ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Ο Βοτανικός προκαλεί… μπανάκι από κρύο ιδρώτα!

Δυστυχώς εδώ που έφτασε το πράγμα με τον Παναθηναϊκό, η μόνη νομοθετικά κατοχυρωμένη λύση για τη στέγαση και σωτηρία του συλλόγου μοιάζει με μία κατάρα που διαιωνίζεται.
Ο Βοτανικός προκαλεί… μπανάκι από κρύο ιδρώτα!

Δυστυχώς εδώ που έφτασε το πράγμα με τον Παναθηναϊκό, η μόνη νομοθετικά κατοχυρωμένη λύση για τη στέγαση και σωτηρία του συλλόγου μοιάζει με μία κατάρα που διαιωνίζεται.

Αρχές του 2018 το μοναδικό Μέσο που τόλμησε να καταπιαστεί σοβαρά με το γηπεδικό ζήτημα, ως μοναδική κι αδιαπραγμάτευτη σανίδα σωτηρίας του «τριφυλλιού», ήταν η εφημερίδα Sportime με συνεχόμενα ρεπορτάζ.

Για τον Βοτανικό, γιατί αυτή τη στιγμή με Προεδρικό Διάταγμα και νόμο του κράτους μπορεί όποιος έχει χρήμα και βούληση να χτίσει» και να σώσει τον σύλλογο. Γιατί στο ΟΑΚΑ η διαδικασία είναι χρονοβόρα κι άγνωστο αν μπορεί να ολοκληρωθεί ποτέ χωρίς νομικά άλματα που καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κάνει. Για το καθεστώς της Λεωφόρου κι ότι αργά ή γρήγορα (ως το 2021 σίγουρα) θα μπει σε διαδικασία ανάπλασης, αν δεν εφαρμοστεί ως τότε η Διπλή Ανάπλαση. Με λίγα λόγια χωρίς επίλυση στο γηπεδικό ζήτημα ο Παναθηναϊκός ΔΕΝ ΣΩΖΕΤΑΙ!

Ουδείς θα βάλει τα ωραία του λεφτά για να ξεχρεώσει την πασαρέλα δέκα ετών από το «τριφύλλι». 60 εκατ. ευρώ περίπου απαιτούνται. Ποιος παλαβός θα σπρώξει τόσο «κασέρι», αν δεν υπάρχει 1% να πάρει κάτι πίσω; Είναι τυχαίο που ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θέτει ως βάση σωτηρίας των «πράσινων» την κοινή στέγαση στο ΟΑΚΑ; Είναι μία πρόταση. Λάθος για το ΟΑΚΑ, αλλά ορθή ως προς το αντίδοτο όσων περνά ο σύλλογος. Γήπεδο. Νέο. Με εμπορικές χρήσεις. Το πρόβλημα είναι ότι ο Βοτανικός θ’ αποτελέσει δικαίωση των Βαρδινογιάννηδων. Τόσο απλά. Όποιος, όμως, δεν έχει ταμπού και θέλει αποκλειστικά τη σωτηρία του συλλόγου, τα ξεπερνά αυτά. Μπορεί να συνεχίσει να τους βρίζει, αφήνοντας τον Βοτανικό απ’ έξω.

Τα δημοσιεύματα του Sportime, τα αναλυτικά ρεπορτάζ με στοιχεία, την αφύπνιση που επιχειρούσε να κάνει ΕΝΑΣ ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ σε ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ δεν πέρασαν έτσι. Τα τηλέφωνα και τα μηνύματα στην ημερήσια διάταξη. Κάτι περίεργα άρθρα επί προσωπικού, ρουτίνα. Το τίμημα της αλήθειας είναι βαρύ. Μέχρι τότε ΟΥΔΕΙΣ είχε ενδιαφερθεί με τόση ζέση, όση των τελευταίων ημερών, με τον Παναθηναϊκό και τον Αθλητικό Όμιλο. Ο Γιάννης Αλαφούζος από τις 21 Σεπτεμβρίου χαιρέτησε, το PAO Foundation του Δημήτρη Γιαννακόπουλου έπαψε να υφίσταται από τον ίδιο μήνα του 2017. Είχε φτάσει Μάρτιος και η μοναδική ελπίδα για την επόμενη ημέρα ήταν αυτό που είχε γράψει ΠΑΛΙ το Sportime από τις 7 Ιανουαρίου: Ότι ο Δημήτρης θα κάνει ξανά μπάσιμο…

Έτσι «έσκασε» το Athens Alive με μία πιο ολοκληρωμένη, είναι η αλήθεια, λογική για το ΟΑΚΑ. Πλήρης αξιοποίηση της έκτασης, η οποία για να γίνει – όπως πάλι παρουσίασε το Sportime ΜΟΝΟ, όταν άλλοι έκαναν λόγο για… πράσινα αρνιά ψημένα το Πάσχα – απαιτεί χρόνο. Χρόνο που ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έσβηνε και σβήνει, δεν τον είχε και δεν τον έχει. Στη συνέχεια, με το πλάνο της κοινοπραξίας ν’ απορρίπτεται δύο φορές από την πολιτεία, βγήκε στη δημοσιότητα το ενδιαφέρον του Πιεμπονγκσάντ. Πέραν της ξενοφοβίας, το πλάνο είχε Βοτανικό. Ο ίδιος επίσημα δεν τοποθετήθηκε ποτέ, αλλά στο άκουσμα της… βρωμολέξης όλα πήραν τον δρόμο τους. Πόλεμος ανηλεής, που δεν αρμόζει σε οποιονδήποτε ενδιαφέρεται πραγματικά για να δώσει λύση. Όποιας εθνικότητας κι αν είναι.

Κάπως έτσι αναπτύχθηκε μία πολεμική ρητορική σε περίπτωση διαπραγμάτευσης. Στα δικά μου μάτια αυτό σημαίνει no deal! Θα δούμε αν θα διαψευστώ. Συμφωνία υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορεί να γίνει. Ποιος είναι ο Παϊρόζ, δηλαδή, εταίρος των μεγαλύτερων επιχειρηματιών του πλανήτη και δη του ασιατικού κόσμου για να τον πάρει ο Αλαφούζος και να του πει «έλα» σ’ ένα βράδυ; Υπάρχει κόσμος μετά από τόσα χρόνια γεμάτα σανό που πιστεύει σ’ αυτά; Ο Ταϊλανδός – ας μην ρισκάρω να πω ότι δεν θα μπει στον Παναθηναϊκό – έκανε ένα καλό με τρία ταξίδια στην Ελλάδα. Ενεργοποίησε το ενδιαφέρον γύρω από τον Ερασιτέχνη (για έλεγχο του γηπεδικού θεωρώ) και κυρίως αποκάλυψε ποιοι… λούζονται κυριολεκτικά και μεταφορικά με τον κρύο ιδρώτα τους για να συνεχίσει το ποδόσφαιρο να μπάζει από παντού, να μην σηκώνει κεφάλι και ο Παναθηναϊκός στη συνείδηση του κόσμου να είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ άλλα τμήματα!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Βοτανικός προκαλεί… μπανάκι από κρύο ιδρώτα!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.