ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Παναθηναϊκός: Ο No1 killer της Super League

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σχολιάζει την παροιμιώδη ευστοχία των «πρασίνων»
Παναθηναϊκός: Ο No1 killer της Super League

Παναθηναϊκός: Προερχόμενος από τρία ντέρμπι χωρίς νίκη και μόλις ένα γκολ στο ενεργητικό του, με δύο νέα προβλήματα μετά το Φάληρο (Αντονί Μουνιέ-Ουσμάν Κουλιμπαλί).

Ο Φεντερίκο Μακέντα δεν έβρισκε δίχτυα στα τελευταία ματς και γενικώς τίποτε δεν προμήνυε ότι ο Παναθηναϊκός θα επικρατήσει τόσο εύκολα του Απόλλωνα.

Κι όμως. Οι «πράσινοι» έβαλαν πέντε γκολ με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ και όταν δέχθηκαν εκείνο του Μαχμούντ Σικαμπάλα, τα πάντα είχαν κριθεί.

Ο ΜVP του αγώνα ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα επειδή σκόραρε δύο φορές και έβγαλε μια ασίστ, αλλά πραγματικά ήταν όλοι υπέροχοι.

Στο 2-0, μάλιστα, προηγήθηκαν 11 πάσες από τη μία περιοχή στην άλλη, γεγονός που μαρτυρά την εξαιρετική δουλειά στην ανάπτυξη της ομάδας.

Ο Τάσος Χατζηγιοβάνης με τις δύο ασίστ του, ο Ματίας Γιόχανσον που… παλεύει με τον Ιταλό για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της ομάδας.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης έπαιξε με πρόβλημα στα πλευρά, αλλά έβαλε το πρώτο του γκολ σε ροή αγώνα (σ.σ. είχε σκοράρει με πέναλτι κόντρα στη Λαμία).

Ο εξαιρετικός και πάλι Εμάνουελ Ινσούα προωθήθηκε ουκ ολίγες φορές, σέντραρε με ακρίβεια, πήρε κεφαλιά μετά από κόρνερ και εν τέλει σκόραρε, μετά από ασίστ του Μακέντα.

Δηλαδή, ο φορ τροφοδότησε τον αριστερό μπακ, ο οποίος έγινε ο 10ος διαφορετικός σκόρερ του Παναθηναϊκού σε 11 αγωνιστικές στη Super League.

Αν δεν είχε και τα λάθη…

Ο πραγματικός MVP, όμως, κάθεται στον πάγκο και λέγεται Γιώργος Δώνης. Είναι εκείνος που έχει μετατρέψει το «τριφύλλι» στην πιο killer ομάδα του πρωταθλήματος.

Αν συγκριθεί με ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, ο Παναθηναϊκός υπερισχύει σε γκολ (20) και, μάλιστα, με λιγότερες τελικές προσπάθειες (113).

Ο «δικέφαλος» έχει 19 γκολ σε 115 τελικές, η «Ένωση» έχει 18 σε 124 και ο «έφηβος» (με ματς λιγότερο) μόλις 13 σε 152 προσπάθειες.

Επίσης ο Παναθηναϊκός μετρά μία παραπάνω ασίστ (12) από τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ, ενώ ο Ολυμπιακός έχει μόλις 8.

Σε αντιδιαστολή οι «πράσινοι» καταγράφουν συντριπτικά περισσότερα λάθη από τους υπόλοιπους τρεις, αφού μετρούν 499, έναντι 456 (ΠΑΟΚ), 409 (ΑΕΚ) και 444 (Ολυμπιακός).

Γενικώς ο Παναθηναϊκός είναι ομάδα που δέχεται αρκετές τελικές σε κάθε ματς (πάνω από 9 κατά μέσο όρο) και σε συνδυασμό με τα πολλά λάθη η εστία του παραβιάζεται πιο εύκολα από εκείνη των άλλων.

Αυτός, όμως, είναι ένας παραπάνω λόγος για να… λιβανίζεται το εκπληκτικό ποσοστό των «πρασίνων» σε αναλογία γκολ/τελικών προσπαθειών.

Ουσιαστικά το μοναδικό ματς που δεν δικαιολογήθηκε αυτό το τρομερό 1γκ./5,7τελ. ήταν το 0-0 με την ΑΕΚ, όπου χάθηκαν δύο κλασικότατες ευκαιρίες για τη νίκη.

Σε αντιδιαστολή πήρε βαθμό στην Τρίπολη και στο «Γ. Καραϊσκάκης», ενώ μόνο στην Τούμπα αποδείχθηκε κατώτερος των προσδοκιών σε κάθε τομέα.

Και για να μην ξεχνιόμαστε: Στο χορτάρι ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερους βαθμούς από Ολυμπιακό-ΑΕΚ!

Παναθηναϊκός-Απόλλων 5-1: Σιδηρά ταξιαρχία!

Η «Εquipe» αποθεώνει Μακέντα!

Παναθηναϊκός: Με πρόβλημα έπαιξε ο Κουρμπέλης

Δώνης: «Θα κάνουμε εσωτερικές μεταγραφές»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Παναθηναϊκός: Ο No1 killer της Super League», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.