ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΥΡΛΑΚΗΣ

Ο… Money Βασιλόπουλος!

Ο Νίκος Μπουρλάκης γράφει για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο ο οποίος μπορεί να είναι ρολίστας αλλά με δικά του τρίποντα η ΑΕΚ βρίσκεται προ των πυλών του φάιναλ φορ
Ο… Money Βασιλόπουλος!

Ο Μάνι Χάρις είναι ο ηγέτης της ΑΕΚ, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Ο Κέβιν Πάντερ είναι ο παίκτης που έβαλε το μεγάλο τρίποντο στην Τσεχία και η ΑΕΚ πέρασε στους «8». Ο Ντούσαν Σάκοτα είναι ο παίκτης που έβαλε το μεγάλο τρίποντο με την Μπαϊρόιτ και η ΑΕΚ πέρασε στους «16».

Κατά περιόδους έχουν αναδειχθεί κι άλλοι πρωταγωνιστές (εκτός του Χάρις) όπως για παράδειγμα ο Μάικ Γκριν στην Βενετία ή ο Βασίλης Ξανθόπουλος χθες.  Βεβαίως θα συμφωνήσουμε ότι η «σταθερά» της ΑΕΚ σε ό,τι αφορά στην ηγετική παρουσία είναι ο Μάνι Χάρις.

Όμως εδώ υπάρχει και μια άλλη παράμετρος. Σε τίποτα (ή τουλάχιστον σε πολύ λιγότερα) από τα παραπάνω θα αναφερόμασταν αν δεν υπήρχε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Το δικό του μεγάλο τρίποντο προηγήθηκε του Κέβιν Πάντερ κι έβαλε την ΑΕΚ σε τροχιά πρόκρισης στην Τσεχία κάνοντας τους παίκτες της Νίμπουρκ να… τρέμουν στο τέλος.

Τα δύο μεγάλα δικά του σουτ άλλαξαν άρδην την κατάσταση κόντρα στην Στρασμπούρ στο ΟΑΚΑ και έδωσαν στην ΑΕΚ πλεονέκτημα +9 για την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Champions League.

Μπορεί να ακούγεται παράδοξο αλλά όλα τα… λεφτά σε ό,τι αφορά στα κρίσιμα σουτ έχει αποδειχθεί ένας ρολίστας, ένας παίκτης που δεν αποκτήθηκε για να εκτελεί αλλά για να «δέσει» τον κορμό της ομάδας. Γι’ αυτό και η ΑΕΚ, εκτός του Μάνι Χάρις έχει και τον Money Βασιλόπουλο ο οποίος με την εμπειρία του αποδεικνύεται υπερπολύτιμος.

Τα υπόλοιπα, τα προσωπικά του, τα όσα πέρασε και ξεπέρασε, η επιμονή και η δύναμή του, όλα αυτά που πρέπει να διδάσκονται στα νέα παιδιά στις Ακαδημίες, είναι γνωστά. Ο Βασιλόπουλος δεν είναι τυχαία περίπτωση. Και όσα έχει περάσει τον έχουν κάνει ακόμα πιο δυνατό.

Γενικά η ΑΕΚ είναι μια περίεργη περίπτωση… Τα κρίσιμα σουτ τα έχει βάλει ένας ρολίστας (Βασιλόπουλος) ενώ οι μεγάλες νίκες έχουν επιτευχθεί εκτός έδρας. Επί της ουσίας η ΑΕΚ βρίσκεται λίγο πριν το φάιναλ φορ χάρη στα διπλά στην Βενετία, στην Μαδρίτη, στην Λιουμπλιάνα και στην Τσεχία! Το ΟΑΚΑ αποδείχθηκε πανίσχυρο με χιλιάδες κόσμου στον αγώνα με την Στρασμπούρ.

Παράξενα πράγματα μεν αλλά κατά μια έννοια σημαδιακά που αποκαλύπτουν ότι η ομάδα αποκτά σταδιακά χαρακτήρα κι έχει προοπτική να αλλάξει επίπεδο.

Οσο για την ρεβάνς; Μα είναι λογικό να πάει η ΑΕΚ με την λογική να ΞΑΝΑΝΙΚΗΣΕΙ και όχι να προστατέψει τη διαφορά. Στα ίσα… Και με αυτή τη λογική, συνδυασμένη με μυαλό, η Ενωση θα επιστρέψει σε τετράδα ευρωπαϊκής διοργάνωσης για πρώτη φορά μετά το 2001!

Μεγάλη υπόθεση για μια ομάδα που πριν από λίγα χρόνια βρισκόταν στην Β’ Εθνική και στην Α2 αλλά κυρίως δεν έβλεπε φως στο τούνελ. Μέχρι που είδε τον… Μάκη Αγγελόπουλο.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ο… Money Βασιλόπουλος!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Νίκος Μπουρλάκης

Στις 5 Σεπτεμβρίου του 1989 δημοσιεύτηκε το πρώτο του κείμενο στο «7ήμερο του μπάσκετ» κι ακολούθησε μια μακρά διαδρομή σε «Φως των Σπορ», «Αθλητική Ηχώ», «Goal News» και από το 2017 στο «Sportime». Έχει εργαστεί σε ιστοσελίδες ως σχολιογράφος (sentragoal.gr, basketblog.gr μεταξύ άλλων), στα περιοδικά μπάσκετ «Τρίποντο» και «All Star Basket», στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Sentra 103,3» και «AlphaSport» όπως και ως υπεύθυνος Τύπου σε ομάδες της Basket League αλλά και στον ΕΣΑΚΕ. Επίσης εργάστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 ενώ επί σειρά ετών ήταν καθηγητής στο New York College, στο ΙΕΚ Ομηρος και στο City Unity College