ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Η ΑΕΚ έχει 70 βαθμούς, κανένα παιχνίδι λιγότερο και γιόρτασε το πρωτάθλημα

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για το πάρτι τίτλου της «Ένωσης»
Η ΑΕΚ έχει 70 βαθμούς, κανένα παιχνίδι λιγότερο και γιόρτασε το πρωτάθλημα

Είναι από τις στιγμές, που οι εικόνες που μένουν στο μυαλό είναι αυτές που συνθέτουν τα βιώματα του καθενός. Ό,τι και να γράψεις για το πάρτι της ΑΕΚ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, είναι το κείμενο της ζωής του κάθε οπαδού της.

* Ο κόσμος της ΑΕΚ δεν πανηγύρισε απλά ένα πρωτάθλημα. Ένιωσε και είχε ραντεβού με το πεπρωμένο του. Είναι από τις στιγμές, που, ναι, η αγάπη για την ομάδα γίνεται ένα με τη ζωή του καθενός που είτε βρέθηκε στη Ριζούπολη ή τη Φιλαδέλφεια ή ακόμα και από μακριά ήταν σα να ήταν εκεί.

* Όλοι ένιωσαν πως ήταν εκείνοι που σήκωσαν το κύπελλο του Πρωταθλητή. Είναι το δικό τους πρωτάθλημα.

* Το ότι ήταν άκρως συναισθηματική η γιορτή για την κατάκτηση του 12ου τίτλου, ήταν κάτι δεδομένο. Αλλά να βλέπεις μικρά παιδιά, μεγάλους, ηλικιωμένους, μανάδες να κλαίνε είναι κάτι που ομολογουμένως σε ξεπερνά.

Το γλέντι τίτλου στη Ν. Φιλαδέλφεια (pics+vids)

* Ήταν, επιτέλους, δάκρυα χαράς για τους οπαδούς της ΑΕΚ. Αν κάποιοι το άξιζαν, είναι αυτοί. Που γέμισαν τη Φυλή για να δουν την ΑΕΚ στη Γ’ Εθνική, που δεν έλειψαν ποτέ από κοντά της.

* Το πεπρωμένο είναι πεπρωμένο. Δύσκολα θα του ξεφύγεις. Και η γιορτή της ΑΕΚ είχε πολλά ψήγματα από ταινία. Ο Μπουλμέτης να τα έβαζε κάτω, κάπως έτσι θα το έφτιαχνε.

* Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να γιορτάσει το πρωτάθλημα στο δικό της σπίτι. Αλλά φτιάχνεται και αυτό και είναι σίγουρο πως θα γίνει κάτι ανάλογο στην «Αγιά-Σοφιά». Το γιόρτασε όμως, στη γειτονιά της. Εκεί που αν έκανες μια βόλτα από το πρωί του Σάββατου, θα έβλεπες τον κόσμο με τις φανέλες και τα κασκόλ στα καφέ, στην πλατεία της Φιλαδέλφειας να μιλάνε και να χαμογελούν. Να θυμούνται τα γκολ του Λάζαρου με τον Ολυμπιακό, του Λιβάια στη Λεωφόρο και με τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ, του Αραούχο, ακόμα και όσα έγιναν στην Τούμπα, ματς του οποίου η εξέλιξη στα δικαστήρια δεν μπορούσε να είναι διαφορετική.

Μελισσανίδης: «Τα επόμενα στην Αγιά Σοφιά!»

* Και μετά το ανοιχτό πούλμαν. Όπως έκανε και η Μπαρτσελόνα στη Βαρκελώνη πριν λίγες ημέρες.

* Ο Μπουλμέτης στην ταινία του, όμως, δε θα μπορούσε παρά να φέρει σε ένα από τα μεγάλα πλάνα τον αρχηγό της ΑΕΚ να σηκώνει το κύπελλο του Πρωταθλητή.

* Ο Πέτρος Μάνταλος, που τόσο ταλέντο έχει και τόσο πολύ έχει χτυπηθεί από την ατυχία, πήρε τη δική του επιβράβευση. Θα μείνει στην ιστορία ως ο αρχηγός της πρωταθληματικής ΑΕΚ μετά από 24 χρόνια.

* Είπαμε το… πεπρωμένο.

* Κανείς δεν ξεφεύγει. Η ΑΕΚ δεν ξέφυγε. Ευτυχώς για αυτήν και τον κόσμο της.

* Εχει 70 βαθμούς, κανένα παιχνίδι λιγότερο και είναι πρωταθλήτρια.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Η ΑΕΚ έχει 70 βαθμούς, κανένα παιχνίδι λιγότερο και γιόρτασε το πρωτάθλημα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).