ΛΑΜΠΡΟΣ ΓΚΑΡΑΓΚΑΝΗΣ

Προστασία στον Δώνη από κάθε διαδικασία σύγκρισης

Δεν είναι ιδέα σας… Σιγά-σιγά, δειλά-δειλά, αρχίζει να γίνεται ξανά στον Παναθηναϊκό κουβέντα γύρω από το ποδόσφαιρο.
Προστασία στον Δώνη από κάθε διαδικασία σύγκρισης

Δεν είναι ιδέα σας… Σιγά-σιγά, δειλά-δειλά, αρχίζει να γίνεται ξανά στον Παναθηναϊκό κουβέντα γύρω από το ποδόσφαιρο.

Πέρυσι η ομάδα δεν είχε τεχνικό διευθυντή. Υπήρχε ο συνεργάτης του Μαρίνου Ουζουνίδη, που «έτρεχε» τα πάντα στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν είναι στιγμή να κριθούν οι μεταγραφές, τα κόστη, ότι δεν βρήκε χρόνο ένα απόγευμα να πάει στην Καλλιθέα να δει τους δανεικούς των «πράσινων».

Επί Λυμπερόπουλου είχε; Δύσκολη η απάντηση. Ενήργησε πολλές φορές πυροσβεστικά, όπως μετά το 0-0 με τον Λεβαδειακό στη Λεωφόρο τον Ιανουάριο του 2017 όπου βγήκε εμπρός και μίλησε στους οπαδούς που ζητούσαν τον Παναγόπουλο. Παίκτες δεν έφερε ουσιαστικά και στον χειρισμό της υπόθεσης Μπεργκ δεν διέθετε το ειδικό βάρος για μία επιτυχημένη διαπραγμάτευση.

Νωρίτερα, ο μεγάλος Ζιλμπέρτο Σίλβα έφυγε από τα μέρη μας περίπου ως «γλάστρα». Ο Νίκος Νταμπίζας μετρά λίγες εβδομάδες που ανέλαβε και ήδη κάνει δουλειά. Μίλησε στους ποδοσφαιριστές που τον εμπιστεύτηκαν, έριξε τα μούτρα του (έτσι θα το αντιμετώπιζαν, δυστυχώς, προκάτοχοί του) να δει Μίγγο και Βαλμά και συναντήθηκε μαζί τους, χειρίστηκε το θέμα Δώνη με επιτυχία. Αποδίδει κανονικά τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή…

Η ένσταση για τον «Ντάμπι» δεν αφορά τον ίδιο. Υπήρξε ένα πρόσωπο, που αν και ήρθε στο «τριφύλλι» από άλλο χώρο, πρόσφερε έργο. Εργάστηκε κι έκανε μεταγραφές κάτω από δύσκολες συνθήκες την πρώτη θητεία του. Ότι τότε εγκαθιδρύθηκε το επικοινωνιακό καθεστώς Αλαφούζου αποτελεί μείον, για το οποίο δεν φταίει αυτός! Η επιλογή του Γιώργου Δώνη είναι έξυπνη κι αυτό κατάλαβε και ο Πιεμπονγκσάντ στις επαφές του διημέρου που προηγήθηκε.

Ο Ταϊλανδός δεν γνώριζε το «τρένο» και ήθελε να μάθει γιατί όλοι όσοι μιλούσαν μαζί του, έλεγαν καλά λόγια. Στις επαφές με Αλαφούζο, Νταμπίζα και τον 49χρονο τεχνικό φαίνεται ότι αντιλήφθηκε πως υπάρχει υπόβαθρο στέρεο στη σκέψη για τον Δώνη. Έλληνας προπονητής, προερχόμενος από το Παναθηναϊκό περιβάλλον, που θέλει να φορέσει την πράσινη φόρμα και γνωρίζει σίγουρα καλύτερα από οποιονδήποτε ξένο το δυναμικό που θα έχει να διαχειριστεί και την κρισιμότητα της κατάστασης.

Είναι πραγματικότητα και θα εδραιωθεί μέσα στο καλοκαίρι με την αλλαγή διοίκησης. Ημέρα με την ημέρα θ’ αρχίσουμε να μιλάμε και να γράφουμε ξανά για ποδόσφαιρο. Προσφυγές, αποχές, στάσεις πληρωμών δεν θα μας λείψουν. Δύσκολο το έργο της επόμενης ημέρας και θα χρειαστεί στήριξη. Όπως και ο Δώνης, που διαδέχεται έναν προπονητή με μεγάλη δημοφιλία στις τάξεις των φιλάθλων. Ο Ουζουνίδης αγαπήθηκε πραγματικά. Καμία σύγκριση δεν πρέπει να γίνει. Αδικεί την προσπάθεια που έκανε ο Μαρίνος κι αυτό που θα δώσει ο Γιώργος. Που σίγουρα δεν θα έχει την πολυτέλεια να «τρώει» τέσσερα γκολ από τη Λαμία και ν’ αποκλείεται έτσι στο Κύπελλο…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Προστασία στον Δώνη από κάθε διαδικασία σύγκρισης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λάμπρος Γκαραγκάνης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.