ΜΑΝΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ

Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ δια-κρητικός

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σχολιάζει την ήττα των «πρασίνων» από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ δια-κρητικός

Παναθηναϊκός εφέτος δεν έχει την πολυτέλεια για να μεταβαίνει σε δύσκολες έδρες με απουσίες έμπειρων παικτών, όπως ο Ουσμάν Κουλιμπαλί, ο Ματίας Γιόχανσον, ακόμη κι ο -υγιής- Αντονί Μουνιέ.

Κόντρα στον ΟΦΗ, παρατάχθηκε «γυμνός» από δεξιά, αφού o Τάσος Χατζηγιοβάνης δεν είναι μπακ-χαφ, ούτε ο Αχιλλέας Πούγγουρας «κουβαλά» πολλές εμπειρίες από τη συγκεκριμένη θέση.

Είχε την ατυχία, όπως και με τον Άρη, να δεχθεί πολύ γρήγορα γκολ. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης» με ανύπαρκτο πέναλτι, στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης» με στραβοκλωτσιά που έδωσε ύψος στην μπάλα, με «τυφλή» κεφαλιά, με σκαστό σουτ ενός δεξιού μπακ που δεν είχε ξανασκοράρει ποτέ στην καριέρα του στο πρωτάθλημα.

Έδειξε τη συνηθισμένη αντίδραση και αυτό είναι πολύ θετικό, είχε κλασική ευκαιρία, είχε δοκάρι, είχε και γκολ στο 36ο λεπτό με σέντρα του πολύ καλού στο α’ ημίχρονο Εμάνουελ Ινσούα κεφαλιά-ψαράκι (!) του Εργκους Κάτσε.

Ο Γιώργος Δώνης συνηθίζει να επιφυλάσσει τουλάχιστον μία έκπληξη στο αρχικό του σχήμα, προκειμένου να συντηρεί το στοιχείο του αιφνιδιασμού. Όταν άλλαξε το 3-5-2 σε 4-3-3 με την κλασική τριάδα Χατζηγιοβάνης-Μπουζούκης-Μακέντα στην… εμπροσθοφυλακή, το «τριφύλλι» ισοφάρισε.

Το κλειδί και η χαλαρότητα

Κλειδί της αναμέτρησης το γκολ του Βαγγέλη Πλατέλλα μόλις 4 λεπτά μετά από εκείνο του Κάτσε, ο οποίος δεν πρόλαβε να ανακόψει την πάσα του Ισμαΐλ Σασί. Είναι, όμως, η φάση που ο Παναθηναϊκός χρειάζεται την επέμβαση του Σωκράτη Διούδη για να πάει με το 1-1 στα αποδυτήρια. Κακή αντίδραση, ψυχρό γκολ, φτου κι απ’ την αρχή.

Εκεί τελείωσε το ματς για το «τριφύλλι», αφού και μέχρι το 60’ που έγινε το 3-1 έχει να επιδείξει μόνο μία ατομική, πλην ακίνδυνη, προσπάθεια του Τάσου Χατζηγιοβάνη.

Στο τρίτο γκολ υπάρχει ένας συνδυασμός γεγονότων που καταδεικνύει τη χαλαρότητα του Παναθηναϊκού στο β’ ημίχρονο: Το τάκλιν του Γιάννη Ποτουρίδη στον Γιάννη Μπουζούκη (δυνατό, αλλά δεν υπάρχει φάουλ), το χαλαρό μαρκάρισμα στον Σασί που δίνει τη δεύτερη ασίστ του στο ματς και η σοφτ συμπεριφορά του Φάνη Μαυρομμάτη στην -παραβατική- πίεση του Πλατέλλα (του κλωτσάει το πέλμα).

Το κακό οπτικό πεδίο και το γλίστρημα του Νίκου Κοροβέση δυσκόλεψαν το έργο του Σωκράτη Διούδη, ο οποίος έπεσε από την άλλη γωνία, εκείνη που -βάσει λογικής- αρχικά είχε βάλει στο μάτι ο σκόρερ.

Ο Παναθηναϊκός είχε να δεχθεί τρία γκολ από τον Απρίλιο και να χάσει στο «Θ. Βαρδινογιάννης» (πρωτάθλημα) από τον Απρίλιο του 2008, όμως το χειρότερο ήταν ότι δεν έδειξε τίποτα για τεράστιο χρονικό διάστημα.

Αυτή ήταν η πρώτη εφετινή εκτός προγράμματος ήττα, ενώ το θετικό είναι ότι έχει βγάλει όλες τις δύσκολες έδρες. Θα παίξει στο ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ ως φιλοξενούμενος, αλλά τουλάχιστον θα είναι σαν στο σπίτι του, ενώ θα πάει και στην έδρα του Ατρομήτου, ο οποίος όμως δεν διαθέτει το ειδικό βάρος που… δικαιούται να προκαλεί τρόμο στο «τριφύλλι».

ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 3-1: Φονέας των γιγάντων!

Δώνης: «Το χειρότερο 30λεπτο της χρονιάς»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ δια-κρητικός», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μάνος Ανδρουλάκης

Ο Μάνος Ανδρουλάκης σπούδασε αθλητική δημοσιογραφία και το 2006 έκανε την αρχή σε εβδομαδιαία εφημερίδα του Ηρακλείου Κρήτης. Από το 2009 μέχρι το 2015 εργάστηκε στην ιστοσελίδα Contra.gr. Στο Sportime επιμελείται τους αγώνες του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού και θέματα γύρω από την «πράσινη» επικαιρότητα.