ΚΥΡ-ΣΑΒΒΑΣ

Με ένα όνειρο τρελό

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος θα ζήσει επιτέλους το παιδικό του όνειρο
Με ένα όνειρο τρελό

Τα Διαβατά είναι μια πόλη της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και αποτελεί και δημοτική ενότητα του Δήμου Δέλτα. Σύμφωνα με την απογραφή του 2011, ο πραγματικός πληθυσμός της αποτελείται από 11.040 άτομα.

Στην νοητή κλίμακα «οπαδικής δυσχέρειας», υπάρχει κάτι πιο δύσκολο και ψυχοφθόρο από το να είσαι blaugrana στην καρδιά της Μαδρίτης ή Παναθηναϊκός στα Μανιάτικα του Πειραιά: Να είσαι Ολυμπιακός στη βόρεια Ελλάδα, και ιδιαίτερα στη Θεσσαλονίκη.

Είναι πραγματικά αδύνατο να το εξηγήσεις σε κάποιον που δεν το έχει βιώσει έστω και για λίγο. Και από την άλλη, αν το βιώσεις έστω και για μια φορά δεν το ξεχνάς ποτέ.

Θυμάμαι ακόμη τον βαρύ κι ασήκωτο ταξιτζή που με παράτησε στη μέση του πουθενά μιας άγνωστης περιοχής της Θεσσαλονίκης στα φοιτητικά μου χρόνια, επειδή τόλμησα να υποστηρίξω ότι τα τέσσερα γκολ με τα οποία φιλοδώρησε ο Ολυμπιακός του Μίτσελ την ομάδα του δεν ήταν απόρροια διαιτητικής έυνοιας.

Ή τον κρότο των σπασμένων τζαμιών στην κεντρική καφετέρια της πλατείας Ναυαρίνου, από το ντου της Θύρας 4 κατά τη διάρκεια του αγώνα του Ολυμπιακού με τη Σάλκε, το οποίο έτρεψε εμένα και μερικούς Ολυμπιακούς ακόμη  σε άτακτη φυγή.

Μέσα σε αυτό το άρρωστο και εχθρικό κλίμα, ανδρώθηκε ο πρωταγωνιστής του φετινού μεταγραφικού οργασμού του Ολυμπιακού: Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος.

Ο πιτσιρικάς από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης, που στην εφηβεία του ανέβηκε στο αμάξι του Τάκη Τσουκαλά, για να παρακολουθήσει τον αγώνα της αγαπημένης του Ομάδας με τον Ηρακλή στο Καυταντζόγλειο.

Η κίνηση της απόκτησης του Χριστοδουλόπουλου αποτελεί σταθμό για τον Ολυμπιακό. Σηματοδοτεί το τέλος της εποχής της μεταγραφικής ξενομανίας του συλλόγου, η οποία αποτελούσε μία από τις μόνιμες παθογένειες της εποχής Μαρινάκη. Οι υπεύθυνοι του μεταγραφικού σχεδιασμού, μπαίνοντας συχνά στο τριπάκι της ικανοποίησης των «καπρίτσιων» της κερκίδας, προτιμούσαν έναν αναγνωρίσιμο ξένο που ερχόταν για τα εύκολα λεφτά της «αρπαχτής» από έναν Έλληνα.

Ας μην γελιόμαστε. Το καλοκαίρι του 2014, ακόμη και ο MVP του Ελληνικού Πρωταθλήματος Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος δεν θα χωρούσε σε ένα ρόστερ γεμάτο από Αφελάι και Εντινγκά. Η Διοίκηση κατάλαβε το λάθος της μετά το σκληρό περσινό μάθημα και συνειδητοποίησε πως για την επιστροφή στο θρόνο χρειάζονται παίκτες που αντιλαμβάνονται το βάρος της φανέλας που φορούν.

Η φιλαργυρία του Μελισσανίδη, οι γενικότερα φαιδροί  χειρισμοί της ΑΕΚ και το παιδικό όνειρο του Λάζαρου, τον κατέστησαν τον κατάλληλο άνθρωπο, στην κατάλληλη θέση και μάλιστα την κατάλληλη στιγμή.

Στην αρχή, η απόκτηση του δίχασε τους οπαδούς του Ολυμπιακού και συνοδεύτηκε από ένα γενικότερο κλίμα δυσπιστίας. Ιδιαίτερη κριτική ασκήθηκε για την «προχωρημένη» ηλικία του. Άλλωστε, όπως έχει πει ο Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς σε παλιότερη συνέντευξη του: «Στην Ελλάδα μέχρι τα 27 είσαι ταλέντο και μετά τα 31 είσαι παλαίμαχος.»

Χρειάστηκαν ο ολόψυχος μόχθος του στην προετοιμασία και οι πρώτες θεαματικές του εμφανίσεις για να εξαφανιστούν οι δύσπιστοι.

Για να ζήσει επιτέλους το, 33χρονο πλέον, παιδί από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης το παιδικό του όνειρο: Να ακούσει το όνομα του στα χείλη των φιλάθλων της αγαπημένης του ομάδας να δονεί το Καραϊσκάκης.

ΚυρΣάββας

#κατιμαγικο

Δεν υπάρχει κανένα συμβόλαιο

«Ο Λάζαρος δεν θα έφευγε ποτέ από εμάς»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Με ένα όνειρο τρελό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
ΚυρΣάββας

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.