ΚΩΣΤΑΣ ΕΥΘΥΜΙΑΔΗΣ

Ο Ολυμπιακός κέρδισε περισσότερα από το ματς

Το τεράστιο λάθος του επόπτη και του Γεροθόδωρου, να δώσουν τον πόντο στον Ολυμπιακό στον ξεκάθαρο άσο του Ράπτη στο ντέρμπι, σαφώς και όχι μόνο αδικεί τον Παναθηναϊκό, αλλά ταυτόχρονα του στέρησε μια ευκαιρία που… σπάνια είχε. Να διεκδικήσει την νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, που χωρίς αμφιβολία, είναι πιο ποιοτική ομάδα. Ο Ολυμπιακός...
Ο Ολυμπιακός κέρδισε περισσότερα από το ματς

Το τεράστιο λάθος του επόπτη και του Γεροθόδωρου, να δώσουν τον πόντο στον Ολυμπιακό στον ξεκάθαρο άσο του Ράπτη στο ντέρμπι, σαφώς και όχι μόνο αδικεί τον Παναθηναϊκό, αλλά ταυτόχρονα του στέρησε μια ευκαιρία που… σπάνια είχε. Να διεκδικήσει την νίκη απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλό του, που χωρίς αμφιβολία, είναι πιο ποιοτική ομάδα.

Ο Ολυμπιακός πέρα από το παιχνίδι όμως κέρδισε στην πρεμιέρα της Volley League μία ακόμη μεγαλύτερη μάχη. Την επικοινωνιακή. Γιατί, ας μη γελιόμαστε, πέρα από το γόητρο, ακόμη και αν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός, η νίκη αυτή το μόνο που θα του πρόσφερε θα ήταν δύο βαθμοί και καλή ψυχολογία για την συνέχεια. Τίποτα παραπάνω.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα ένα ένα, με την σειρά.

1.Ο Παναθηναϊκός φωνάζει δικαιότατα. Το σκορ έπρεπε να είναι 13-11. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα κέρδιζε και το ματς. Δεν έκανε και λίγα σερί ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι… Όμως και πάλι αυτό δεν αναιρεί πως η τραγική απόφαση του επόπτη, του στέρησε την ευκαιρία.

2.Λογικά στο στρατόπεδο των «πράσινων» μιλούν για «κλοπή». Γιατί είναι μια φάση σε κρίσιμο αγώνα. Αλλά σε καμία, μα καμία, περίπτωση δεν υπάρχει δόλος. Με τις γραμμές στο γήπεδο της Κυψέλης για αγώνες μπάσκετ και χάντμπολ, να μπερδεύονται με αυτές του βόλεϊ, όσοι είδαν την φάση ζωντανά, μπερδεύτηκαν εξίσου (οι περισσότεροι τουλάχιστον). Δεν γνωρίζουμε αν ο επόπτης είναι έμπειρος ή άπειρος. Έκανε σοβαρό λάθος. Όμως είναι αστείο να μιλάμε για δόλο.

3.Ο Ολυμπιακός επικοινωνιακά έκανε το αυτονόητο. Παραδέχτηκε το λάθος και δήλωσε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να γίνει ξανά το ματς, αν το θέλει ο Παναθηναϊκός. Τεράστια κίνηση που σπάνια θα δεις από τους «μεγάλους» να βγαίνουν και να λένε ανοιχτά πως ευνοήθηκαν από μια απόφαση. Και μπράβο τους. Στον Παναθηναϊκό την ίδια ώρα, αφού – σωστά – μιλούσαν για αδικία, δυναμίτισαν το κλίμα με δηλώσεις μέσω social media (εν βρασμώ ψυχής υποθέτουμε) και αφού άλλαξαν και ζήτησαν να πάρουν τους βαθμούς αντί να ξαναγίνει το ματς, κατέληξαν στο να ζητήσουν να ξεκινήσει από το 13-11. Τίποτα από όλα αυτά βέβαια δεν θα γίνει. Το λάθος του επόπτη έγινε και δυστυχώς για το «τριφύλλι» δεν ξαναγυρίζει. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν και την επικοινωνιακή «μάχη» μετά το ματς.

4.Είναι όντως κρίμα ένα τόσο όμορφο ματς να χαλάει από μια τόσο κακή απόφαση και σε ένα τόσο κρίσιμο σημείο. Αλλά να αρχίσουμε να λέμε διάφορα για τους διαιτητές (και) στο βόλεϊ από την πρώτη αγωνιστική, είναι εντελώς άκυρο. Η ελληνική διαιτησία στο βόλεϊ δεν έχει ουδεμία σχέση με αυτή του ποδοσφαίρου. Είναι σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δόλος δεν υπήρχε. Ξεκάθαρα. Και αυτό που έγινε στην Κυψέλη είναι ένας πολύ καλός λόγος να προχωρήσει η Λίγκα σε υποχρεωτική χρήση του τάραφλεξ στα γήπεδα του πρωταθλήματος, ώστε να αποφευχθούν τόσο σοβαρά λάθη. Ή ακόμη καλύτερα το Video Challenge που χρησιμοποιείται στις μεγάλες διοργανώσεις.

5.Οι παίκτες του Παναθηναϊκού άξιζαν την νίκη για την προσπάθεια και μόνο που έκαναν στο ματς. Δεν χωρά αμφιβολία αυτό. Άξιζαν τουλάχιστον την ευκαιρία να την διεκδικήσουν. Την έχασαν για έναν άσο που δε μέτρησε. Όμως αν δε διατηρήσουν την ηρεμία στον σύλλογο, ο «χαρτοπόλεμος» για την διαιτησία δεν θα βοηθήσει την ομάδα. Μετά τα όσα τράβηξε το «τριφύλλι» που βρέθηκε ένα βήμα προς την Α2, «χτίζει» κάτι ωραίο εντός αγωνιστικού χώρου και πρέπει από σήμερα κιόλας να αφήσουν πίσω ότι έγινε στην Κυψέλη και να συνεχίσουν την δουλειά.

Παναθηναϊκός: «Επανάληψη από το πέμπτο σετ στο 13-11»

Ο Ολυμπιακός θέλει να ξαναγίνει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Ολυμπιακός κέρδισε περισσότερα από το ματς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Ευθυμιάδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.