ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΚΙΟΥΛΕΝΟΓΛΟΥ

Μην πυροβολείτε τον… πιανίστα (ακόμη)

Ο σκοπός του Ντέιβιντ Μπλατ δεν είναι χαρούμενος. Δεν είναι ανεκτός. Παράφωνος! Άτονος! Και μονάχα υποσχόμενος! Τα παλιά χρόνια, όταν ο πιανίστας στο σαλούν δεν ήταν καλός, λάμβανε… μολύβι. Έτσι απλά. Κάτι σαν αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς δίχως όπλα και εκρήξεις. Τα σχόλια, προφανώς και είναι αποδεκτά. Και μάλλον ανεκτά. Μόνο που…...
Μην πυροβολείτε τον… πιανίστα (ακόμη)

Ο σκοπός του Ντέιβιντ Μπλατ δεν είναι χαρούμενος. Δεν είναι ανεκτός.

Παράφωνος!

Άτονος!

Και μονάχα υποσχόμενος!

Τα παλιά χρόνια, όταν ο πιανίστας στο σαλούν δεν ήταν καλός, λάμβανε… μολύβι. Έτσι απλά.

Κάτι σαν αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς δίχως όπλα και εκρήξεις.

Τα σχόλια, προφανώς και είναι αποδεκτά. Και μάλλον ανεκτά.

Μόνο που…

Είμαστε σύμφωνοι, έπειτα από 13 επίσημα ματς σε Basket League και Euroleague, ο Ολυμπιακός του Μπλατ – αυτός που το καλοκαίρι (και εμείς οι δημοσιογράφοι και άλλοι) είχαν υποσχεθεί πως θα είναι… πυραυλοκίνητος – δεν είναι.

Ετσι απλά.

Μία ομάδα που δείχνει ασύνδετη. Έχει καλά διαστήματα, αλλά είναι η εξαίρεση. Σημεία όπου χάνει τη συγκέντρωσή της. Και εκεί που πρέπει να… καθαρίσει τα ματς, απλά δεν μπορεί.

Σύμφωνοι, έχει παίκτες άπειρους (βλέπε ΛεΝτέι, Γουίλιαμς – Γκος). Σύμφωνοι, έχει παίκτες που έχουν τεθεί εκτός ροτέισον ή έχουν λίγο χρόνο, επειδή – θεωρητικά – ο Μπλατ ξέρει καλύτερα (βλέπε Μάντζαρης). Αυτός τους βλέπει στις προπονήσεις και κρίνει κατάλληλα.

Χρειάζεται υπομονή. Δυστυχώς. Ή ευτυχώς. Ο κόσμος θέλει να κερδίζει η ομάδα του. Λέτε να μην θέλει ο Μπλατ; Ο Σπανούλης; Ο Πρίντεζης;

Ξέρουν και αυτοί – καλύτερα από όλους – πόσο ζόρικο είναι αυτό που συμβαίνει. Αλλαγή φιλοσοφίας, νέος προπονητής, νέα ομάδα.

Σύμφωνοι, ο Ολυμπιακός «φωνάζει» πως κάτι θέλει. Αλλαγές στη διαχείριση, δηλαδή στο ροτέισον, όπως έκανε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στα δύσκολα; Αλλαγή προσώπων; Και τα δύο;

Το πρώτο μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα. Το δεύτερο θα είναι άμεση παραδοχή του λανθασμένου σχεδιασμού του καλοκαιριού.

Δεν αποκλείεται. Αρκεί, όπως λένε πάντα στον Ολυμπιακό, να υπάρξει κάτι που θα βοηθήσει πραγματικά. Γιατί αν είναι να έρθει ο επόμενος… Οντομ-Τζόνσον και ο Μπόμπι Μπράουν, δε χρειάζεται…

Προφανώς και η καταστροφή δεν ήρθε (ακόμη). Ούτε και οι κραυγές βοηθούν. Ο Μπλατ το αναφέρει όποτε έχει την ευκαιρία: υπομονή και το πλάνο θα εμφανιστεί.

Η συγκομιδή του Ολυμπιακού είναι 8 νίκες και 5 ήττες. Οι δύο έχουν προέλθει από τον Παναθηναϊκό. Σε διάστημα εννιά ημερών.

Να θυμίσω για όποιον ξεχνά, πως στις 8/10/2017 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ από τον Παναθηναϊκό (πρωτάθλημα) και έναν μήνα και δύο ημέρες αργότερα (10/10) έχασε ξανά στο ΟΑΚΑ για την Euroleague.

Ξέρετε ποια είναι η διαφορά από την περσινή σεζόν, στο ίδιο σημείο; Απάντηση: Δύο παραπάνω νίκες.

Και αυτές στην Euroleague.

Είναι νωρίς για γκρίνια. Οπως και είναι νωρίς για να γίνουν αλλαγές, αν ο Μπλατ κρίνει κάτι τέτοιο. Αυτός εξάλλουν είναι ο… πιανίστας. Και κανείς άλλος.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Μην πυροβολείτε τον… πιανίστα (ακόμη)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Μιχάλης Γκιουλένογλου

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.