ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΕΚ: Ο Πόνσε, ο Αραούχο και το καλοκαίρι

Οι Αργεντίνοι φορ θα συνεχίσουν να απασχολούν την Ένωση τους επόμενους μήνες
ΑΕΚ: Ο Πόνσε, ο Αραούχο και το καλοκαίρι

Αυτό που «καίει» τώρα την ΑΕΚ δεν είναι ο επιθετικός. Είναι άλλα θέματα στο ρόστερ, λίγο-πολύ γνωστά. Χαφ και εξτρέμ.

Το καλοκαίρι, ωστόσο, που μπορεί να φαντάζει μακρινό αλλά δεν… είναι, η ΑΕΚ θα κληθεί εκ των πραγμάτων να ασχοληθεί ξανά.

Ο λόγος βέβαια δεν είναι άλλος από το γεγονός πως ο βασικός της επιθετικός, ο Έσε Πόνσε αγωνίζεται δανεικός από τη Ρόμα.

Με οψιόν αγοράς τα 6 εκατομμύρια ευρώ σε τέσσερις δόσεις.

Στην Ελλάδα όλα αυτά αντιμετωπίζονται ειρωνικά, ωστόσο, πρόκειται για φόρμες συμφωνίας, που βρίσκονται παντού στον κόσμο. Ακόμα και σε ντιλ 25-30 εκατομμυρίων ευρώ τα χρήματα δε δίνονται cash.

Ο Πόνσε έχει κερδίσει τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Μπορεί στην καρδιά του κόσμου και λόγω της πορείας της ομάδας να μη βρίσκεται όπως ο Σέρχιο Αραούχο αλλά μέσα στο κλαμπ οι περισσότεροι μιλούν μόνο θετικά.

Χωρίς ίχνος τουπέ ο Αργεντινός φορ κάνει σκληρές προπονήσεις ενώ μέσα στους αγώνες τρέχει και τρέχει και τρέχει. Είναι, ίσως, ο ποδοσφαιριστής που έχει πληγεί περισσότερο από το κενό της ΑΕΚ στα χαφ. Η μπάλα δεν πάει σωστά μπροστά, ο Πόνσε δεν τροφοδοτείται, με αποτέλεσμα να μην έχει σκοράρει σε μεγάλα παιχνίδια. Αυτό είναι που… κατηγορείται ο 21χρονος επιθετικός.

Το εντυπωσιακό με τον Πόνσε είναι πως όποτε σκοράρει η ΑΕΚ κερδίζει. Απλά πράγματα. Σε 22 ματς έχει 7 γκολ και 2 ασίστ. Τα γκολ και οι ασίστ στα 13 του ματς στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα έχει σημειώσει τα τέρματα σε 6 ματς και η ΑΕΚ έχει κερδίσει σε όλα. Στο 2-0 με τον ΠΑΣ, στο 4-0 με τον Πανιώνιο, στο 3-0 με τον ΟΦΗ στην Κρήτη (το μοναδικό του εκτός έδρας), στο 2-0 με την Ξάνθη, στο 2-0 με τη Λαμία και δύο γκολ στο 4-0 με τον Άρη.

Το ζήτημα είναι τι γίνεται το καλοκαίρι.

Φυσικά και στην ΑΕΚ δεν έχουν κατασταλάξει για το τι πρόκειται να γίνει. Θέμα είναι τι θα αποφασίσει και ο ίδιος ο παίκτης. Στον Πόνσε αρέσει η ΑΕΚ και η Ελλάδα. Έχει εκφραστεί όμως, με τρόπο διστακτικό για το επίπεδο του πρωταθλήματος. Με λίγα λόγια προτιμά τη δεδομένη χρονική στιγμή επιστροφή στην Ιταλία ή τη Γαλλία. Ή μεταγραφή στην Ισπανία.

Στην ΑΕΚ θα ζυγίσουν τα δεδομένα όταν θα ολοκληρωθεί η σεζόν.

Και εδώ μπαίνει στην εξίσωση κάτι, που έχει αναφερθεί και πριν λίγο καιρό.

Ο Σέρχιο Αραούχο. Κανείς στην ΑΕΚ δεν τον ξεχνά. Ούτε ο κόσμος αλλά ούτε και οι άνθρωποί του κλαμπ.

Δε θα πρέπει δηλαδή να πέσει κανείς από τα σύννεφα αν δει την ΑΕΚ να κάνει πρόταση για την απόκτηση του Αραούχο το καλοκαίρι. Ένα αρκετά σημαντικό ποσό για ένα μεγάλο ποσοστό των δικαιωμάτων του. Και ας λέει ότι θέλει ο πρόεδρος της Λας Πάλμας. Μιλάει τώρα με την ομάδα του στην προσπάθεια να ανέβει στην Πριμέρα. Είναι, όμως στην 11η θέση τώρα, 8 βαθμούς πίσω από την 6η θέση που οδηγεί στα πλέι οφ.

Η Λας Πάλμας δεν τα πήγε καλά με τον Χιμένεθ στον πάγκο, ο Αραούχο σε 12 παιχνίδια έχει 3 γκολ και 2 ασίστ. Τώρα δείχνει να ανεβαίνει. Ο Αραούχο είναι στα Κανάρια με το παιδί και τη σύντροφό του. Αλλά η ΑΕΚ δεν βγαίνει από το μυαλό του. Γνωστό και αυτό. Το είπε πρόσφατα σε δηλώσεις του. Ακόμα και στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter φωτό με την ΑΕΚ, που πανηγυρίζει έχει.

Ο Αραούχο στην ΑΕΚ έκανε 21 ματς με 9 γκολ και 6 ασίστ στο πρώτο 6μηνο και πέρυσι 41 ματς με 14 γκολ και 5 ασίστ. Συνολικά δηλαδή 62 αγώνες, 23 γκολ και 11 ασίστ.

Η εξίσωση «Αραούχο» βέβαια παραμένει υπαρκτή για λύση στην προϋπόθεση πως η Λας Πάλμας δε θα ανέβει κατηγορία.

Όπως και να έχει, αν και αργεί το καλοκαίρι, θα είναι εντυπωσιακό για το θέμα του επιθετικού για την ΑΕΚ.

ΑΕΚ: Για συμφωνία με Κρστίτσιτς μιλάνε ξανά οι Σέρβοι

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΑΕΚ: Ο Πόνσε, ο Αραούχο και το καλοκαίρι», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).