ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Είναι ο Παναθηναϊκός! Πώς θα τον προστατέψεις;

Η μοναδική επίσημη πρόταση στον Γιάννη Αλαφούζο. Το παραδέχονται, πλέον, και φορείς ενημέρωσης που το χλεύαζαν προ μηνών.
Είναι ο Παναθηναϊκός! Πώς θα τον προστατέψεις;

Ο Παϊρόζ Πιεμπονγκσάντ έχει υπογράψει ιδιωτικό συμφωνητικό 100 σελίδων με τον πρώην Πρόεδρο του Παναθηναϊκού. Ανακοίνωση έχει βγει γι’ αυτό…

Η ροή των εξελίξεων έχει φορτωθεί αποκλειστικά σ’ ένα Μέσο γιατί έτσι πρέπει. Έτσι κι αλλιώς, σχεδόν, όλοι οι υπόλοιποι στην αρχή αντιμετώπισαν θετικά τον Ταϊλανδό, μόλις κόπηκε η ενημέρωση το γύρισαν, στη συνέχεια κι ενώ η χρονιά είχε αρχίσει καλά γινόταν λόγος για ξεπούλημα των νέων και τώρα έκατσε η μπίλια στο δεν υπάρχει! Σε όλα επιβεβαίωση. Win-win situation, στηριγμένη στην προπαγάνδα που είναι γνωστή κι ανάξια λόγου. Τώρα το αν θα λογοδοτήσει κάποιος για το πως γίνεται κάποιος που δεν υπάρχει να θέλει να ξεπουλήσει μία ομάδα δίχως να έχει εμπλακεί ακόμη μαζί της, είναι κάτι που στα μαθηματικά… Εθνικής οδού ίσως και να εξηγείται.

Επί της ουσίας δεν υπάρχει καμία εξέλιξη. Η υπόθεση Μουσκρόν είναι γνωστή από την πρώτη ημέρα. Όταν στο Sportime καταγραφόταν ο πραγματικός λόγος ανάμειξης του Πιεμπονγκσάντ με την Εξέλ, η κοινή γνώμη ασχολούνταν με το ότι δεν ενισχύθηκε μεταγραφικά και τι έκανε με την Κόρτραϊκ! Αυτή τη στιγμή υπάρχει σε ισχύ μία γραπτή, πολυσέλιδη, συμφωνία ανάμεσα στον νυν μεγαλομέτοχο και τον υποψήφιο επενδυτή. Δεν έχει ακυρωθεί, δεν έχει προκύψει επίσημα τίποτα. Άλλαξε το καταστατικό της ΠΑΕ για μετόχους χωρών εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και πλήρωσε ο πρώην Πρόεδρος ένα ποσό ανώτερο των 20 εκατ. ευρώ. Προσοχή: Είναι γεγονότα αυτά.

ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

Χαρακτηριστικό ό,τι συνέβαινε το καλοκαίρι και, με την ίδια ένταση, συνεχίζεται τώρα που υπάρχει διακοπή είναι η σύνδεση του ποδοσφαιρικού τμήματος με ό,τι διαδραματίζεται. Ιούλιο μήνα με τον Νταμπίζα και τον Δώνη, τους νέους ήρωες που χρειάζονται ως αντίβαρο στο ψέμα (διαδέχτηκαν τους Ουζουνίδη και Διαμαντόπουλο στους ρόλους, με τη διαφορά ότι οι παρόντες κάνουν και δουλειά), με το «τριφύλλι» δεν ασχολήθηκε κανείς. Πρέπει άλλες ομάδες Super League, επαρχιακές ακόμη, να είχαν περισσότερους του ενός δημοσιογράφου δίπλα στην ομάδα. Αυτός προερχόταν από το Sportime, το οποίο στοχοποιείται λόγω… εξελίξεων. Μάλλον σύμπτωση.

Συν τοις άλλοις, η Παϊροζιάδα έχει στηθεί από φορείς ενημέρωσης που – σίγουρα συμπτωματικά – συνδέονται με παράγοντες αντιπάλων του Παναθηναϊκού! Μετά το 1/3 του Πρωταθλήματος, όπου στο γήπεδο ΑΕΚ και Ολυμπιακός βλέπουν την πλάτη του. Σύμπτωση, μην δίνεται σημασία. Ως Μέσο επιλέξαμε τον δρόμο της καταγραφής γεγονότων. Όταν είχαμε κλεισμένο τον Δώνη, σημαντική μερίδα του Τύπου ανέφερε ότι υπάρχουν προβλήματα. Όταν γράψαμε ότι υπάρχει συμφωνία Αλαφούζου – Πιεμπονγκσάντ (αποτυπώθηκε τον Οκτώβριο στο χαρτί), ορισμένοι αναζητούσαν τον Μαρκ Αλεξάντερ (καμία μομφή, φυσικά, για τον εξαιρετικά ευγενή Μαρκ, με τον οποίο έχουμε μιλήσει κάμποσες φορές και πρόκειται για κύριο).

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΡΙΑ

Όλα αυτά δεν αναιρούν το μεγάλο ολίσθημα του Πιεμπονγκσάντ. Έχεις κάνει το deal στη Μάντσεστερ Σίτι, σηκώνεις το τηλέφωνο και σε δέχονται σε εκδηλώσεις στην Αγγλία που δεν μπαίνει μύγα από το παράθυρο και δεν επιλέγεις να υπερασπιστείς τον εαυτό σου στη σωρεία ανακριβειών; Στον ελληνικό Τύπο, αν δεν το έχει πάρει χαμπάρι, χαρακτηρίστηκε από μερίδα του «απατεώνας». Κάνει καλό αυτό στο δημόσιο προφίλ κάποιου που συγχρωτίζεται με αρχηγούς κρατούν κι εφοπλιστές; Αντιληπτό να μην ασχολείται. Στον Παναθηναϊκό κι άλλοι δεν ασχολήθηκαν με το δημόσιο προφίλ τους και στο τέλος δεν νίκησε το χρήμα και το επώνυμο, αλλά τι πέρασε στην κοινή γνώμη η οποία αποτελεί μία εύπλαστη μάζα.

Ο Πιεμπονγκσάντ και οι συνεργάτες του συνεχίζουν ν’ αποτελούν τη μόνη επενδυτική πρόταση που έχει, υπογεγραμμένη στα χέρια του, ο Γιάννης Αλαφούζος. Απορία, πλέον, είναι πώς μπορεί να υπερασπιστεί τον Παναθηναϊκό όταν έρθει η ώρα αν δεν μπορεί να κάνει το ίδιο με τον εαυτό του; Αντιληπτή η διαφορά νοοτροπίας και λόγω κουλτούρας και λόγω επιφάνειας, που ίσως να μην του επιτρέπει να κάτσει ν’ ασχοληθεί με το κάθε troll του διαδικτύου. Αυτό, όμως, από το να επιτρέπεις φέροντες τον δημόσιο λόγο να σε κάνουν ανέκδοτο στα ραδιόφωνα, στα σάιτ και τις εφημερίδες, και να σου χρεώνουν δόλιους σκοπούς απέχει έτη φωτός!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Είναι ο Παναθηναϊκός! Πώς θα τον προστατέψεις;», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.