο θρίαμβο.
  • Από την άλλη, όσες φορές και να βλέπεις μέσα στο γήπεδο τον Αντρέ Σιμόες να κάνει τα ίδια, δεν σταματάς να εκπλήσσεσαι. Και ποτέ δε θα λύσει η ποδοσφαιρική Ιστορία το μυστήριο πως η Μπενφίκα, η Πόρτο και η Σπόρτινγκ την… πάτησαν και ο παίκτης όταν έφυγε από τη Μορεϊρένσε αντί να πάει σε αυτές, ήρθε στην ΑΕΚ.
  • Ο απόλυτος μάστερ. Ο Κυρίαρχος με Κ στη μεσαία γραμμή. Πλέον, δείχνει δίπλα του βελτιωμένος ο Γαλανόπουλος, ο οποίος πέρυσι δεν ήταν καλός. Ο «Γαλανό» με τον Σιμόες βελτιώνει τις τοποθετήσεις, τα τρεξίματά του, τις θέσεις του μέσα στο γήπεδο τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση.
  • Άσχετα αν ο κόουτς τον έβγαλε (το μοναδικό λάθος του Ουζουνίδη στα τρία παιχνίδια) ο Γαλανόπουλος δείχνει εξαιρετικά δείγματα. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο ρυθμό στον απόλυτο άρχοντα Αντρέ Σιμόες. Παίρνει την μπάλα ο Πορτογάλος, τη δίνει σωστά, είναι κοντά στον αντίπαλο όταν κάνει επίθεση, είναι το απόλυτο μηχανάκι.
  • Το ακόμα πιο ωραίο για την ΑΕΚ ήταν και οι σκόρερ της στη Βουδαπέστη.
  • Ο Κλωναρίδης συνεχίζει μέσα στον Αύγουστο να… σκίζει τα πτυχία όλων μας. Αλλά τι να κάνουμε με την εικόνα που είχε πέρυσι. Νομίζω κανείς δε διαφωνεί. Φέτος όμως, δεν είναι μόνο πως παρουσιάζεται απελευθερωμένος. Είναι και καλύτερος τακτικά. Δείχνει να έχει δουλειά μέσα στο γήπεδο. Και 2 από τα 5 γκολ μέχρι τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ.
  • Ο Μπακασέτας μπορεί να παίξει ακόμα καλύτερα. Ε και; Τη δουλειά του θα την κάνει. Και με το δεξί πόδι.
  • Παίκτες και οι δύο από την περσινή σεζόν. Όπως οι 10 από τους 11 που αγωνίστηκαν με τη Βίντι στο αρχικό σχήμα. Και με 8 Έλληνες μέσα σε αυτό.
  • Η ΑΕΚ είναι μπετόν. Αυτό φαίνεται, αυτό δείχνει.
  • Και σιγά σιγά θα μπουν και οι μεταγραφές.
  • Η ΑΕΚ είναι τόσο συμπαγής, που δεν πιέζει τους ρούκι στην ομάδα να μπουν άμεσα και με τον κίνδυνο να… καούν.
  • Τους βάζει στη διαδικασία με τον χρόνο, που απαιτείται και πρέπει.
  • Και μην ξεχνάμε…
  • Οι μεταγραφές δεν έχουν τελειώσει. Τα καλά έρχονται, τα ουσιαστικά για τις δύο θέσεις που πρέπει να υπάρξουν προσθήκες.
  • Και θα είναι πάρα πολύ καλά…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο μάστερ Αντρέ και τα κανόνια της ΑΕΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).