ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Πάιροτζ και Δημήτρης έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο χρόνο!

Θεωρητικά ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δύο προτάσεις στα χέρια του. Από την κοινοπραξία Athens Alive, με την προαπαιτούμενη παράμετρο να περάσει στα χέρια της η διαχείριση του ΟΑΚΑ, στην οποία μετέχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Κι από την PAN ASIA, η οποία αποδεδειγμένα πλέον αφορά την ΠΑΕ. Το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς άλλη αιτίαση. Παρατηρείται, λοιπόν, κάτι...
Πάιροτζ και Δημήτρης έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο χρόνο!

Θεωρητικά ο Γιάννης Αλαφούζος έχει δύο προτάσεις στα χέρια του. Από την κοινοπραξία Athens Alive, με την προαπαιτούμενη παράμετρο να περάσει στα χέρια της η διαχείριση του ΟΑΚΑ, στην οποία μετέχει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Κι από την PAN ASIA, η οποία αποδεδειγμένα πλέον αφορά την ΠΑΕ. Το ποδοσφαιρικό τμήμα, χωρίς άλλη αιτίαση.

Παρατηρείται, λοιπόν, κάτι οξύμωρο. Ενώ η μία προοπτική έχει άπειρο χρόνο, αφού πράγματι πρόκειται για πολύπλοκο εγχείρημα, στην άλλη από την πρώτη ημέρα σχεδόν Τύπος και κόσμος φωνάζει επιτακτικά «show us the money»!

Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι ο εγκλωβισμένος εν προκειμένω δεν είναι ο Δημήτρης ή ο Πάιροτζ. Είναι ο Αλαφούζος και ο Παναθηναϊκός, όπως τα κατάφερε! Άρα πίεση χρόνου δεν υπάρχει για κανέναν που θέλει να μπει, μα γι’ αυτόν που θέλει να βγει. Ο Πιεμπονγκσάντ αντιμετωπίζεται εξ αρχής με ματιά περίεργη. Θα είναι ρατσιστικό να λέγαμε ότι ευθύνεται γι’ αυτό η χώρα προέλευσής του, από τη στιγμή που το βιογραφικό του είναι εντυπωσιακό. Συν τοις άλλοις ο Πάιροτζ είναι ο broker ενός deal, το οποίο «τρέχει» εξ ονόματος τουλάχιστον δύο μεγάλων εταίρων του εξωτερικού! Σε υγιές περιβάλλον τα αστειάκια με το όνομά του και ο σκεπτικισμός θα έπρεπε ν’ αποβληθεί.

Μιλάμε για έναν περίγυρο που θυσίασε ένα Πρωτάθλημα για να μπει στο μονοπάτι της πολυμετοχικότητας, με γνωστά επώνυμα (πλην των μεγάλων Γιαννακόπουλων που δεν εντάσσονται σε υποκατηγορία) κι άγνωστες φάτσες! Μιλάμε για ένα περιβάλλον, το οποίο αντιμετώπισε ως Μεσσία τον γόνο πασίγνωστης Ολυμπιακής οικογένειας Γιάννη Αλαφούζο. Αποδεδειγμένα το ένστικτο δεν είναι καλός σύμβουλος. Η ΠΑΕ έχει τοξικά οικονομικά στοιχεία. Απαιτούνται συγκεκριμένες κινήσεις. Ο Πιεμπονγκσάντ, μέχρι στιγμής, απέδειξε ότι ήρθε, μίλησε, έκανε πρόταση σε λίγες ημέρες μέσα. Ήδη πραγματοποίησε κινήσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να γίνουν με το πάσο του.

Ότι θέλει είναι δεδομένο και κρίνεται ανεπίτρεπτο, στην κατάσταση που βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, να είμαστε απόλυτοι για το αν θα έρθει Τετάρτη βράδυ ή Πέμπτη πρωί. Να πετάμε μία Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου – δεν έχει τεθεί τέτοιο θέμα στον κ. Γιαννακόπουλο, διότι δεν υπάρχει απευθείας πρόταση για την ανάληψη της ΠΑΕ – και να περιμένουμε ο άλλος να περάσει ΕΕΑ και να βάλει χρήματα σε λίγα 24ωρα. Επειδή τώρα κατάλαβε ο Γιάννης Αλαφούζος ότι έχει μπλέξει άσχημα, δεν πρέπει ουδείς να γίνει συνεργός στην επιβάρυνση με πράγματα που δεν αναλογούν σε κανέναν υποψήφιο επενδυτή!

Συν τοις άλλοις, ανεξάρτητα κι αν έχει σπουδαίο επώνυμο και μεγάλο Παναθηναϊκό παρελθόν, δεν γίνεται μερίδα κόσμου και Τύπου να είναι διατεθειμένοι να περιμένουν τον Δημήτρη να πάρει την ΠΑΕ και το 2025 (θα υπάρχει τότε Παναθηναϊκός;) και στον Ταϊλανδό να κουνούν το δάχτυλο να το κάνει ως το τέλος Απριλίου. Ιδανική λύση, σαφώς, και θα ήταν ο Γιαννακόπουλος. ΤΩΡΑ όμως. Ούτε… αύριο, ούτε το 2019, ούτε όταν, αν κι εφόσον υλοποιηθεί κάτι που εκ πρώτης μοιάζει δύσκολο. Οι δύο υποψήφιοι επενδυτές για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός, έστω κι αν το πρότζεκτ Athens Alive δεν έχει κάνει άμεση προσφορά σαν τον Πάιροτζ, πρέπει να έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο χρόνο να δράσουν. Όχι άλλα μέτρα κι άλλα σταθμά…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάιροτζ και Δημήτρης έχουν ΑΚΡΙΒΩΣ τον ίδιο χρόνο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.