ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Θεός του πολέμου ο Παναθηναϊκός!

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σχολιάζει το ματς των «πρασίνων» με τον Άρη
Θεός του πολέμου ο Παναθηναϊκός!

«Αν δεν μπορείς να νικήσεις, φρόντισε τουλάχιστον να μην χάσεις». Το είχε πει ο θρυλικός Γιόχαν Κρόιφ, ο άνθρωπος που επηρέασε όσο ελάχιστοι το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Ο πρώτος εκτός των συνόρων τίτλος του αείμνηστου Ολλανδού καταγράφηκε το 1971, όταν ο Άγιαξ κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών στο «Γουέμπλεϊ» απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Εν προκειμένω, οι «πράσινοι» δεν πέτυχαν κάποια σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση, αλλά τουλάχιστον εφάρμοσαν το ρητό του Κρόιφ.

Ισοπαλία, λοιπόν, και με τον Άρη με γκολ στο 3ο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων της αναμέτρησης του «Κλεάνθης Βικελίδης».

 

Ακόμα μία έδρα που ο ΕΦΕΤΙΝΟΣ Παναθηναϊκός δεν γνώρισε την ήττα, έπειτα από Ξάνθη, Λάρισα, Τρίπολη και Φάληρο. Εξαιρείται η Τούμπα.

Ακόμα ένα ντέρμπι που ο ΕΦΕΤΙΝΟΣ Παναθηναϊκός δεν γνώρισε την ήττα, έπειτα από ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Εξαιρείται εκείνο με τον ΠΑΟΚ.

Πέναλτι, τραυματισμός, λάθη…

Οι «πράσινοι» έχουν έναν μαγικό τρόπο την εφετινή σεζόν να κερδίζουν κάτι από κάθε ματς, να προσφέρουν μία γλυκιά γεύση στους φιλάθλους τους μετά το τελευταίο σφύριγμα του εκάστοτε διαιτητή.

Διαιτητή είπαμε; Τι πέναλτι ήταν αυτό το δεύτερο; Τι χρόνος καθυστερήσεων ήταν αυτός στα δύο ημίχρονα; Αυτά τα ολίγα για τα διαιτητικά λάθη, που καλό είναι να επισημαίνονται όταν είναι κραυγαλέα γιατί στην Ελλάδα ζούμε.

Κραυγαλέο, επίσης, ήταν το λάθος σύστημα του Γιώργου Δώνη. Στην Τρίπολη το αντιλήφθηκε και έκανε γρήγορα αλλαγή, στην Τούμπα αιτιολόγησε την εφαρμογή του 4-4-2, αλλά χθες; Κατά τα φαινόμενα, σε δύσκολες έδρες δεν παράγει ευκαιρίες το 3-4-3, αλλά αφού το έχει δουλέψει πολύ το καλοκαίρι, ίσως δικαιωθεί σε ένα από τα επόμενα ματς.

Όταν τραυματίστηκε ο Ματίας Γιόχανσον, ο κόουτς των «πρασίνων» άλλαξε τη διάταξη σε 3-6-1 ή 4-5-1 και έδωσε οδηγία στους παίκτες του να πασάρουν διαγώνια κι όχι κάθετα.

Η εικόνα δεν βελτιώθηκε ιδιαίτερα, αφού πέραν μιας επικίνδυνης επίσκεψης στο 41’ και ενός σουτ του Κάτσε στο 62’, ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό.

Από τύχη δεν δέχθηκε γκολ στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου ή στο 84’ με το δοκάρι του Φραν Βελέθ, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι παίκτες του δεν ήταν ψύχραιμοι.

Ο αρχηγός Δημήτρης Κουρμπέλης δέχθηκε κίτρινη σε ένταση με τον Χαβιέρ Ματίγια (συμπλήρωσε κάρτες) και ο Φεντερίκο Μακέντα αντίκρισε κόκκινη στο 89’.

Δεν θέλει να χάσει, ρε παιδί μου

Οδεύουμε σιγά-σιγά προς τον επίλογο: Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με λάθος τακτική, δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία στο ματς, πέραν ίσως του σουτ του Κάτσε στο 41’ που κόντραρε, έχασε τον Γιόχανσον με τραυματισμό, υπέπεσε σε δύο πέναλτι, εκ των οποίων το ένα ανύπαρκτο, δεν είχε καθαρό μυαλό, έκανε πολλά λάθη μπροστά από την περιοχή του…

Έπαιξε για μια ώρα χωρίς καθαρό δεξιό μπακ (γι’ αυτό και δέχθηκε αρκετές φάσεις από εκεί στο β’ ημίχρονο), μπήκε στις καθυστερήσεις χωρίς τον βασικό φορ του, αυτόν που στο προηγούμενο ματς έβαλε δύο γκολ και ετοίμασε άλλο ένα, συν ότι του έλειπε και ο έτερος αρχισκόρερ, ο… Γιόχανσον.

Κι όμως. Δεν έχασε! Δεν θέλει να χάσει, ρε παιδί μου. Πάλεψε ενάντια στον ίδιο τον κακό του εαυτό, τον αντίπαλο και τη διαιτησία. Την Κυριακή ο θεός του πολέμου ήταν ο Παναθηναϊκός κι όχι ο Άρης.

ΥΓ: Ο Δώνης πήρε καλό βαθμό στο κοουτσάρισμα, ο γιος του βοήθησε, ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έκανε τη σέντρα για το πέναλτι που κέρδισε ο Γιάννης Μπουζούκης

Άρης – Παναθηναϊκός 1-1: Τρία πέναλτι, δύο γκολ, κανένας νικητής

Αρης – Παναθηναϊκός: Σωστό το πέναλτι που… κέρδισε ο Μπουζούκης

Παναθηναϊκός: Τράβηγμα στον προσαγωγό ο Γιόχανσον

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Θεός του πολέμου ο Παναθηναϊκός!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.