ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Τον… υποβίβασαν και τώρα έχουν κι απαιτήσεις!

Όποιος προσπαθήσει να βγάλει άκρη μ’ αυτό το απέραντο φρενοκομείο που ζει κι αναπνέει από τον αέρα του Παναθηναϊκού, το σίγουρο είναι ότι θα μουρλαθεί εντελώς.
Τον… υποβίβασαν και τώρα έχουν κι απαιτήσεις!

Όποιος προσπαθήσει να βγάλει άκρη μ’ αυτό το απέραντο φρενοκομείο που ζει κι αναπνέει από τον αέρα του Παναθηναϊκού, το σίγουρο είναι ότι θα μουρλαθεί εντελώς.

Το καλοκαίρι οι κουβέντες για αγωνιστικό υποβιβασμό του «τριφυλλιού» γίνονταν ανοικτά. Φόρα-παρτίδα. Κραυγές για να πάρει ο Ερασιτέχνης το σήμα και να διώξει το ποδοσφαιρικό τμήμα από τη Λεωφόρο έσκιζαν την ατμόσφαιρα. Ανοικτά, αντι-Παναθηναϊκά κι απροκάλυπτα.

Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον ο Γιώργος Δώνης, δίχως ΚΑΝΕΙΣ ν’ ασχολείται με τη δουλειά του, κατάφερε να πιάσει τα κόπρανα και να τα κάνει χρυσάφι. Ένα απαξιωμένο υλικό, με πιτσιρικάδες που δεν είναι έτοιμοι από τον προηγούμενο προπονητή, άρχισε να ελκύει τη φίλαθλη κοινή γνώμη με τις νίκες. Και ξαφνικά άπαντες θυμήθηκαν ότι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι εργάζονται μέσα στον «πόλεμο» και το βρισίδι.

Κάπως έτσι η κουβέντα έφτασε στην Τούμπα, όπου ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε εκτός έδρας έναν αντίπαλο που νίκησε ΑΕΚ και Ολυμπιακό. Με 6 φορές πιο ακριβό ρόστερ. Με χαρά διαπιστώνει κανείς ότι στα social media, καθρέπτη τού τι συμβαίνει, πολύς κόσμος δεν επηρεάστηκε καθόλου από την ήττα. Ούτε από τον τρόπο που αυτή ήρθε. Τούτο σημαίνει ότι Δώνης και παίκτες ήδη πέτυχαν να δημιουργήσουν ένα δικό τους κοινό, το οποίο στηρίζει την όλη προσπάθεια. Κοινό ετερόκλητο Παναθηναϊκά, το οποίο γεννήθηκε από το «μηδέν».

Βέβαια στη θαυμάσια αυτή εικόνα κι αντιμετώπιση, υπάρχουν οι «δεν υπάρχει ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ». Αυτοί που δεν ανέχονται δικαιολογίες. Ναι μεν… υποβίβασαν τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι, αλλά τώρα έχουν απαιτήσεις μετά από αήττητο 8 αγώνων σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο! Παράνοια… Θέλουν, λέει, πίσω τον Παναθηναϊκό. Έκαναν ό,τι περνάει από το χέρι τους 10 χρόνια να μην αφήσουν ούτε σοβά και τώρα δεν ανέχονται μία ήττα 2-0 στην Τούμπα. Εκεί που πέρυσι το «τριφύλλι» «έφαγε» 4 και ζητωκραύγαζαν που υπάρχει, πάλι καλά, ο Μαρίνος και κρατά όρθια την ομάδα…

Και για να μην παρεξηγηθώ… Δεν αναφέρομαι ούτε στη «13», ούτε σε απλούς φιλάθλους. Η συμπεριφορά τους είναι η σωστή κι ενδεδειγμένη. Αναφέρομαι σε παρασιτικά στοιχεία, που επί 6 χρόνια συμπορεύτηκαν με την καταστροφή στα ενδότερα του συλλόγου. Θιασώτες της ευκαιριακής κριτικής και με γνώμονα πως πάει η ομάδα. Που περιμένουν να στάξουν χολή στην ήττα, στη γωνία. Και τολμούν να εκφέρουν ντροπιαστικές απόψεις για έναν προπονητή, ο οποίος αλλάζει ταυτότητα στον Παναθηναϊκό, ότι βάζει τον Χρήστο να παίξει επειδή είναι γιος του!

Ο ΔΩΝΗΣ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΗ ΑΛΦΑΒΗΤΑ

Γράφοντας αυτόν τον μεσότιτλο ήρθε deja vu. Σίγουρα κάποια στιγμή, τον Ιούλιο, στην Ολλανδία έγραψα κάτι παρόμοιο. Τότε για αγωνιστικά θέματα. Πλέον, όμως, ξεφεύγει αυτό που κάνει ο Γιώργος Δώνης από το τι συμβαίνει αποκλειστικά στο γήπεδο. Αντικείμενο συζήτησης το 4-4-2. Μπαίνει ο Νοέμβρης και σε μία ομάδα, η οποία βρέθηκε ένα βήμα από τον υποβιβασμό, φτάσαμε να συζητάμε για τη διάταξη στην Τούμπα. Πρώτη επιτυχία…

Δευτερευόντως ο 49χρονος τεχνικός, έστω κι αν η τακτική του δεν απέδωσε, επέλεξε τον δύσκολο δρόμο. Να μην παρουσιάσει έναν φοβικό Παναθηναϊκό, ο οποίος θα κοιτούσε να χάσει με 1-0 για να μην τον κράξουν… Η γύμνια στον άξονα, με τον Χρήστο Δώνη να μην είναι σε καλή ημέρα και τον Κουρμπέλη ν’ απορυθμίζεται, αποτελεί αίτιο της ήττας. Ότι με τον τρόπο αυτό Μακέντα και Καμπετσής υπήρχαν και δεν υπήρχαν εμπρός, είναι πραγματικότητα.

Και πάλι, όμως, το «τριφύλλι» μπορεί ν’ απέτυχε τακτικά, όμως παρατάχθηκε δίχως φόβο απέναντι σε ποιοτικότερο αντίπαλο, σε γεμάτο γήπεδο, έχοντας εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του. Ακόμη κι ως υπερεκτίμηση δυνατοτήτων να κριθεί, δεκτό είναι. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται ποτέ να φοβηθεί τον ΠΑΟΚ! Για κανέναν λόγο. Είναι δύσκολος ο δρόμος που πορεύεται ο Δώνης. Μαθαίνει τα πάντα από την αρχή. Μα κυρίως την αλφαβήτα του συλλόγου, η οποία έχει και το κεφάλαιο «θα χάνω με τον τρόπο μου». Φαίνεται κι από τις δηλώσεις του, όπου δικαιολογία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ…

Δεν πέρασαν πολλά χρόνια από το «τσούκου-τσούκου μπολ», το οποίο ΔΙΕΛΥΣΕ τα πάντα. Πότισε τα μυαλά του κόσμου με αμφιβολία και κακοπροαίρετη κριτική. Και τον έκανε να μην ευχαριστιέται μεγάλες ευρωπαϊκές νίκες, με 1-0! Ρεζιλίκια πράγματα… Απλά αυτό που πρέπει να ξεκαθαρίσει ο προπονητής των «πράσινων» και ήδη το κάνει με ορισμένες κινήσεις του είναι ποιοι από τους παλιούς μπορούν, πλέον, να βοηθήσουν. Μπαίνει ο Νοέμβριος και δεν υπάρχει πυλώνας ξένος ποδοσφαιριστής στο οικοδόμημα!

Γ. Δώνης: «Καλό μάθημα για όλους μας αυτό»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Τον… υποβίβασαν και τώρα έχουν κι απαιτήσεις!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.