Διαιτησία : Ποιον ώμο; Τον Σουλεϊμάν ή το… απορρυπαντικό!

Διαιτησία ντέρμπι. Μάλιστα. Με το… στανιό ότι πήγε καλά ο Ελβετός στο «Καραϊσκάκης»; Ε, όχι ρε μάγκες. Δεν ήταν διαιτησία αυτή. Σόρυ. Στοίχημα ότι οι μισοί που θα διαβάσετε το παρακάτω κείμενο δεν θυμάστε πως λένε τον Ελβετό που σφύριξε χθες το ντέρμπι στο Φάληρο. Και λέω οι μισοί, για να πάω στα σίγουρα και...
Διαιτησία : Ποιον ώμο; Τον Σουλεϊμάν ή το… απορρυπαντικό!

Διαιτησία ντέρμπι. Μάλιστα. Με το… στανιό ότι πήγε καλά ο Ελβετός στο «Καραϊσκάκης»; Ε, όχι ρε μάγκες. Δεν ήταν διαιτησία αυτή. Σόρυ.

Στοίχημα ότι οι μισοί που θα διαβάσετε το παρακάτω κείμενο δεν θυμάστε πως λένε τον Ελβετό που σφύριξε χθες το ντέρμπι στο Φάληρο. Και λέω οι μισοί, για να πάω στα σίγουρα και να μην ρισκάρω.

Αυτά που έχω ακούσει και έχω διαβάσει για την απόδοση του τυπάκου με ξεπερνούν. Διαιτησία και κριτική αυτής σου λέει μετά. Ωραίο μαλλί, μούσκουλα, σωματαράς. Αν ήμουν γκόμενα θα το σκεφτόμουνα. Σαν διαιτητής όμως δεν μου έκανε. Έχουμε πολύ καλύτερους (εδώ κράζετε ελεύθερα).

Για να μην γράφω πολλά γιατί έχω κι άλλες δουλειές. Θα ασχοληθώ με τα «χοντρά»:
Καταρχήν νόμιζα ότι είχε χάσει τις κάρτες του στο πρώτο ημίχρονο το παλικάρι.
Στο 16’ Σισέ και Μακέντα, έπρεπε να «κιτρινιστούν» αλλά αρκέστηκε σε παρατηρήσεις. Διαχείριση το λένε.

Το λάθος το μεγάλο το έκανε στο 84’. Ο Μακέντα παίζει με πρόθεση τη μπάλα με το χέρι. Βραχίονα για να ακριβολογώ. Ο Ιταλός ήθελε να την πάρει με τον ώμο, αλλά δεν του έκατσε. Πέναλτι που δεν δόθηκε.

Για να μην θίγουμε υπολήψεις. Κάποιοι «ειδικοί», είδαν ώμο. Ίσως τον Σουλεϊμαν (Ομο) του Λεβαδειακού, ή το… απορρυπαντικό που χρησιμοποιεί η μάνα μου.

Τα υπόλοιπα πέναλτι που ζητάει ο Ολυμπιακός δεν υπάρχουν. Στο 86’ ο Χατζηγιοβάνης πέφτει στο έδαφος για να παίξει τη μπάλα με το κεφάλι κι αυτή βρίσκει το αριστερό του χέρι με το οποίο στηρίζει το σώμα του στο έδαφος. Καμία παράβαση.

Σωστά ακυρώθηκε και το γκολ του Χριστοδουλόπουλου, αφού προηγείται επιθετικό φάουλ του Νάτχο στον Διούδη.

Στο… ταμείο;

Μετά το «Βικελίδης» το ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» ήταν το δεύτερο που «στράβωσε» διαιτητικά και έγιναν λάθη που έκριναν το αποτέλεσμα.

Αλλά, είπαμε. Όταν σφυρίζει ντέρμπι -ειδικά μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού,ξένος. Η επόμενη μέρα είναι απλά μια συνηθισμένη Δευτέρα και τίποτα παραπάνω.

Υ.Γ. Αν ήμουν ΚΕΔ και είχαν να επιλέξω ανάμεσα σε ξένο ρέφερι ή Γρατσάνη, Λάμπρου, Τάση, Κουτσιαύτη και ‘γω ξένο θα’ φερνα. Απλά θεωρώ ότι υπάρχει και ενδιάμεση κατάσταση, εκτός από τα δύο άκρα!
Καλή βδομάδα.

*Κάθε Τρίτη η στήλη για τη Διαιτησία του Νίκου Μαρκάτου, το «Κοράκι», με όλα τα διαιτητικά νέα, σχόλια και παρατηρήσεις μαζί με την έντυπη έκδοση του Sportime.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Διαιτησία : Ποιον ώμο; Τον Σουλεϊμάν ή το… απορρυπαντικό!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μαρκάτος

Η καθημερινή του «επίσκεψη» για μια τριετία στο κτίριο της Λ. Αθηνών, όπου στεγάζεται το ΦΩΣ, του κόλλησαν το... μικρόβιο της Δημοσιογραφίας. Δεν υπήρχαν και οι μάσκες τότε! Αφού το σπούδασε το αντικείμενο, άνοιξε πρώτη η πόρτα της ΩΡΑΣ των ΣΠΟΡ. Στη 12ετή διαδρομή του, έκανε στάσεις στην ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΗ ΩΡΑ και στην SportDay. Mέχρι τον Ιούνιο του 2017. Mετά Sportime. Από την πρώτη μέρα της επιστροφής του στα Περίπτερα! Γουστάρει ότι οι περισσότεροι λατρεύουν να... μισούν. Τη διαιτησία!