ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Ξημερώνει μία ημέρα χωρίς Παϊρόζ…

Πλήρωνε 1,10 στο στοίχημα πως λίγες ώρες μετά το ντέρμπι η κουβέντα, όσον αφορά τον Παναθηναϊκό, θα γύριζε στα διοικητικά!
Ξημερώνει μία ημέρα χωρίς Παϊρόζ…

Ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ μπήκε στην Παναθηναϊκή επικαιρότητα με την ομάδα, ουσιαστικά, υποβιβασμένη στη Β’ Εθνική, καταχρεωμένη, απαξιωμένη και με καμία επίσημη πρόταση για την ΠΑΕ.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΓΙΝΑΝ ΤΑ ΕΞΗΣ

Ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται στη Super League, όπου μάλιστα κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Τον φρενάρει το -6, εκεί που τον είχαν υποβιβασμένο. Εκπονείται ένα πλάνο με τους κοινά αποδεκτούς Νίκο Νταμπίζα και Γιώργο Δώνη. Αμφότεροι, κατόπιν δημόσιων τοποθετήσεών τους, έχουν επικοινωνία με τον Ταϊλανδό και συνεργάτες του.

Αξιοποιείται η Ακαδημία και δεν γίνεται το φαγοπότι πρόσφατων ετών. Μέχρι την τρέχουσα Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου η ομάδα χρηματοδοτήθηκε με 20+ εκατ. ευρώ. Ουσιαστικά τα λεφτά, τα οποία είχε δεσμευτεί ότι θα βάλει ο Αλαφούζος κατά την ανακοίνωση αποχώρησής του. Το χρέος μειώθηκε και υπολογίζεται περίπου στα 40 εκατ. ευρώ.

Άλλαξε το καταστατικό της ομάδας περί μετόχου από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανακοινώθηκε η συμφωνία μεταβίβασης των μετοχών από τον Γιάννη Αλαφούζο, πριν ένα μήνα περίπου. Τακτοποιούνται εκκρεμοδικίες, πληρώνονται με σχετική κανονικότητα οι τρέχουσες υποχρεώσεις της εταιρείας.

ΈΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

Αυτόματα προκύπτει το εξής συμπέρασμα. Η παρουσία και διαπραγμάτευση του Παϊρόζ έχει κάνει καλό στην ομάδα. Έχει επιστρέψει η ηρεμία και πλέον μπορούμε όλοι ν’ ασχολούμαστε περισσότερο με το ποδόσφαιρο και όχι με λογιστικά ή νομικά θέματα. Είναι άγνωστο κι ουδείς μπορεί να μιλήσει με βεβαιότητα τι θα γινόταν αν αυτός ο Ταϊλανδός δεν είχε εμφανιστεί. Το πιθανότερο ενδεχόμενο θα ήταν μία κουβέντα του Μαρκ Αλεξάντερ ότι το Athens Alive προχωρά (κανένα νέο από το συγκεκριμένο μέτωπο δυστυχώς), περιμένοντας το επόμενο παιχνίδι με τον Αιγινιακό στη Football League!

Για τον κόσμο δε που κλείνει τ’ αυτιά του στη στοχευμένη κι επιλεκτική κριτική, δημιουργήθηκε η προσδοκία ότι μπορεί και ν’ αλλάξει σελίδα ο σύλλογος. Να δρομολογήσει το δικό του γήπεδο και να κινηθεί σε διαφορετικά πρότυπα απ’ ό,τι συνέβαινε από το 2012 και μετά. Το ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ φιλοξένησε περισσότερες από… δύο Λεωφόρους, πλέον στο γήπεδο πηγαίνει κόσμος που δεν πατούσε καν και το ποδοσφαιρικό τμήμα δεν είναι η… ντροπή του συλλόγου όπως τολμούσαν κάποιοι να ξεστομίζουν το καλοκαίρι!

ΚΑΘΕ ΠΡΩΙ ΣΤΟ INBOX

Γίνεται μία αρκετά καλή προσπάθεια να φορτωθεί όλη η εξέλιξη των πραγμάτων στο Sportime. Φυσικά κανείς δεν θα μας πει «μπράβο», αν όλα κυλήσουν καλά στο ιδιοκτησιακό. Περιμένει κόσμος και κοσμάκης στη γωνία να κράξει, κάτι που συμβαίνει ήδη λόγω του ότι δεν παρατηρείται κάποια νεότερη εξέλιξη. «Που χάθηκε ο Ταϊλανδός; Το έβαλε το μύριο;». Δεν είναι σκοπός να προσβληθεί η δουλειά συναδέλφων, αλλά με την υπόθεση Πιεμπονγκσάντ ασχολήθηκαν κι ασχολούνται όλα τα ΜΜΕ.

Το «ΕΠΟΧΗ ΠΑΪΡΟΖ», το δικό μας, κυκλοφορεί σε συγκεκριμένα social! Όχι τόσο το «PAIROJ EXPRESS» ή το «ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΤΗΝ 4η ΙΟΥΛΙΟΥ» ή τίτλοι με συνθετικό τη λέξη ΕΚΤΟΞΕΥΣΗ, αγαπημένη από το 2008… Κι όλα αυτά για μία υπόθεση, της οποίας το έως τώρα τελευταίο επεισόδιο είναι ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕΤΑΒΙΒΑΣΗΣ ΜΕΤΟΧΩΝ.

Για να μην θυμηθούμε τις αστειότητες για τον Ισραηλινό διαμαντέμπορα που ενδιαφέρθηκε να μπει στο σχήμα Πιεμπονγκσάντ (που τέτοια τύχη;), τον Καλογρίτσα και την «είδηση» ότι ο Παϊρόζ θα μπει στην ΑΕΚ. Δεν ενδιαφέρεται για τα καζίνο; Δεν θέλει άλλες δουλειές στην Καλαμάτα;

ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

Από τη στιγμή, λοιπόν, που Ταϊλανδός δεν υπάρχει, μία απορία είναι γιατί δεν βρίσκεται κάποιος άλλος να λύσει το πρόβλημα να πάρει την ΠΑΕ; Να μην έχει άφαντους δικηγόρους. Να προσπαθήσει να σβήσει την τιμωρία από την UEFA. Να διώξει τον Αλαφούζο. Να μην κοροϊδεύει τον κόσμο και να βάλει περισσότερα από το εκατομμύριο (δεν είναι διαρροή Πιεμπονγκσάντ η θεωρία αυτή, απλά έτσι πλασάρεται). Να φέρει έναν άλλον… Γκραντ που θα βλέπει τα ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (κι εδώ fake news, είχαμε ξεκαθαρίσει στο Sportime πως δεν θα πάει στο γήπεδο).

Να μην βάλει 47! Να βάλει 57, 67, 77 κτλ. Να φέρει περισσότερα χρήματα και να σώσει τον Παναθηναϊκό. Να κάνει γήπεδο κι όλα αυτά να μοιάζουν ένα κακό όνειρο. Να μην συγκρίνεται, πλέον, ο σύλλογος με τη Μουσκρόν, αλλά με την Τσέλσι του Αμπράμοβιτς. Έτσι κι αλλιώς από εκεί άρχισαν όλα… Φανταστείτε μία τέτοια ημέρα. Να ξημερώσει χωρίς Παϊρόζ στην επικαιρότητα. Ο δρόμος θα είναι ανοικτός και τα σκυλιά δεμένα. Όλα τα προβλήματα θα έχουν λυθεί και η απογείωση θα είναι μπροστά; Τι; Όχι;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ξημερώνει μία ημέρα χωρίς Παϊρόζ…», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.