ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Στο θολωμένο μυαλό του Αλαφούζου!

Στο επικοινωνιακό χάος που επικρατεί, να βρεθεί έστω κι ένας να πει ότι η ιστοσελίδα αυτή, η εφημερίδα ή ο υπογράφων αβαντάρει τον άνθρωπο που φέρει μέγιστο μερίδιο ευθύνης για όσα βιώνει το «τριφύλλι» δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί. Προσπαθώντας να αιχμαλωτιστεί το άφθονο γέλιο, το οποίο μπορεί να προκύψει από ενδεχόμενη τέτοια διαπίστωση, στο παρασύνθημα....
Στο θολωμένο μυαλό του Αλαφούζου!

Στο επικοινωνιακό χάος που επικρατεί, να βρεθεί έστω κι ένας να πει ότι η ιστοσελίδα αυτή, η εφημερίδα ή ο υπογράφων αβαντάρει τον άνθρωπο που φέρει μέγιστο μερίδιο ευθύνης για όσα βιώνει το «τριφύλλι» δεν μπορεί ν’ αποκλειστεί. Προσπαθώντας να αιχμαλωτιστεί το άφθονο γέλιο, το οποίο μπορεί να προκύψει από ενδεχόμενη τέτοια διαπίστωση, στο παρασύνθημα. Ο Γιάννης Αλαφούζος είναι ένας επιχειρηματίας περπατημένος στην πιάτσα. Κωλοπετσωμένος. Όταν χρειάστηκε τον Παναθηναϊκό βγήκε εμπρός ν’ αναλάβει χρέη άλλων, για λόγους επικοινωνιακούς.

Ήθελε όχημα τον σύλλογο και τους οπαδούς του «στρατό», στις κόντρες που είχε αναπτύξει. Αν κι εμφανίστηκε με την ΠΕΚ, στο πλευρό του Ανδρέα Βγενόπουλου, δεν μπήκε με την πολυμετοχικότητα στους «πράσινους», μα εν συνεχεία μόνος του όταν αυτή αποτέλεσε ιστορία. Τώρα ο Παναθηναϊκός τού προκαλεί φθορά. Επικοινωνιακά, οικονομικά, επιχειρηματικά. «Πληρώνεται» για ό,τι έκανε. Για τα ψέματα που προσπάθησε να κάνει πραγματικότητα, με αρωγούς ορισμένους εκ των τωρινών απέναντί του!

Τι πιο λογικό να θέλει ν΄ απεμπλακεί, όπως αποφάσισε τα ξημερώματα της 7ης Νοεμβρίου 2016 όταν έκανε τον διερμηνέα των οπαδών στο Κορωπί, μετά τη «σφαλιάρα» από τον Ολυμπιακό, στον Αντρέα Στραματσόνι; Το «εξαφανιζόλ» που άρχισε από τότε, διεκόπη στο τέλος των πλέι οφ με τη συνέντευξη στη Νοva εναντίον του Ιβάν Σαββίδη και κατέληξε στο οριστικό «αντίο» της 21ης Σεπτεμβρίου 2017.

Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε μία στενωπό, την οποία ψάχνει να διαβεί με το μικρότερο δυνατό στρίμωγμα. Δεν άντεξε την επικοινωνιακή κυριαρχία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στο ατελές PAO Foundation. Προάγγελος, άλλωστε, υπήρξε το πλάνο της αποχώρησής του! Εξακολουθεί και συντηρεί, με τα ελάχιστα, τον σύλλογο για να μην «σκάσει». Η πρόθεσή του είναι να μην καταστρέψει τον Παναθηναϊκό. Αν ήθελε, θα το είχε κάνει ήδη.

Τώρα μοιάζει ξανά εγκλωβισμένος στα σχοινιά από το φιλόδοξο Athens Alive του Γιαννακόπουλου, πάλι, και των συμπαικτών του. Απορίας άξιον. Δίχως να έχει χειροπιαστή πρόταση στα χέρια του, είναι οξύμωρο σχήμα να βρίσκεται σε επικοινωνιακή end zone. Να έχει τερματίσει τη φοβία, επειδή έχει να κάνει μ’ ένα λαοφιλή παράγοντα αυτήν την περίοδο. Επιλέγει ξανά το κρυφτό, όχι τη δημόσια έκθεση. Αντί να προτιμήσει τον διάλογο, αφήνει τον μονόλογο. Όχι δεν υπάρχει τέτοιος ανάμεσα στους δύο άνδρες, όμως τον κάνουν άλλοι αντί γι’ αυτούς! Μόνο που στον Αλαφούζο δεν έμεινε κανείς πια… Άρα μονόλογος.

Την ίδια στάση κράτησε και πέρυσι με του Γουδή και τη φιλονικία των Δημήτρηδων (Μπαλτάκος vs Γιαννακόπουλος). Το ότι πέρυσι άφησε τις δύο πλευρές να εκτεθούν, δεν σημαίνει κάτι. Πλέον θέλει να φύγει από τον Παναθηναϊκό. Και είναι δεδομένο ότι θέλει να φύγει. Αν ενεργεί ακόμη εξ ονόματος τρίτου προσώπου, θ’ αποδειχθεί αργά ή γρήγορα. Ήδη η εφημερίδα Sportime έχει κάνει έρευνα, που εξελίσσεται, επάνω στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι τόσο θολωμένος, ώστε να κλωτσά κάθε πιθανό ενδεχόμενο διαδοχής του; Πιστεύει πως μπορεί να βγάλει κι άλλη χρονιά έτσι; Θα τον βολέψει να εκκολαφτεί το σενάριο ότι με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο έχουν, απλώς, φαινομενικά κακές σχέσεις κι ότι κάτι άλλο συμβαίνει;

Μην γελάτε. Στην ανακοίνωση αποχώρησής του αναφέρεται στις δύο παναθηναϊκές οικογένειες, καλώντας τες να επέμβουν! Περιμένει κάτι από τη μία, τη στιγμή που Βαρδινογιάννηδες δεν υπάρχουν στο κάδρο; Αυτή η γωνιά τον καλεί να βγει να μιλήσει δημόσια εδώ και χρόνια… Το αν πράττει σωστά, στη διακριτική ευχέρεια του καθενός να το κρίνει. Την ίδια ώρα, ο Παναθηναϊκός αργοσβήνει στα χέρια του.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Στο θολωμένο μυαλό του Αλαφούζου!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.