ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Ο Δώνης αντιμετωπίζει για πρώτη φορά το «πρέπει»

Πέρασε από τον Παναθηναϊκό σε χρυσά χρόνια. Επιτυχιών, με απαιτήσεις…
Ο Δώνης αντιμετωπίζει για πρώτη φορά το «πρέπει»

Ο Γιώργος Δώνης κλήθηκε να τραβήξει το κάρο από τη λάσπη στα πολύ δύσκολα. Προσφέρει ήδη έργο. Θα έχει τον χρόνο και τη στήριξη να φέρει ξανά το «τριφύλλι» σε πρωταγωνιστικό ρόλο.

Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό, όμως, ο χρόνος θα σταματά. Άγνωστο αν ο ίδιος το αντιμετωπίζει έτσι μέσα του. Ανοικτά, δύσκολο να το παραδεχτεί. Πρόκειται για το μεγάλο παιχνίδι στην Ελλάδα. Τη σύγκρουση δύο κόσμων τόσο διαφορετικών. Που ο ένας πρέπει να ζει εις βάρος του άλλου. Να τον νικά και να επιβιώνει.

Τα τελευταία 20 χρόνια ο Παναθηναϊκός έχει τραβήξει πολλά από τους «ερυθρόλευκους». Λόγω συνθηκών που επιβλήθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο έχασε πράγματα που δικαιούνταν. Δημιουργήθηκε εσωτερική φθορά στον σύλλογο. Τα αποτελέσματα; Όλη αυτή η κρίση, οικονομική κι αξιών, που εξελίσσεται στους «πράσινους». Κάθε 90λεπτο με τον Ολυμπιακό επιβάλλεται να είναι μία εξιλέωση. Μία αγωνιστική απονομή δικαιοσύνης…

Δεν θα κάνει μάθημα κανείς στον Δώνη. Τα ξέρει. Έστω κι αν πέρασε καιρός από την τελευταία φορά που μετείχε, ως ποδοσφαιριστής εννοείται, σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μεγάλωσε στον Παναθηναϊκό. Γνωρίζει τι εστί επιτυχία σε ντέρμπι. Έχει νιώσει και την αποτυχία. Στον νέο του ρόλο ξέρει τι θα σημαίνει, για την όλη προσπάθεια, η νίκη. Δεν θέλει ούτε να σκέφτεται την… αποθεραπεία ενδεχόμενης αποτυχίας.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΙΩΣ…

Είναι ίσως το μοναδικό ζευγάρωμα της σεζόν, στον Παναθηναϊκό της μετάβασης στη νέα ημέρα, που υπάρχει «πρέπει». Το αντιμετωπίζει ως προπονητής και ο ίδιος για πρώτη φορά. Σε μία σεζόν γεμάτη «πρέπει» για τον ίδιο. Ήξερε ότι στην Ξάνθη πρέπει να έρθει η νίκη. Η αρχή, το μισό των πάντων. Ήξερε πως η μετακόμιση στο ΟΑΚΑ πρέπει να μην κοστίσει. Ήξερε ότι το νεανικό ρόστερ, που έχει στα χέρια του, πρέπει να μείνει άφθαρτο.

Αυτά τα «πρέπει» και κάποια άλλα, ναι, τα αντιμετώπισε ως τώρα. Όμως τούτο το «πρέπει» είναι διαφορετικό. Πίσω του κρύβεται όλη η προσπάθεια ενός συλλόγου να είναι ο καλύτερος σε μία κόντρα, της οποίας οι κατά καιρούς εκβάσεις αλλάζουν δεδομένα. Είναι νωρίς να γίνει λόγος για αγωνιστική προσέγγιση. Το σίγουρο είναι ότι ο προπονητής έχει καταλήξει στο πλάνο του και το δουλεύει.

Κάτι τελευταίο για το ρόστερ… Περιστασιακά, σε ρεπορτάζ στην εφημερίδα κι εδώ, έχει καταγραφεί το εξής: Είναι η σεζόν που θα τεστάρει η δυαρχία του αγωνιστικού τμήματος ποιοι κάνουν και ποιοι δεν κάνουν. Όλο το πλάνο, όπως έχει αναλυθεί, είναι τριετίας. Φέτος είναι η προεργασία, μέσα σε δύσκολο κι απαιτητικό – ποικιλοτρόπως – περιβάλλον. Το ματς στο Φάληρο αποτελεί ένα γερό τεστ αντοχής, ειδικά για τους ξένους παίκτες. Επιβάλλεται ν’ αποδείξουν πως μπορούν να έχουν θέση σ’ αυτό που δημιουργείται.

Την επόμενη φορά που θα βρεθεί ο Ολυμπιακός στο διάβα τους ίσως το «πρέπει» της νίκης να είναι ακόμη πιο ισχυρό. Διότι ο Παναθηναϊκός μπορεί και να’ χει επιστρέψει!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Δώνης αντιμετωπίζει για πρώτη φορά το «πρέπει»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.