ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αλλά έχασε για τέσσερις λόγους

Είναι από τα ντέρμπι, που λογικά οι παίκτες της ΑΕΚ θα μπήκαν στ’ αποδυτήρια και θα χτυπούσαν τους τοίχους. Όχι απλά και μόνο για την ήττα αλλά γιατί δεν σκόραραν. Δεν είναι μόνο τα δοκάρια αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, που σπαταλούν μπομπάτη ευκαιρία, επειδή δεν δείχνουν συγκεντρωμένοι...
Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αλλά έχασε για τέσσερις λόγους

Είναι από τα ντέρμπι, που λογικά οι παίκτες της ΑΕΚ θα μπήκαν στ’ αποδυτήρια και θα χτυπούσαν τους τοίχους. Όχι απλά και μόνο για την ήττα αλλά γιατί δεν σκόραραν. Δεν είναι μόνο τα δοκάρια αλλά υπάρχουν τουλάχιστον 2-3 περιπτώσεις στο ματς της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ, που σπαταλούν μπομπάτη ευκαιρία, επειδή δεν δείχνουν συγκεντρωμένοι τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Το τσαφ του Κλωναρίδη ή το αργό γύρισμα του Πόνσε.

Η ΑΕΚ σε γενικές γραμμές ήταν καλή. Ήταν καλύτερη η εικόνα της από αυτή του ΠΑΟΚ αλλά έχασε. Σ’ ένα ωραίο ποδοσφαιρικά παιχνίδι, που ήταν βήμα μπροστά γενικά για το δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ έχασε για 4 σημαντικούς λόγους.

  • Το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό σπορ, δεν είναι ωραίο να καταλογίζονται ατομικές ευθύνες και μόνο αλλά την ΑΕΚ το βράδυ της Κυριακής την «κρέμασε» η εμφάνιση κάποιων ποδοσφαιριστών της.
  • Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος είναι ένας αμυντικός, που πάντα θα παίξει κοντά στα στάνταρ του. Θα σκυλιάσει μέσα στο γήπεδο. Ξέρει ότι δεν είναι ο… Νέστα αλλά θα παίξει όσο μπορεί. Και αυτό εκτιμάται απ’ όλους. Έχει, όμως, την ευθύνη στο 100% στο πρώτο γκολ και σχεδόν απόλυτη στο δεύτερο. Για το 1-0 δεν χρειάζεται μεγάλη κουβέντα. Στο 2-0, μπαίνει στην περιοχή και η τοποθέτηση του είναι κάκιστη. Αντί να τσεκάρει τον χώρο του Πρίγιοβιτς, μαρκάρει τον… αέρα. Κανέναν.
  • Ο Πέτρος Μάνταλος είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής, με τεχνικά χαρακτηριστικά πολύ πάνω από τον μ.ο., που βλέπουμε στην Ελλάδα. Είναι, όμως και ο αρχηγός της ΑΕΚ. Και, δυστυχώς, τόσο για εκείνον όσο και για την πρωταθλήτρια Ελλάδας, δεν του επιτρέπεται να είναι κακός σε μεγάλα ματς. Αν είναι κακός σε ένα παιχνίδι π.χ. με τον Απόλλωνα, ίσως και να μην κοστίσει. Στην Τούμπα ήταν κακός και κόστισε. Δεν είναι μόνο οι λανθασμένες μεταβιβάσεις του αλλά δύο στοιχεία πιο σημαντικά. Το 2-0 προέρχεται εν πολλοίς (στη συνέχεια φταίνε τα δύο χαφ για την προέλαση του Μάτος) από το γεγονός πως παρατάει τη φάση και κοιτάει τον διαιτητή.
  • Επίσης, τακτικά ήταν πολύ κάτω από το μ.ο. Υπήρχαν στιγμές, που έβλεπες τον Λόπες ειδικά αμυντικά να νιώθει μοναξιά.
  • Ο Μάνταλος, πλέον, αγωνίζεται αριστερά και θα πρέπει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να μπει στο… πετσί του ρόλου. Δεν παίζει εκεί μόνο για να συγκλίνει ή να δημιουργεί ρήγματα από την πλευρά. Παίζει και για να βοηθάει τον μπακ του και να γεμίζει την πλευρά. Δεν το έκανε.
  • Αυτοί είναι δύο από τους λόγους.
  • Ένας τρίτος λόγος είναι πως όταν ο Ουζουνίδης κλήθηκε να φέρει παίκτη για τα εξτρέμ, έβαλε τον Γκάλο και για τα χαφ τον Τσόσιτς. Άρα πρόκειται για την απόρροια του λανθασμένου μεταγραφικού σχεδιασμού σε αυτές τις θέσεις και τις αποφάσεις, που πάρθηκαν.
  • Γνωστά βέβαια αυτά αλλά, πλέον, βγαίνουν και στους αγώνες και πρέπει να επισημάνονται.
  • Ο Σιμόες ήδη φαίνεται σκασμένος, ενώ η έλλειψη του εξτρέμ φάνηκε και από το πόσο έχασε η ΑΕΚ, έχοντας τον Μπακασέτα στα άκρα. Πελαγοδρομούσε ενώ όταν πήγε στον άξονα, ήταν ίσως ο καλύτερος του αγώνα. Ο Μπακασέτας με τον Λόπες ήταν και εκείνοι που ξεχώρισαν.
  • Ένας τελευταίος λόγος ήταν η ατυχία. Όσο απλοϊκό και αν ακούγεται. Αν ο Λιβάια έκανε το 0-1 στο 20’ και η ΑΕΚ συνέχιζε όπως έπαιξε, φαίνεται δύσκολο να έχανε το παιχνίδι. Ακόμα και το δοκάρι του Μπακασέτα, στο σημείο που έρχεται είναι κομβικό.
  • Η ΑΕΚ έχασε ένα ντέρμπι αλλά σίγουρα δε δείχνει χαμένη στο Διάστημα. Το θέμα είναι να διορθώσει κάποια βασικά πράγματα, όπως π.χ. το να δέχεται γκολ στην πλάτη της άμυνας. Έγινε με τον Άγιαξ δυο φορές, έγινε και με τον ΠΑΟΚ.
  • Για το τέλος.
  • Η εικόνα των παικτών να χαιρετιούνται και να αγκαλιάζονται στο τέλος ήταν βγαλμένη από την Premier League. Μεγάλο μάθημα για οπαδούς, πολλούς δημοσιογράφους και τον… Λουτσέσκου.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΑΕΚ ήταν καλύτερη, αλλά έχασε για τέσσερις λόγους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).