ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Μεθοδεύεται ο Παναθηναϊκός της… Γ’ Εθνικής!

Η πιο δύσκολη εβδομάδα στην ιστορία 110 ετών του «τριφυλλιού» αρχίζει με την πιθανότητα υποβιβασμού στη Football League, λόγω Βέμερ, να είναι πιθανή. Όσο δεν πληρώνεται ο Γερμανός και δεν βρίσκεται συμβιβαστική λύση από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, η θηλιά σφίγγει. Ακόμη, όμως, και να πληρωθεί ο Γενς Βέμερ, ο Ναθαναήλ Λεμονάκης, ο Πάρης...
Μεθοδεύεται ο Παναθηναϊκός της… Γ’ Εθνικής!

Η πιο δύσκολη εβδομάδα στην ιστορία 110 ετών του «τριφυλλιού» αρχίζει με την πιθανότητα υποβιβασμού στη Football League, λόγω Βέμερ, να είναι πιθανή.

Όσο δεν πληρώνεται ο Γερμανός και δεν βρίσκεται συμβιβαστική λύση από την πλευρά του Γιάννη Αλαφούζου, η θηλιά σφίγγει. Ακόμη, όμως, και να πληρωθεί ο Γενς Βέμερ, ο Ναθαναήλ Λεμονάκης, ο Πάρης Ατλαμάζογλου και γενικά όποιος εμπλέκεται στην υπόθεση αυτή – ελάχιστοι όλοι, για να χάσει ο σύλλογος την κατηγορία εξαιτίας τους – θα αιωρείται η απορία «γιατί δεν πληρώθηκε έγκαιρα ο παίκτης, ώστε να εξαντληθούν οι πιθανότητες 5ης θέσης;».

Κάτι που θα σήμαινε ότι και στο χειρότερο σενάριο εφαρμογής της τιμωρίας από την UEFA, ο Παναθηναϊκός θα είχε τη δυνατότητα να σβήσει την ποινή άμεσα τερματίζοντας στην πεντάδα. Και τη νέα σεζόν να διεκδικήσει κανονική ευρωπαϊκή έξοδο. Δέσμευση μέλλοντος τούτο, δίχως άλλο σχόλιο για την ομολογουμένως σκληρή στάση της πλευράς Βέμερ. Με τον ίδιο τον Γερμανό να χρειάζεται ρευστό, ώστε να λύσει τα προβλήματά του με το γερμανικό Δημόσιο.

Όσον αφορά την αλλαγή ποινής μη αδειοδοτημένων ομάδων, ο Παναθηναϊκός (και οι υπόλοιποι, αρκετοί, σύλλογοι που έχουν πρόβλημα) συναντούν σθεναρή αντίσταση από το μπλοκ του ΠΑΟΚ. Του ΠΑΟΚ του άνετου 0-3, του Κύζα, του Ίβιτς και ορισμένων ετερόκλητων, πρόσφατων, καλών σχέσεων. Χρήσιμων στην οικονομία της συζήτησης. Πριν μήνες είχε εκκολαφθεί το σενάριο από μερίδα του Τύπου, που ενέπλεκε τον Νίκο Πατέρα και το περιβόητο ΑΦΜ Αχαρναϊκού ο οποίος, βέβαια, λίγο αργότερα αποβλήθηκε από τη Football League.

Ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού», ωστόσο, εν προκειμένω δεν έχει καμία υπόγεια ή υπέργεια εμπλοκή με τα δρώμενα στον σύλλογο. Δεν υπάρχει ούτε 1% ν’ ασχοληθεί ξανά και η σύνδεσή του με το σενάριο τούτο δεν έστεκε. Το ίδιο το σενάριο, όμως, φαίνεται ότι στέκει και μάλιστα σε σημαντικό βαθμό. Ευδιάκριτο από την ημέρα που «έσκασε» με επιστολές, επίσημα κι αποδεκτά απ’ όλες τις μεριές, το ενδιαφέρον του fund PAN ASIA μέσω του Πάιροτζ Πιεμπονγκσάντ.

Κυριακάτικη εφημερίδα, μάλιστα, ανέφερε ότι λόγω του μπασίματος του Ταϊλανδού broker, κινέζικο ενδιαφέρον για τους «πράσινους» έκανε πίσω αποσύροντας την πρόταση που είχε αποστείλει στον Γιάννη Αλαφούζο. Μιλάμε, λοιπόν, για έναν Παναθηναϊκό ο οποίος στα χειρότερά του είχε option το Athens Alive του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, τον Πάιροτζ και μία ακόμη πρόταση αγνώστων λοιπών στοιχείων. Η οποία, εφόσον υπήρξε, θα βγει στον Τύπο όταν η σκόνη κάτσει!

Ο Πιεμπονγκσάντ προκάλεσε τσουνάμι συνειρμών, πληροφοριών χωρίς καμία διασταύρωση, αναπαραγωγή βέλγικων και ολλανδικών δημοσιευμάτων αβάδιστα χωρίς καμία περαιτέρω ανάλυση, κι ένα τουρλουμπούκι σύνδεσης προσώπων γύρω του. Με σκοπό το «κάψιμο» της ενδεχόμενης εισόδου του στην ΠΑΕ από τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κάποιος αυτό, μπαίνοντας να διαβάσει σχόλια «καλύτερα στη Γ’ ή στο τοπικό παρά με νέο Αλαφούζο κτλ κτλ». Μόνο τυχαία, λοιπόν, δεν είναι αυτή η θλιβερή διαπίστωση ότι υπάρχουν και μεταδίδονται τέτοιες απόψεις, τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός σβήνει.

Ο Πάιροτζ, όπως ήρθαν τα πράγματα, είναι μονόδρομος. Κλείνει το deal, υπάρχει Παναθηναϊκός. Χαλάει; Αντίο ζωή…

Υπάρχει, όμως, συμφέρον από τον υποβιβασμό του Παναθηναϊκού και είναι μία απόφαση που μπορεί να την πάρει εύκολα ο Γιάννης Αλαφούζος; Μονάχα αν κάποιος του εγγυηθεί επικοινωνιακή στήριξη. Ποιος μπορεί να το κάνει; Ελάχιστοι στην Ελλάδα, ειδικά σε μία τόσο αμφιλεγόμενη προσωπικότητα στα μάτια των «πράσινων» φιλάθλων. Αντικειμενικά ο επιχειρηματίας Αλαφούζος δεν μπορεί να θεωρεί καν επιλογή, τέτοιο ενδεχόμενο. Άλλο πράγμα δείχνει όμως: Δείχνει έναν οδηγό αυτοκινήτου, που με 300 χλμ/ώρα το οδηγεί στο γκρεμό. Εκκολάπτοντας ακραία σενάρια συνωμοσίας. Υποβιβασμός, για οποιονδήποτε λόγο στη Football League, σημαίνει εκούσια δήλωση συμμετοχής στη Γ’! Στη Β’ δεν υπάρχει κάποιο όφελος, αφού ουδείς εμπλεκόμενος με το χρέος «καθαρίζει» απόλυτα. Η λύση του τοπικού με την περιβόητη αλλαγή ΑΦΜ είναι ακραία, επομένως ενδεχόμενη Β’ σημαίνει Γ’ όπου ο Παναθηναϊκός θ’ απαλλαγεί από οικονομικά βαρίδια και δεν θα μπορεί άμεσα να διεκδικήσει την επιστροφή του (εκτός κι αν τροποποιηθεί ο αντίστοιχος κανονισμός που ίσχυε επί ΑΕΚ)!

Υπάρχει κόσμος που θα ενδιαφερόταν για έναν Παναθηναϊκό καθαρό από χρέη. Που θα έκανε ολική επανεκκίνηση. Ιστορική επανίδρυση. Από τις χαμηλές κατηγορίες, στη μεγάλη ξανά μετά από μία πενταετία. Απαλλαγμένος από οφειλές, με κόσμο που μάλλον θα είναι πιο ενωμένος αν βρισκόταν ο κατάλληλος άνθρωπος να εμπνεύσει. Να τον ενώσει και να καταστήσει παρωδικό το κύλισμα στα… τρακτέρ! Με την προοπτική του παραδείγματος της «Ένωσης» στο starter pack: Επιστροφή στην Ευρώπη, στον πρωταθλητισμό, με νέο γήπεδο.

Αυτός είναι και ο λόγος που γίνεται ασύστολος πόλεμος, με ανίερες κι ετερόκλητες συμμαχίες να έχουν δημιουργηθεί, ώστε να μην αναλάβει ο Πιεμπονγκσάντ και οι συμπαίκτες του. Ώστε να μην σωθεί ο Παναθηναϊκός! Εναλλακτική προφανής δεν υπάρχει, πέραν του Ταϊλανδού. Μήπως υπάρχει και θα «σκάσει» στην επικαιρότητα, όταν θα έχει γίνει το μοιραίο; Μήπως μεθοδεύεται ο Παναθηναϊκός της Γ’ Εθνικής;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μεθοδεύεται ο Παναθηναϊκός της… Γ’ Εθνικής!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.