ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Να γίνει ο Δώνης ο νέος Σερ Άλεξ του Μακέντα!

Η παρουσίαση του Φεντερίκο Μακέντα έβγαλε συμπεράσματα και ειδήσεις. Ο Ιταλός φορ είναι αποφασισμένος ν’ αρπάξει την ευκαιρία που του προέκυψε. Με κάθε κόστος και προσπάθεια.
Να γίνει ο Δώνης ο νέος Σερ Άλεξ του Μακέντα!

Η παρουσίαση του Φεντερίκο Μακέντα έβγαλε συμπεράσματα και ειδήσεις. Ο Ιταλός φορ είναι αποφασισμένος ν’ αρπάξει την ευκαιρία που του προέκυψε. Με κάθε κόστος και προσπάθεια.

Ο λόγος του ήταν καθαρός. Μπορεί στον ουδέτερο παρατηρητή τα λόγια να φάνηκαν μεγάλα και δυσανάλογα με τα επιτεύγματά του τα τελευταία χρόνια, ειδικά στη μικρούλα Νοβάρα.

Κοιτώντας τι πέτυχε μετά τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα. Στο μυαλό του ο Παναθηναϊκός αποτελεί μάννα εξ ουρανού. Μία τεράστια δυνατότητα να επιστρέψει στην ποδοσφαιρική κανονικότητα, ν’ αποκτήσει ρόλο, γιατί όχι και να γίνει ηγέτης ως ένας εκ των μεγαλύτερων ηλικιακά παικτών του ρόστερ. Ο Κίκο Μακέντα είχε προπονητή τον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Δεν θ’ αρκεστούμε στην προφανή παρατήρηση «για να τον πήρε, κάτι είδε». Εννοείται ότι ο 27χρονος είχε όλο το πακέτο να γίνει το top prospect.

Από τα λεγόμενά του στο Κορωπί έγινε αντιληπτό πως επειδή ό,τι συνέβη, συνέβη σε μικρή ηλικία ο χαρακτήρας του δεν άντεξε την πίεση. Η εξίσωση μυαλού-σώματος-προσωπικότητας-νοοτροπίας δεν έβγαλε λύση για τον άγνωστό της. Δεν παύει, όμως, να το έχει ως παράσημο που τον συνοδεύει. Πέρασε από τα χέρια του κορυφαίου Σερ Άλεξ κι εκεί τελειώνουν όλα…

Στην παρούσα φάση ο Γιώργος Δώνης, υπολογίζοντας τα δεδομένα και την απευκταία περίπτωση να μην πιάσει στο «τριφύλλι», αποτελεί έναν προπονητή στην καριέρα του εξίσου σημαντικό με τον Φέργκιουσον! Καθόλου βαρύ, καθόλου υπερβολικό. Σύντομα θα καταλάβει ο 27χρονος ότι ο νέος τεχνικός του έχει το know how να τον βάλει στον ίσιο ποδοσφαιρικά δρόμο. Τακτικά όχι να τον χαραμίζει στα πλάγια ή ως δεύτερο επιθετικό, μα τοποθετώντας τον στο κεφάλι.

Να τον κάνει αγωνιστικό σημείο αναφοράς, που θα εκτελεί, θα βοηθά την ομάδα να πατήσει περιοχή και να τη νιώθει ο αντίπαλος και όχι χαμαλίκια. Σε θέμα ψυχολογίας λίγο να βοηθήσει τον Δώνη, να είναι δεκτικός σαν σφουγγάρι και ν’ αφήσει τον εαυτό του ελεύθερο, θα βρει πατήματα. Ο ιδιόρρυθμος Κλάους προ ετών έπαιξε την καλύτερη μπάλα του με τον Δώνη. Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού θύμιζαν σχολική εκδρομή στο αεροπλάνο για Άμστερνταμ. Σε 30 προπονήσεις έγιναν άνδρες κι άρχισαν να «γαζώνουν» στη Super League. Εκεί που πέρυσι δεν κρίθηκαν άξιοι εμπιστοσύνης…

Ο Μακέντα έχει τη δυνατότητα, την προσωπική ελπίδα, ν’ απογαλακτιστεί από εκείνα τα γκολ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Να ξορκίσει ό,τι του συνέβη με τον Σερ Άλεξ προπονητή. Αν αφήσει τον Δώνη, θα γίνει ο νέος του Φέργκιουσον. Κι έτσι όλοι θα είναι κερδισμένοι. Και ο ίδιος και ο Παναθηναϊκός…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Να γίνει ο Δώνης ο νέος Σερ Άλεξ του Μακέντα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.