ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Vamos Argentina

Σε αυτό το Μουντιάλ τρεις ομάδες δε γίνεται να μη συμπαθείς. Την Ουρουγουάη, κυρίως, λόγω του Όσκαρ Ταμπάρες. Δεν είναι μόνο η προπονητική παρουσία αλλά το γεγονός πως είναι ένα απτό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους, γιατί δεν επιτρέπει στον εαυτό του να παραιτηθεί από τη ζωή. Χτυπημένος από μια δύσκολη ασθένεια είναι εκεί για...
Vamos Argentina

Σε αυτό το Μουντιάλ τρεις ομάδες δε γίνεται να μη συμπαθείς.

Την Ουρουγουάη, κυρίως, λόγω του Όσκαρ Ταμπάρες. Δεν είναι μόνο η προπονητική παρουσία αλλά το γεγονός πως είναι ένα απτό παράδειγμα για όλους τους ανθρώπους, γιατί δεν επιτρέπει στον εαυτό του να παραιτηθεί από τη ζωή. Χτυπημένος από μια δύσκολη ασθένεια είναι εκεί για να εμπνεύσει, όχι μόνο τους παίκτες του και όλους τους Ουρουγουανούς αλλά όλο τον κόσμο.

Την Πορτογαλία λόγω του Φερνάντο Σάντος. Όσους haters και αν έχει, ας το καταλάβουν καλά. Ο σημαντικότερος και ο κορυφαίος tactician, που βρίσκεται στους πάγκους των ρωσικών γηπέδων.

Και η Αργεντινή. Αυτή η Αργεντινή. Η μοναδική εθνική ομάδα, που έχει οπαδούς που περισσότερο παραπέμπουν σε οπαδούς συλλόγου. Η μοναδική εθνική ομάδα, που έχει παίκτες που λες και παίζουν για το συμβόλαιο και το μπόνους. Αλλά δεν…

Παίζουν γιατί γνωρίζουν, πως εκείνοι μπορεί να έχουν λύσει το πρόβλημα της ζωής τους αλλά εκεί πίσω στην πατρίδα, οι δοκιμασμένοι Αργεντίνοι περιμένουν από εκείνους μια χαρά.

Και η χαρά ήταν το γκολ του Μέσι, η σέντρα του Μερκάδο, η λύτρωση από τον Ρόχο, η αυτοθυσία του Μαστσεράνο.

Η Αργεντινή δε ζει απλά για το ποδόσφαιρο. Είναι το ποδόσφαιρο. Σε επίπεδο feeling. Πάθος και αγάπη: «Εσείς το εφεύρατε, εμείς το κάναμε καλύτερο» λένε στους Άγγλους πάντα. Έπος.

Η ομάδα που έχει παρατάξει ο Σαμπάολι στη Ρωσία παίζει να είναι η χειρότερη των τελευταίων 40 ετών. Όχι βέβαια λόγω ρόστερ, αλλά όσον αφορά τη συνοχή της και το team work. Και βέβαια, η βοήθεια που παίρνει από τον πάγκο μηδενική.

Καλός ο Μάξι Μέσα, έκανε σπουδαία σεζόν με την Ιντεπεντιέντε αλλά δεν μπορεί να σηκώσει τη δεδομένη χρονική στιγμή το βάρος αυτής της φανέλας. Φάνηκε από το πρώτο κοντρόλ. Τι τον βάζεις μέσα ρε Σαμπάολι;

Όλα αυτά, όμως, πάει πέρασαν. Θαρρείτε, πως τα θυμάται κανείς σήμερα στο Μπουένος Άιρες; Εκεί στα καφενεία που θα συζητούν για το σουτ με τη μία του Ρόχο; Όχι. Τώρα ο στόχος είναι ένας. Να παίξουν με το μυαλό της, με διαφορά, καλύτερης Γαλλίας (μαζί με τη Βραζιλία και το Βέλγιο τα κορυφαία ρόστερ της διοργάνωσης) και να πάρουν την πρόκριση για την οκτάδα, που αν γίνει αυτό μπορεί να δούμε Μέσι vs Ρονάλντο.

Μέχρι τότε…

Vamos Argentina carajoooooo που έγραψε και ο Οταμέντι πριν το ματς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Vamos Argentina», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Γιάννης Χωριανόπουλος

Για χάρη της δημοσιογραφίας δεν τελείωσε ποτέ το Ιστορικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Κέρκυρας. Πρώτο δημοσιογραφικό «σπίτι» η εφημερίδα Derby από τον Ιούνιο του 2001 έως και το καλοκαίρι του 2009. Ασχολήθηκε (Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας γαρ) με τα λεγόμενα (αλλά ποτέ) μικρά σπορ και στη συνέχεια με το ρεπορτάζ του υγρού στίβου αλλά και του Παναθηναϊκού. Επόμενος σταθμός ο Sport FM και η SportDay το 2009, με υγρό στίβο και Πανιώνιο ενώ από τον Ιανουάριο του 2013 η είσοδος στο δύσκολο αλλά συνάμα συναρπαστικό ρεπορτάζ της ΑΕΚ. Από τον Οκτώβριο του 2015 Αρχισυντάκτης, έμεινε ως το 2017, χρονιά κατά την οποία κυκλοφόρησε το Sportime ξανά στα περίπτερα. Διευθυντής Σύνταξης πλέον στο sportime.gr και την e-Sportime, τον συναρπάζουν οι μεταγραφές. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων και συνεργάτης σε αρκετά περιοδικά (Sportive, Περιοδικό της ΕΟΕ κ.ά).