ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εξτρέμ μέχρι τις 20 Ιουνίου και ο φορ που εξετάζουν στην ΑΕΚ

Ο Γιάννης Χωριανόπουλος γράφει για το «καυτό» μεταγραφικό καλοκαίρι της Ένωσης
Εξτρέμ μέχρι τις 20 Ιουνίου και ο φορ που εξετάζουν στην ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έχει μπει σε ένα μεταγραφικό καλοκαίρι που καλείται να ξεπεράσει τον περσινό εαυτό της. Όταν, δηλαδή, έπρεπε να γίνουν περισσότερες κινήσεις και πιο γρήγορα. Και έγιναν.

Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα αλλά μπαίνοντας για τα καλά στον Ιούνιο βλέπεις οπαδούς της κυρίως, στα social να συμπεριφέρονται λες και δεν έγινε τίποτα τη σεζόν που έφυγε. Να θυμίσουμε πως η «Ένωση» επέστρεψε στην κορυφή μετά από 24 χρόνια. Πολλά χρόνια.

* Σίγουρα έχουν υπάρξει μεγάλες ανακατατάξεις ήδη. Έφυγε ο Λάζαρος, ο Γιοχανσον, ο οποίος όμως, από τον Νοέμβριο πέρυσι δε λογιζόταν λόγω του τραυματισμού του, στο αγωνιστικό πλάνο της ομάδας. Έφυγε και ο Χιμένεθ αλλά ήρθε ένας προπονητής που όλοι ήθελαν στην ΑΕΚ. Όσοι είναι στην ομάδα εννοώ.

* Τι γίνεται από εδώ και πέρα;

* Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η ΑΕΚ έχει ξεχωρίσει 2-3 περιπτώσεις εξτρέμ, τα ονόματα των οποίων ακόμα δεν έχουν βγει προς τα έξω.

* Υπάρχει η αισιοδοξία, πως μέχρι τις 20 Ιουνίου θα έχει αποκτηθεί ένας παίκτης για αυτή τη θέση και θα ακολουθήσει κανονικά την προετοιμασία.

* Ο Ματσίς, ο οποίος αρέσει πολύ στους ανθρώπους του μεταγραφικού σχεδιασμού της ΑΕΚ δεν είναι αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα. Όχι επειδή έχει αλλάξει κάτι αλλά επειδή περιμένουν να δουν τι θα κάνει ο παίκτης και η Ουντινέζε. Αν αύριο το πρωί, όμως, κάποιος έλεγε στην ΑΕΚ, πως μπορεί να αποκτήσει τον Ματσίς, θα τον έκλεινε.

*  Πάμε και στον φορ. Είναι δύσκολο αρχές Ιουνίου να βρεθεί και να αποκτηθεί άμεσα, επιθετικός, ο οποίος και θα μπει στα παπούτσια του Αραούχο και θα είναι ο killer που ψάχνουν οι πρωταθλητές.

* Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως στην κορυφή της λίστας βρίσκεται επιθετικός, ο οποίος αγωνίζεται σε καλό πρωτάθλημα αλλά όχι σε τοπ ομάδα. Πως έχει καλό βιογραφικό με αρκετά γκολ στο ενεργητικό του.

* Λογικό και επόμενο είναι αυτό. Εντάξει ακόμα οι Ελληνικές ομάδες δεν μπορούν να πάρουν παίκτες από την Μπαρτσελόνα, τη Ρεάλ και τη Λίβερπουλ. Μην τρελαθούμε και τελείως.

* Πάντως, του φορ ίσως τραβήξει λίγο παραπάνω. Δηλαδή να αποκτηθεί με την αποστολή να βρίσκεται έστω και για λίγα 24ώρα στην Πολωνία. Αυτός είναι και ένας λόγος, που ο Ουζουνίδης έχει πει πως υπολογίζει στην κορυφή της επίθεσης τον Λιβάια.

* Αλλά μεταγραφές είναι αυτές. Τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από μέρα σε μέρα.

* Κάτι ακόμα. Το καλοκαίρι, το τρίμηνο των μεταγραφών ακούγονται πολλά ονόματα αλλά ο κόσμος φιλτράρει το τι διαβάζει και ακούει. Οι φήμες είναι πολλές σίγουρα θα μπορούσαμε και στο Sportime ή στο Sportime.gr να… μπουμπουνήσουμε πως στην Αργεντινή ακούστηκαν τα ονόματα των Νίκολα Μαρτίνες ή Έντσο Πέρεζ της Ρίβερ. Ο πρώτος είναι παίκτης που στο νέο του συμβόλαιο με τους «Μιγιονάριος» θα μπει ρήτρα 15 εκατομμυρίων ευρώ και ο δεύτερος στα 32 του ήταν έτοιμος να πάει Μουντιάλ με την Αργεντινή.

* Ψυχραιμία λοιπόν και τουλάχιστον, πέρυσι η ΑΕΚ έδειξε πως έχει τα στεγανά να κάνει καλές και έξυπνες επιλογές.

• Εδώ είμαστε να κριτικάρουμε αν δεν γίνουν αλλά ας γίνουν πρώτα οι επιλογές βρε παιδί μου…

* Κλείνοντας. Στη Βοσνία έβαλαν την ΑΕΚ στο παιχνίδι για τον Πρτσιτς, ο οποίος ήταν κοντά στο να κλείσει στον Ολυμπιακό. Καλός παίκτης αλλά αυτήν την στιγμή υπάρχουν δύο δεδομένα. Η ΑΕΚ, σύμφωνα με τον Ουζουνίδη, έχει δύο 6άρια. Τον Σιμόες και τον… Γαλανόπουλο. Για τα χαφ το μείζον και κύριο θέμα είναι να μείνει ο Κονέ. Το γεγονός πως θέλουν και οι δύο πλευρές δεν το καθιστά εύκολο. Στην ΑΕΚ πάντως, υπάρχει αισιοδοξία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εξτρέμ μέχρι τις 20 Ιουνίου και ο φορ που εξετάζουν στην ΑΕΚ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).